G4Media.ro

Kovesi, sprijinită oficial de coordonatoarea popularilor din comisia care are un cuvânt…

Kovesi, sprijinită oficial de coordonatoarea popularilor din comisia care are un cuvânt decisiv în alegerea Procurorului European

Roberta Metsola, coordonatoarea Grupului PPE din Comisia pentru libertăți civile a Parlamentului European (LIBE), comisie decidentă în procesul de numire a Procurorului European, a transmis că o consideră pe Laura-Codruța Kovesi favorită pentru această poziție ”datorită CV-ului și determinării candidatei”, potrivit unui comunicat al europarlamentarului Siegfried Mureșan.

”Grupul PPE este ferm pentru susținerea unui procuror-șef european calificat și respectat, care va trebui să conducă lupta împotriva fraudei la bugetul UE și pentru interesul financiar al Uniunii Europene, în ansamblu. Comisia LIBE va intervieva acum cei trei candidați listați pentru acest post în cadrul unei audieri speciale care va avea loc în această lună. Într-o notă personală, trebuie să recunosc că CV-ul și determinarea Laurei-Codruța Kövesi o fac favorită pentru acest post. De fapt, ea s-a plasat deja pe primul loc după selecția făcută de un panel special. Aștept cu nerăbdare să am ocazia de a discuta despre acest rol cu doamna Kövesi și cu ceilalți doi candidați”, arată Roberta Metsola într-un comunicat remis redacției.

Sprijinul anunțat de Roberta Metsola vine la doar o zi după ce și vice-liderul Grupului PPE din Parlamentul European, Esteban González Pons, a anunțat susținerea grupului pentru candidatul român la funcția de Procuror European.

„Sprijinul anunțat de PNL pentru candidatul român la funcția de Procuror European și munca europarlamentarilor PNL din aceste zile încep să dea roade. Grupul Partidului Popular European – familia noastră politică și cel mai mare grup politic din Parlamentul European – își arată sprijinul față de Laura-Codruța Kövesi pentru funcția de Procuror European”, arată Siegfried Mureșan într-un comunicat de presă.

Alegerea Procurorului European se face în comun de Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Hai Codruta!
    Pana la capăt!

  2. Codrin Sulfurescu este RUGAT sa Organizeze Un protest ANTI KOVESI cat mai repede ! ( astfel incat decizia celor de la Bruxelles sa fie luata in UNANIMITATE ! )

  3. Tudorelee.. ia baga o ievaluare dansei. Cum isi permite?

  4. Curaj Kodruta. Se poate! Dumnezeu sa te ajute!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.