G4Media.ro

Kremlinul dezminte că a ordonat asasinarea lui Prigojin şi denunţă o ”minciună…

sursa foto: Sergei ILNITSKY / POOL / AFP

Kremlinul dezminte că a ordonat asasinarea lui Prigojin şi denunţă o ”minciună absolută” / Peskov: ”Știm bine în ce sens se speculează în Occident”

Kremlinul dezminte vineri orice responsabilitate în moartea şefului grupării paramilitare ruse Wagner Evgheni Prigojin, miercuri, şi denunţă acuzaţii în acest sens o ”minciună absolută”, relatează News.ro, care citează AFP.

”Este o minciună absolută. Această problematică (a prăbuşirii avionului) trebuie abordată pe baza faptelor”, răspunde un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, întrebat despre insunuări ale unor lideri din Occident potrivit cărora Kremlinul a ordonat asasinarea patronului acestei miliţii private.

”În prezent, în jurul catastrofei aeriene şi a morţilor tragice ale pasagerilor, mai ales a lui Evgheni Prigojin, există multe speculaţii şi ştim bine în ce sens se speculează în Occident”, declară el.

Potrivit lui Dmitri Peskov, o anchetă îşi urmează cursul, iar Vladimir Putin însuşi a anunbţat joi că ”aşteaptă rezultatele” acesteia, subliniază el.

Preşedintele rus, care îl considera pe Evgheni Prigojin drept un trădător după rebeliunea armată a Wagner de la 23-24 iunie, a salutat joi seara, după 24 de ore de tăcere, memoria unui om ”talentat”, care a făcut însă ”greşeli grave în viaţa sa”.

Pentru moment, moartea şefului Wagner rămâne presupusă – deoarece expertize genetice în vederea identificării oficiale a cadavrelor victimelor sunt în curs.

Anchetatorii nu au spus nimic despe pistele pe care le examinează şi nu au evocat nici teza unui accident şi nici a unei bombe, unei rachete de tip sol-aer sau a unei erori de pilotaj.

Avionul privat care-l transporta pe Prigojin şi garda sa apropiată s-a prăbuşit miercuri seara, la nord-vest de Moscova, conducând imediat la apariţia unor suspiciuni ale unui asasinat orchestrat la vârful puterii ruse.

La Washington, Paris, Berlin sau Kiev, oficiali de rang înalt au dat de înţeles că suspiciunile lor vizează în mod direct Kremlinul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Conform Kremlinului ei nici nu au inceput razboiul pe 24

  2. In primul rând o minciună nu este absolută, nici măcar relativă , altfel ar trebui să ne îngrijorăm cu privire la crea ce este adevăr.

  3. S-au dat deja directive pentru propaganda rusa, in care se dau indicii ca de fapt Franta ar fi avut interese aici, datorita Africii. N-ai cum cu astia frate! Este clar mesaj pentru audienta lor interna, dar din pacate, multi din societatea noastra de dobi, pun botul la asa ceva.

  4. Daca exista dubii privind orice actiune ordonata de Kremlin,ele sunt inlaturate definitiv atunci cand Kremlinul neaga.Peskov asta e cel mai performant detector de minciuni,daca zice ca e alba,e 100% neagra.

  5. Mari speculatori capitaliștii ăștia!