G4Media.ro

Kremlin: Rusia trebuie să facă parte din ancheta privind gazoductele Nord Stream…

Sursa foto: forsvaret.dk

Kremlin: Rusia trebuie să facă parte din ancheta privind gazoductele Nord Stream / „Participarea părții ruse ar trebui să fie obligatorie”

Kremlinul a declarat miercuri că Rusia trebuie să facă parte din investigațiile privind exploziile de săptămâna trecută la cele două gazoducte Nord Stream de sub Marea Baltică, relatează Reuters.

„Până acum, din acele conferințe de presă care au avut loc în Danemarca și Suedia, am auzit declarații tulburătoare potrivit cărora orice cooperare cu partea rusă este exclusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Noi, evident, vom aștepta unele clarificări în acest sens, deoarece credem că, în mod cert, participarea părții ruse la examinarea zonei avariate și la investigarea a ceea ce s-a întâmplat ar trebui să fie obligatorie.”

Guvernele europene și NATO susțin că cele două conducte Nord Stream au fost atacate într-un act de sabotaj, ceea ce a tulburat și mai mult piețele globale de energie după luni de tensiuni și întreruperi ale aprovizionării de la invazia Rusiei în Ucraina.

Vineri, președintele Vladimir Putin a dat vina pe Statele Unite și pe aliații săi, acuzații respinse de Washington. Rusia a respins ceea ce a numit teoriile „stupide” din Occident potrivit cărora ar fi sabotat ea însăși conductele.

Operatorii celor două conducte dintre Rusia și Germania au declarat că în prezent nu pot inspecta secțiunile avariate din cauza restricțiilor impuse de autoritățile daneze și suedeze, în apele cărora s-au produs exploziile și scurgerile.

Nord Stream 2 AG, operatorul celui de-al doilea gazoduct cu sediul în Elveția, a declarat marți că va examina starea conductelor care prezintă scurgeri după ce se va încheia o anchetă a poliției la „locul crimei” și se va ridica cordonul de siguranță.

Mai târziu, marți, Nord Stream AG, operatorul conductei mai vechi Nord Stream 1, a declarat că a fost informat de către autoritățile daneze că primirea permiselor necesare pentru efectuarea unei inspecții ar putea dura peste 20 de zile lucrătoare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. E clar ca rușii s-au sabotat singuri, o fi umblat vreun mujic cu țigarea aprinsă.

 2. Marele democrat planetar nu va fi de acord în veci cu participarea Rusiei la comisie. Probabil că ancheta la fata locului va scoate la iveală ceva probleme de implicare ale pacificatorul mondial. In 20 de zile, până la eliberarea permiselor, dacă a fost amestecat, Unchiul Sam va rezolva cumva probele de pe fundul marii. Am spus „dacă”, pentru a potoli avântul belicos al celor care, de obicei, din lipsa de informare mă cred plătit cu ruble .

 3. In principiu n-au de ce sa nu-i accepte in comisie.
  Daca nu-i accepta, abia e dau motiv sa nu recunoasca nimic si astfel problema sa ramana vesnic in litigiu.
  Nu e ca si cum rusii s-ar putea plimba singuri cu submarinul comisiei si ar sterge urmele exploziei sau ce-o fi fost.
  Chiar si asa, pot sa conteste interpretarile dar asta ar ramane doar propaganda pentru publicul supus.
  Pe de alta parte, nu este exclus nici ca sabotajul sa fi fost executat de oa treia parte. E plina lumea de nebuni.
  Cele dua parti se acuza acum reciproc, ca asa-i la razboi, dar niciuna nu are alte probe decat convingerea ca trebuie sa acuze

 4. In principiu n-au de ce sa nu-i accepte in comisie.
  Daca nu-i accepta, abia e dau motiv sa nu recunoasca nimic si astfel problema sa ramana vesnic in litigiu. Adica sa le dea apa la moara propagandei,
  Nu e ca si cum rusii s-ar putea plimba singuri cu submarinul comisiei si ar sterge urmele exploziei sau ce-o fi fost.
  Chiar si asa, pot sa conteste interpretarile dar asta ar ramane doar propaganda pentru publicul supus.
  Pe de alta parte, nu este exclus nici ca sabotajul sa fi fost executat de oa treia parte. E plina lumea de nebuni.
  Cele dua parti se acuza acum reciproc, ca asa-i la razboi, dar niciuna nu are alte probe decat convingerea ca trebuie sa acuze

 5. Marele denazificator planetar nu va fi de acord în veci cu participarea la comisie daca nu e singurul membru al ei. Sigur ancheta la fata locului va scoate la iveală ceva probleme de implicare ale demilitarizatorului mujic. In 20 de zile, până la eliberarea permiselor ursul jigarit va incerca cu siguranta sa rezolve cumva probele de pe fundul marii. Am spus „cu siguranta”, pentru a potoli avântul belicos al celor care, de obicei, din lipsa de informare mă cred plătit cu ruble.