G4Media.ro

Klaus Iohannis: Astăzi marcăm începutul unui nou an universitar, acesta fiind cel…

Klaus Iohannis: Astăzi marcăm începutul unui nou an universitar, acesta fiind cel mai dificil an universitar din 1989 încoace / Țin să aduc în discuție dreptul la cunoaștere fără niciun fel de îngrădiri ideologizante

“Astăzi marcăm începutul unui nou an universitar, acesta fiind fără îndoială cel mai dificil an universitar din 1989 încoace. Regulile de distanțare socială necesare îngreunează un proces educațional în care mentoratul are un loc central”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la deschiderea anului universitar 2020-2021. “Mă voi opune oricăror ingerințe politice menite să deturneze școala românească de la misiunea ei, aceea de a contribui la o Românie europeană prin valori și prin educație”, a afirmat Iohannis.

“Cu prilejul deschiderii noului an universitar, țin să aduc în discuție subiectul libertății academice și al dreptului la cunoaștere fără niciun fel de îngrădiri ideologizante, mai ales având în vedere că educația umanistă, care include artele, este o piatră de temelie a societăților noastre. (…) Libertatea de exprimare, dreptul la învățătură, toate sunt exersate și dezvoltate în mediul universitar, ceea ce contribuie semnificativ la asumarea lor în rândul întregii societăți. Afectarea acestor libertăți oricând, oriunde și prin orice mijloace de către entități retrograde este de neconceput și de netolerat”, a afirmat Iohannis.

Declarațiile au fost făcute la ceremonia de deschidere a anului universitar organizată de Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Johannis: „Tin sa vorbesc vorbe goale”!
    Johannis, lasa-ne, incepi sa devii la fel de insuportabil la fiecare iesire, cum devenisera Dragnea, Dancila iar acum sunt Ciolacu si G. Fierea!
    Lasa-ne si FA ceva bun pentru Romania, aveti destule de FACUT la Justitie, de exemplu o numire „noua” in fruntea DIICOT!!!

  2. „Țin să aduc în discuție dreptul la cunoaștere fără niciun fel de îngrădiri ideologizante „. Totul bine si frumos, dar atunci de ce se fac presiuni pentru a se accepta predarea ideologiei de gen in mediul universitar? Este o intrebare legitima, pentru ca nu poate sa existe ideologie de gen fara propaganda progresista, merg mana in mana (e.g: ideea ca sexul este o constructie sociala). Dubla masura loveste din nou.

  3. Cum se spune in germana la Caine? Stiu „fetch”, stiu „apporte”, dar vreau sa „fac mumos” la standare europene.

    Dispari, satrap merkelos, aboa astepti sa plece studentii romani la muncile agricole, in timp ce nemtalaii tai stau cu aia-n mana pe kurzarbeit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.