G4Media.ro

Ședință solemnă în Parlament consacrată împlinirii a 30 de ani de la…

Ședință solemnă în Parlament consacrată împlinirii a 30 de ani de la Revoluție/ Klaus Iohannis participă la mai multe evenimente organizate la Timișoara

Parlamentul va marca luni, de la ora 12,00, printr-o şedinţă solemnă, împlinirea a 30 de ani de la Revoluţia Română din 1989, transmite Agerpres.

„Având în vedere rolul istoric determinant pe care Revoluţia l-a avut, precum şi faptul că Parlamentul României are datoria morală de a omagia jertfa eroilor Revoluţiei Române care s-au sacrificat pentru răsturnarea regimului dictatorial, propunem ca Parlamentul să marcheze acest important moment istoric prin organizarea unei şedinţe comune solemne consacrate împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română”, se arată în Memorandumul intern aprobat de conducerea Parlamentului.

Cu această ocazie, vor susţine alocuţiuni, de la tribuna Parlamentului, şeful statului, Klaus Iohannis, preşedinţii celor două Camere – Teodor Meleşcanu (Senat) şi Marcel Ciolacu (Camera Deputaţilor) -, premierul Ludovic Orban, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, şi reprezentanţii grupurilor parlamentare.

Printre cei invitaţi la eveniment se numără foşti şefi de stat, Custodele Coroanei, Margareta, Patriarhul BOR, Arhiepiscopii Bisericilor romano-catolice şi greco-catolice, preşedinţii Curţii Constituţionale şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, guvernatorul BNR, Avocatul Poporului, preşedintele Academiei Române, primarul general al Capitalei, directorii SRI, SIE, SPP şi STS, şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

La finalul evenimentului dedicat Revoluţiei, este programată şi o şedinţă comună a Parlamentului, cu dezbateri şi vot asupra problemelor înscrise pe ordinea de zi.

Preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent luni, la Timişoara, la mai multe evenimente dedicate împlinirii a 30 de ani de la Revoluţie, transmite Agerpres.

Potrivit Preşedinţiei, şeful statului va depune, luni, la ora 17,10, o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Timişoara.

Ulterior, Iohannis va merge la slujba de pomenire a martirilor Revoluţiei din Decembrie 1989 de la Catedrala Ortodoxă Mitropolitană.

Şeful statului va lua parte şi la momentul de reculegere şi aprinderea „Candelelor Nemuririi” de la Opera Naţională Română, unde va susţine o alocuţiune.

Luni seara, preşedintele Iohannis va participa la spectacolul regal de balet intitulat „Revolta”, la Opera Naţională Română de la Timişoara.

În prima parte a zilei, şeful statului va fi prezent la şedinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată aniversării a 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. KWI participa la mai multe evenimente de cât poate!

 2. ,,Luni seara, preşedintele Iohannis va participa la SPECTACOLUL REGAL de balet intitulat „Revolta”, la Opera Naţională Română de la Timişoara. ”
  Ce treaba are fostul rege Mihai I cu ,,Revolutia de la Timisoara din 1989″ ?.
  Regele Mihai I a vrut sa intre in Romania mult dupa ce murisera impuscati (inclusiv de KGB) cei vreo 1100 de morti de la Revolutie, iar bulgarul filo- rus Iliescu preluase ferm Puterea in Romania.
  Daca Mihai I intra in Romania cu o garda de corp pe la ora 4 dupa amiaza pe 22 decembrie (cu o salupa pe la portul Constanta) Iliescu putea fi oprit. Dar pentru asta Mihai I putea sa riste sa fie impuscat de KGB, iar Mihai I toata viata s-a ferit de riscuri: si la 23 august 1944 si la Abdicarea din 30 decembrie 1947, dar si la Preluarea Puterii de catre bulgarul Iliescu in ziua de 22 decembrie 1989.

  • Despre morti „numai de bine” , dar Mihai care a abdicat la 30 dec 1947 , s-a intors in Romania
   la CIOLANIADA .
   Casa regala formata numai din profitori .

  • Pe vremea când se dădea pe lângă ei aprozaristul șef Daddy încercând să le cumpere blazonul nu mai erau profitori.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.