G4Media.ro

Kosovo: Restricții la alimentarea populației cu energie electrică

Sursa foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Kosovo: Restricții la alimentarea populației cu energie electrică

Compania de distribuție a energiei electrice din Kosovo (KEDS) a comunicat că de la 15 august introduce restricții la furnizarea curentului electric, transmite Rador.

Consumatorii vor primi curent electric șase ore, după care va urma o pauză de două ore, când furnizarea va fi oprită. KEDS a anunțat că va fi furnizat curent electric doar din producție proprie, deoarece nu există fonduri pentru importul de energie electrică.

KEDS precizează că s-a ajuns în această situație din cauza creșterii prețului curentului electric pe piețele internaționale, dar și pentru că Guvernul Kosovo nu a asigurat subvenția promisă de 100 de milioane de euro, ceea ce a înrăutățit situația”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. I-auzi: subventii, exact cum vrea si guvernul nostru socialist cu epoleti. Numai ca la noi nu se va ajunge la opriri din distributie pentru ca se vor imprumuta in continuare de pe pietele internationale unde primesc o dobanda mai mare decat Rusia lui Putin.
    Si solutia tot cu subventii este, sa stai cu mana intainsa la guvern, cu alte mii de hartii pentru ca nimic nu este digitalizat, birocratie cat incape.
    Reducerea accizelor la carburant e solutia pe termen scurt, si usor de aplicat, beneficiaza toti si nu trebuie nicio hartogaraie.