G4Media.ro

Kremlinul, avertisment pentru compania britanică BAE Systems care a anunțat că-și deschide…

sursa foto: captura video

Kremlinul, avertisment pentru compania britanică BAE Systems care a anunțat că-și deschide o unitate în Ucraina: „Poate deveni o țintă pentru armata rusă”

Kremlinul a declarat vineri că priveşte negativ decizia contractorului britanic din domeniul apărării BAE Systems de a face afaceri în Ucraina, ameninţând că orice facilităţi care produc arme folosite împotriva Rusiei ar deveni ţinte pentru armata Moscovei, relatează Reuters conform news.ro

BAE Systems, cea mai mare companie britanică din domeniul apărării, a anunţat joi că a înfiinţat o unitate în Ucraina şi a semnat acorduri cu guvernul pentru a spori aprovizionarea Kievului cu arme şi echipamente.

Întrebat despre această decizie a BAE Systems, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: „Bineînţeles, orice facilităţi pentru producerea de arme, mai ales dacă aceste arme trag asupra noastră, devin obiecte de atenţie specială pentru armata noastră”.

Mişcarea companiei britanice nu va influenţa cursul conflictului din Ucraina şi nici nu va contribui la reducerea ostilităţilor, a adăugat el.

BAE a spus că această drecizie de a lucra direct cu Kievul îi poate aduce potenţiali parteneri pentru un plan de a produce în cele din urmă tunuri uşoare de 105 mm în Ucraina şi pentru a înţelege mai bine cerinţele de apărare ale Ucrainei.

BAE a fabricat o mare parte din echipamentele furnizate Ucrainei de Marea Britanie şi de alte guverne.

Marea Britanie este un furnizor cheie în domeniul apărării pentru Ucraina, iar în luna mai a devenit prima ţară care a început să furnizeze Kievului rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune.

În condiţiile în care războiul se prelungeşte şi cererea de arme creşte, companiile occidentale din domeniul apărării au pus în balanţă oportunităţile de a fabrica arme în Ucraina cu posibilele riscuri de securitate, a relatat Reuters în luna iunie, potrivit news.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. greu de inteles pt alegatorul cu creier neted al PSDNLUDMR, „UE ne vrea slabi, ne vrea piata de consum, ne-au distrus indistria”, cand de fapt vinovati sunt „urmasii” PCR, adica PSDNLUDMR