G4Media.ro

Klaus Iohannis trebuia să primească azi premiul Carol cel Mare, dar organizatorii…

Klaus Iohannis trebuia să primească azi premiul Carol cel Mare, dar organizatorii spun că au amânat ceremonia din cauza epidemiei / Jürgen Linden: Sunt absolut convins că președintele României este un pro-european convins

Președintele Consiliului Director al Societății pentru conferirea Premiului Internațional „Carol cel Mare” al orașului Aachen, Jürgen Linden, a declarat pentru cotidianul Aachener-Zeitung că ceremonia pentru acordarea premiului a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus, însă acordarea premiului „Carol cel Mare” pentru unitatea Europei nu este condiționată de declarațiile recente făcute de Klaus Iohannis în legătură cu autonomia Ținutului Secuiesc și nu vede niciun motiv pentru a pune la îndoială premiul, scrie Universul.net

„Sunt absolut convins că președintele României este un pro-european convins”, a delcarat Jürgen Linden.

Declarațiile recente sunt polemici, dar sunt declarații politice, consideră Linden, care spune că uneori „în politică se exagerează”.

„Klaus Iohannis nu a devenit peste noapte naționalist”, spune președintele Consiliului Director al Societății pentru conferirea Premiului Internațional „Carol cel Mare”.

Acordarea premiului nu este condiționată de aceste declarații. „Acestea au fost analizate, dar nu modifică decizia acordării premiului”, a mai precizat Linden.

Președintele Consiliului Director al Societății pentru conferirea Premiului Internațional „Carol cel Mare” spune că decizia CNCD este urmărită de organizatori, dar se ia în considerare faptul că aceasta este posibil să nu fie una obiectivă.

De asemenea, Linden este critic la adresa PSD, afirmând că acest partid este „căsătorit cu corupția” și adaugă faptul că președintele Iohannis luptă împotriva corupției și apară statul de drept. De asemenea, Linden adaugă că PSD nu este o soluție bună pentru preluarea guvernării, punctând faptul că el însuși este socialist.

Premierul conferit lui Klaus Iohannis ar putea să fie primit de acesta într-o ceremonie organizată la Aachen în toamnă, dacă situația epidemiologică o va permite.

Președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să primească, la 21 mai 2020, în orașul german Aachen, Premiul Internațional ”Carol cel Mare” pentru unitatea Europei, conform unei decizii a Societății Premiului Internațional ”Carol cel Mare” al orașului Aachen anunțate la 14 la decembrie 2019. În conferinţa de presă la care a fost anunţată decizia, preşedintele Societății, Jürgen Linden, a afirmat că această distincţie este menită să-l încurajeze pe Iohannis să continue să conducă ţara sa pe calea europeană.

Sursa: Universul.net

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. germanii sunt cu mult inaintea noastra si asa vor ramane

  • Pai doar de aia trimite bosu iohanis sclavi la sparanghel. Ca sa fie “germanii” înaintea noastră.

  • Bad@-fake,
   Păi, așa ne-a fost vorba? Umbli hai-hui, iar eu te caut articol cu articol să-ți dau plăcuța suedeză s-o duci la sediu, că liderii partidului au intrat in sevraj din lipsă de acțiune orală…!

  • Deci asta e concluzia neamtului care va acorda premiul: ca a fost analizata si ca in politica se mai si exagereaza… hmmm

   Asta pentru susținătorii înfocați, majoritatea celor care posteaza pe aici…cum ramane cu furatul Ardealului si planul psd-udmr? A fost doar o exagerare politica?… tipul acesta e psdist, nu?

  • Vezi ba Scaraoțchi ca esti prost? Pai eu nu mai trolez pe G4 ca m-a trimis bosu iohanis in Germania la ordinul duamnei merkel, hai ca o stii e aia care ii sufla in nădragi lui putin pentru conducta. Ziua culeg sparanghel pentru stăpânii germani iar noaptea trolez pe net in Germania pentru bosu iohanis ca sa ia premiul. Vezi ba ce înseamnă sa fi barosan pa germania? Îți iei pasat din 2002 și plătești și chiria la garsoniera din Berceni intr-o luna de slugarit pe acia. Tu tot la trei lei la postare tragi? Și tot cu glumele alea opărite?

 2. Intradevar, un neamț convins…

 3. Iohannis nu a devenit nationalist, nici nu are cum, ci populist.

 4. Si-a luat tainul.

 5. Nemții să fie pregătiți ,peste 4 ani va cere azil politic la Achen sau poate mai devreme .

 6. Ce țeapă a luat G4, după ce s-au dat de ceasul morții să ne explice cum toată Europa e scandalizată de naționalismul lui Johannis, ghinion, se dovedește că de fapt nu e așa!
  Cine ar fi crezut??

 7. E buna democratia, dar nu are nici o pretentie de la individul politician si nici de la jurnalist. Asa s-a ajuns degraba la noi sa fie un om de caracter la 10000 de hiene si pui de hiene.