G4Media.ro

Klaus Iohannis: Modificările la Codul penal și Codul de procedură penală „sunt…

Klaus Iohannis: Modificările la Codul penal și Codul de procedură penală „sunt total inacceptabile” și „făcute cu destinație”

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat joi că o parte dintre propunerile de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală depuse la Parlament miercuri de PSD – ALDE „sunt total inacceptabile” și „făcute cu destinație pentru unele persoane care (…) ocupă poziții de decizie chiar în Parlament” făcând, astfel, trimitere directă la președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și la președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Declarația a fost făcută ca răspuns la o întrebare adresată de un jurnalist în timpul conferinței de presă comună cu președintele Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene, Paolo Gentiloni, de la Palatul Cotroceni.

„Au fost mai multe propuneri care s-au făcut în vederea modificărilor și, acum, vă referiți, probabil, la Codul penal și la Codul de procedură penală. Unele dintre aceste modificări sunt necesare, fiindcă e nevoie de o oarecare modernizare a legislației, punere în acord cu decizii ale Curții Constituționale și, în unele puncte, chiar cu legislația europeană. Aceste propuneri sunt bune și cred că Parlamentul le va prelucra și va introduce aceste chestiuni. Alte propuneri, care au fost făcute, nu vreau să detaliez acum în acest cadru, sunt total inacceptabile și cred că discuția parlamentară va revela care trebuie să rămână în discuție și care trebuie să iasă din discuție. Un principiu, însă, cred că trebuie să îl înțeleagă toată lumea: este inadmisibil ca unele modificări să fie făcute cu destinație pentru unele persoane care, vremelnic, acum, ocupă poziții de decizie chiar în Parlament”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

G4Media.ro a explicat (aici și aici) că mai multe propuneri de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală depuse miercuri la Parlament de PSD – ALDE vizează fapte pentru care sunt acuzați sau puși sub urmărire penală președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Modificările propuse, dacă vor fi adoptate de Parlament, vor face mai greu de dovedit de către procurori aceste fapte, iar cei doi înalți demnitari vor putea scăpa de unele acuzații.

Florin Iordache: Nicio lege nu se face cu dedicaţie

Întrebat de jurnaliști, la rândul său, dacă propunerile de modificări îi vizează pe cei doi înalți demnitari, președintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei, Florin Iordache, a declarat joi că modificările nu sunt făcute cu dedicaţie: „Nicio lege nu se face cu dedicaţie, nu este făcută pentru o anumită persoană, cum insinuaţi dumneavoastră. Legile se aplică întregii societăţi. Noi am venit cu anumite propuneri, care se vor modifica fără îndoială.“.

(Sursa foto: Presidency.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Nu, Jigodache, aici nu-i vorba de legi facute cu „dedicatie”, ci de-a dreptul de legi facute „pe persoana fizica”, sau mai bine zis „pe persoane fizice” fiindca aud ca urmeaza sa fie modificat si textul ce incrimina marturia mincinoasa, de asemenea maniera incat Tariceanule ne va da cu tifla si noua si judecatorilor !

    PS. Proiectele celor doua legi daca vor fi transpuse intocmai in legi ,vor rezolva pe deplin nu numai trecutul penal al lui Dragnea ci si prezentul sau de puscariabil (si al lui Tariceanu, of course), precum si viitorul, in sensul ca, cu greu, infractorii „cu gulere albe” vor mai putea pati ceva dpdv penal !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.