G4Media.ro

Klaus Iohannis, mesaj la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021: Să conduci…

Klaus Iohannis, mesaj la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021: Să conduci o unitate de învăţământ şi să predai reprezintă o provocare ce necesită un nivel ridicat de înţelegere şi de răbdare, asumare, deschidere faţă de cunoaştere şi un set temeinic de valori

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021, în care evidenţiază că doreşte să vadă o analiză „onestă” a modului în care s-au derulat în acest an şcolar concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori în unităţile de învăţământ.

Gala este organizată de Asociaţia pentru Valori în Educaţie sub Înaltul Patronaj al preşedintelui Iohannis.

„În Proiectul ‘România Educată’, mi-am asumat dezideratul de a susţine un management educaţional profesionist, bazat pe responsabilitate şi autonomie, capabil să inoveze şi să decidă fără presiuni externe. În acest an şcolar, în care se organizează concursuri pentru ocuparea funcţiei de director în unităţile de învăţământ, îmi doresc să identificăm şi să multiplicăm acele modele de excelenţă în management, precum directorii premiaţi astăzi. Îmi doresc, totodată, să văd o analiză onestă a modului în care s-a derulat concursul de directori, pentru a potenţa ce s-a făcut bine şi pentru a corecta ce a mers mai puţin bine. Am remarcat implicarea activă a mediului privat în acest concurs, inclusiv prin intermediul Asociaţiei pentru Valori în Educaţie, reunind experţi în domeniul resurselor umane, dispuşi să investească timp şi cunoştinţe pentru a selecta astăzi directorii de mâine”, a transmis şeful statului, în mesajul prezentat la eveniment de consilierul prezidenţial Ligia Deca (foto sus).

Potrivit lui Iohannis, „menirea unui director de şcoală este aceea de a face o schimbare în viaţa elevilor, a colegilor profesori şi a comunităţii educaţionale căreia îi aparţine”.

„Să conduci o unitate de învăţământ şi să predai reprezintă o provocare ce necesită un nivel ridicat de înţelegere şi de răbdare, asumare, deschidere faţă de cunoaştere şi un set temeinic de valori. Un director bun are o abordare centrată pe oameni, responsabilitate faţă de elevi şi faţă de comunitate, integritate în luarea deciziilor şi obiectivitate, are un comportament moral, punând accentul pe onestitate, echitate şi respect, se informează din surse sigure şi combate dezinformarea în comunitatea educaţională pe care o coordonează. Doamnelor şi domnilor directori, înainte de toate, suntem cu toţii cadre didactice. Capacitatea de a inspira, de a încuraja un tânăr să-şi dezvolte abilităţile şi să devină performant reprezintă esenţa acestei profesii de care sunt încă puternic ataşat şi care este foarte importantă pentru viitorul societăţii noastre”, a completat preşedintele.

El a subliniat că revenirea la şcoală, cu prezenţă fizică, este esenţială şi depinde de respectarea normelor sanitare şi de vaccinarea anti-COVID.

„Pentru elevi, această perioadă a fost una grea, în care au trăit experienţe diferite, în funcţie de posibilităţile tehnice, de implicarea şi de flexibilitatea cadrelor didactice, de susţinerea şi de resursele părinţilor. Nici pentru cadrele didactice nu a fost o perioadă uşoară. Dascăli cu vocaţie din întreaga ţară au pregătit lecţii şi au derulat orele online cu elevii lor. Mulţi dintre ei nu s-au limitat la a trimite fişe sau teme electronic, ci şi-au ţinut orele live, pe diverse platforme, au inovat prin forme alternative pentru a menţine vie interacţiunea cu elevii lor. Iar toate aceste eforturi se văd şi merită apreciate. Revenirea la şcoală, cu prezenţă fizică, a fost şi este esenţială. Dar ea depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi – respectarea normelor sanitare şi vaccinarea sunt vitale!”, a mai transmis Klaus Iohannis.

Şeful statului a adăugat că eforturile companiilor româneşti şi ONG-urilor în sprijinul comunităţilor trebuie apreciate şi salutate.

El le-a transmis felicitări celor nominalizaţi şi premiaţi la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021.

„Îmi doresc să continuaţi să luptaţi pentru ca fiecare copil din România să aibă o şansă la un viitor mai bun. Meritele dumneavoastră sunt incontestabile şi mă bucur că elevii pe care îi îndrumaţi au şansa uriaşă de a beneficia, în procesul lor educaţional, de lideri care îi inspiră şi îi susţin, de adevăraţi mentori”, a afirmat Iohannis.

Foto: Facebook/Ligia Deca

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Sa conduci o unitate de invatamint care elibereaza in societate analfabeti pe banda rulanta …..

  • Romania educata!
   Pas cu pas!

  • Sa conduci o unitate de învățământ s au doar o clasa , s au doar o materie , fizică, înseamnă ca poți sa iti dobandesti 6 case .

   E un sat șapte case , o fi în cinstea lui onanis !?

 2. Cine il mai baga in seama pe asta?! A mers cu sorcova? Ma mir ca l-au primit pe imp.ostor…☹️

  • A venit cu o punga de seminte la el

  • Sa vezi ce se va enerva cand nu il mai baga nimeni in seama.

 3. Iohanis, om fara credibilitate, o haimana. Ma cuprinde greața cand aud de el ceva

 4. Cetatene presedinte, ce se mai aude cu Romania Educata?
  Facem si noi niste cursuri de alfabetizare functionala pentru adulti, ceva? Macar seral.

 5. Ceva cursuri de alfabetizare functionala pentru insasi functia prezidentiala ca sa nu-si mai permita actualul locatar deturnarea de fonduri electorale.

 6. Let’s go klaun!

 7. Plavanului ii place maxim sa se auda flecarind generalitati si truisme (de care, personal, i se falfaie). Pesemne de asta vorbeste asa lent, sa nu se incheie piesa prea repede.

 8. România educata se face doar cu meditații: asa ne putem cumpăra câte case vrem jupuind parintii copiilor.

 9. …”set temeinic de VALORI”…asta e tare rău…,
  care Valori, cameleon ipocrit de Grivco, ce fel de “Valori” !? servind cui?

  🤮

 10. Sa vedeti cand va fugi inapoi la USR cand PSD il ameninta cu suspendarea.

 11. Cinste directorilor, in special doamnei CULEA MARINELA de la liceul TEHNOLOGIC CEZAR NICOLAU din Brănești Ilfov

 12. Sa faci 4 case din meditații, sa iti minți și trădezi alegătorii, sa arunci cu paltonul dupa muste, sa fi un ficus fara frunze iti trebuie un set de valori de borfaș cu ciunga în par.

 13. România educată debutează cu un simulacru de concurs pentru directori. Noii directori sunt membrii de partid sau protejatii inspectorilor generali. Despre ce valori vorbim?!