G4Media.ro

Kremlinul blochează site-ul ziarului independent Novaya Gazeta

Sursa foto: Flickr / Michał Siergiejevicz

Kremlinul blochează site-ul ziarului independent Novaya Gazeta

Organismul de supraveghere a presei din Rusia a blocat accesul la site-ul web al site-ului de știri independent Novaya Gazeta din această țară, relatează Sky News.

La începutul acestui an, Novaya Gazeta și-a suspendat publicarea pe site-ul său, în rețelele de socializare și în presa scrisă, ca răspuns la noile legi stricte de cenzură introduse de Kremlin.

În iulie, autoritatea de reglementare a mass-media Roskomnadzor a blocat, de asemenea, site-ul unui nou site Novaya Gazeta care a fost lansat în Europa de către personalul afiliat ziarului.

La doar o lună mai târziu, Novaya Gazeta a declarat că a fost amendată cu 350.000 de ruble (4.651 de lire sterline) pentru „abuz de libertatea presei”.

Amenda a fost aplicată pentru un reportaj realizat de un martor ocular din orașul ucrainean Herson, ocupat de ruși, pe care Novaya Gazeta l-a șters de pe site-ul său la cererea organismului de supraveghere a presei din Rusia.

Apoi, în septembrie, un tribunal a revocat licența media a Novaya Gazeta.

Novaya Gazeta a jucat un rol-cheie în mass-media independentă din Rusia începând cu anii 1990, iar redactorul-șef al acesteia, Dmitri Muratov, a primit împreună Premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile sale de a proteja libertatea de exprimare în 2021.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. dictatura dă 💩💩💩💩putlerista e speriata si de cuvintele rusilor …lasam la o parte nato…‼️‼️‼️‼️‼️‼️

  2. Cenzurează kremlinul precum cenzurează g4media comentariile.