G4Media.ro

Klaus Iohannis: Ar fi o catastrofă să abandonăm acest parcurs al României…

Sursa: Administrația Prezidențială

Klaus Iohannis: Ar fi o catastrofă să abandonăm acest parcurs al României spre Europa și spre modernitate

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent sâmbătă la Colegiul Naţional Inochentie Micu Clain din Blaj, a apreciat că ar fi o catastrofă ca România să abandoneze parcursul spre Europa şi spre modernitate, transmite Agerpres.

„Blajul exemplifică rolul fundamental al cărţii şi al şcolii, al educaţiei şi al cultivării spiritului, în parcursul României către Europa şi către modernitate. Şi îmi doresc foarte mult să păstrăm acest parcurs al României spre Europa şi spre modernitate. Ar fi o catastrofă să abandonăm acest parcurs, pentru care, iată, de atâta vreme luptă, practic, toţi românii”, a declarat şeful statului.

Ulterior, șeful statului a răspuns întrebărilor presei, anunțând că îl va invita pe ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, pentru a îi explica poziţia adoptată de reprezentanţii României la discuţia de la nivelul Serviciului European de Acţiune Externă al UE privind mutarea reprezentanţelor diplomatice în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

El a mai subliniat că ambasada României nu poate fi mutată la Ierusalim fără acordul său.

„În ceea ce priveşte cea mai recentă speţă, declaraţia care a fost pregătită de Serviciul de Acţiune Externă al UE, o să îl chem pe ministrul de Externe, ca să îmi explice ce şi cum s-a discutat şi care a fost motivaţia pentru măsura care s-a luat. În privinţa mutării ambasadei nu s-a făcut absolut niciun pas, în nicio direcţie. Ambasada nu poate fi mutată fără acordul meu. Punct! Indiferent cine ce spune”, a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

Declarația președintelui vine în contextul în care presa israeliană a dezvăluit că România, Cehia și Polonia, au blocat o declarație comună a țărilor Uniunii Europene, declarație care urma să condamne mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. Ministerul Afacerilor Externe a apreciat sâmbătă că textul Serviciului European de Acţiune Externă, privind mutarea reprezentanţelor diplomatice europene în Israel la Ierusalim, este unul lipsit de echilibru.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează