G4Media.ro

Klaus Iohannis lansează în dezbatere publică, joi, raportul privind schimbările climatice: „Pentru…

Foto: Klaus Iohannis la Comana - InquamPhotos George Călin

Klaus Iohannis lansează în dezbatere publică, joi, raportul privind schimbările climatice: „Pentru a beneficia de efectele pozitive ale tranziţiei climatice, este necesară o abordare holistică”

Raportul „Limitarea schimbărilor climatice şi a impactului lor: o abordare integrată pentru România” va fi lansat, joi, în dezbatere publică, într-un eveniment care va fi găzduit la Palatul Cotroceni, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Klaus Iohannis este implicat activ în eforturile naţionale şi internaţionale de combatere a schimbărilor climatice şi de consolidare a politicilor publice care să facă posibilă tranziţia climatică.

Sursa citată precizează că şeful statului a decis înfiinţarea unui grup de lucru care, în anul 2022, şi-a desfăşurat activitatea pe această problematică, la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, sub coordonarea Departamentului Climă şi Sustenabilitate.

Format din experţi români din ţară şi din străinătate, grupul de lucru a identificat o serie de provocări la adresa României în contextul schimbărilor climatice, precum şi un set de măsuri pentru a răspunde eficient acestora, toate reunite în Raportul „Limitarea schimbărilor climatice şi a impactului lor: o abordare integrată pentru România”. Acest raport va fi lansat în dezbatere publică joi, 8 septembrie 2022, în cadrul unui eveniment care va fi găzduit la Palatul Cotroceni, arată Administraţia Prezidenţială.

Conform sursei menţionate, studiile ştiinţifice şi fenomenele meteo atipice care se manifestă din ce în ce mai des – valuri de căldură extremă, secetă istorică şi incendii de vegetaţie în perioada recentă – indică accelerarea încălzirii globale cu implicaţii negative tangibile şi incontestabile asupra ţării noastre.

„Abordarea adecvată a tranziţiei climatice are ca efecte atât asigurarea unui mediu sănătos şi prevenirea unor fenomene meteo extreme şi a unor dezastre naturale asociate, cât şi accesul extins la energie nepoluantă, crearea de locuri de muncă şi creşterea economică verde. Pentru a beneficia de efectele pozitive ale tranziţiei climatice, este necesară o abordare holistică, cu politici publice bazate pe date şi ştiinţă, ca răspuns la evoluţiile internaţionale şi la Pachetul ‘Fit for 55’. Prin Raportul elaborat, grupul de lucru înfiinţat la nivelul Administraţiei Prezidenţiale contribuie la definirea unei abordări integrate la nivel naţional”, se mai arată în comunicat.

Administraţia Prezidenţială precizează că lansarea în dezbatere publică a raportului pentru o perioadă de o lună de zile presupune centralizarea punctelor de vedere transmise în scris la adresa de e-mail clima@presidency.ro, precum şi o serie de întâlniri cu entităţi interesate de domeniul schimbărilor climatice, reprezentanţi ai mediului academic şi de cercetare, ai mediului de business şi ai ONG-urilor.

„Opiniile şi contribuţiile constructive ale celor care îşi doresc să se angajeze în dezbatere vor genera îmbunătăţirea măsurilor propuse în Raportul ‘Limitarea schimbărilor climatice şi a impactului lor: o abordare integrată pentru România”, adaugă sursa amintită.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

14 comentarii

 1. Gata, suntem salvati, dl Haos e pe faza!
  I-auzi ia, „se preocupa” acum si de schimbarile climatice..
  Alt fel de aflarea-n treaba al dlui Haos-ZERO presedinte!!!

  • @Volodea: Eu mi-am anulat votul: am scris cu pixul un patrat in cadrul caruia am inscris numele lui Barna si l-am stampilat. In felul asta, n-am participat prin lipsa de la vot la procentajul celor doi, Dancila si Johannis (conform legii electorale…) si nici n-am ales „raul cel mai mic” (la vremea aia…ca dupa an de zile, am inceput sa ma indoiesc ca era „cel mai mic”). Ca m-am lamurit intre timp ca nici cu Barna nu era mare pricopseala…asta-i alta poveste.

  • Abordare holistică?
   Conform DEX:
   „HOLÍSM s. n. (Fil.) Concepție care interpretează teza ireductibilității întregului la suma părților sale, socotind drept „factor integrator” al lumii un principiu imaterial și incognoscibil. – Din fr. holisme.”
   Sper că e clar pentru toată lumea.

 2. Voi l-ați votat, sper să suferiți cât mai mult.

  • Eu l-am votat, după ce am votat Barna.
   Aveam următoarele opțiuni:
   1. Să votez Ponta, omul Rusiei.
   2. Să nu votez, ceea ce il putea avantaja pe Ponta, omul Rusiei, si ar fi fost necetățenesc.
   3. Să votez omul hoților, lui Voiculescu.
   Tu ce-ai făcut, dacă nu sunt prea indiscret?

 3. – a rezolvat cu peeeseeedeee
  – a rezolvat cu elefantii
  – a rezolvat cu LCK
  – a rezolvat cu justitia
  – a rezolvat cu referendumul pentru justitie
  – a rezolvat cu educatia
  – mai are putin si rezolva si cu ucraina (numai sa fie ales la nato)

  – acum rezolva si cu mediul

  PS acum ceva timp , planta impreuna cu ALEXE TABLA un copacel .. ca sa salveze planeta
  PS2 acum ceva timp a mers cu bicla ca sa salveze planeta

  • PS 3 a facut dezabateri si la REFERENDUM si la reforma in EDUCATIE .. REZULTATELE = ZERO, bataie de joc, ignorarea societatii civile in privinta problemelor cu adevarat importante, si mentinerea mizeriilor politice in legi

 4. cu pasi repezi spre cel mai detestat presedinte dupa ceausescu (deocamdata). Il urasc pana si cei care l-au ales 🙂

  • asta e diferenta intre votanti .. unii voteaza ca oile fix aceeasi oameni PSDNLUDMR (cu extensie AUR) altii evolueaza si cauta solutii in alte partide

  • Detestat de catre cine? De cativa ongisti habarnisti.

 5. Barca seamana cu aia de la Belina (nu stiti care? … stiuca, dragnea, grindeanu…)

 6. Needucati si Fierbinti by Klaus Mikymouse

 7. Fotografia spune totul despre “președintele” nostru,al meu nu.

 8. Așa.i când stai prea mult prin SPAuri, nu mai ieși din starea holistica indusă :))) Mare papagal și Iohannis asta!