G4Media.ro

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care primarii de sector şi ai…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care primarii de sector şi ai municipiilor reşedinţă de judeţ pot beneficia de informaţii din domeniul securităţii naţionale

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea pentru modificarea şi completarea art. 11 din Legea nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României, informează Administraţia Prezidenţială. Actul normativ modifică legislaţia în sensul în care primarii de sector şi ai municipiilor reşedinţă de judeţ pot beneficia de informaţii din domeniul securităţii naţionale, relatează News.ro.

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea prevederilor art.11 alin.(1) lit.c) din Legea nr.51/1991, în sensul includerii în categoria beneficiarilor de informaţii în domeniul securităţii naţionale a primarilor de sector din municipiul Bucureşti şi a primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de lege, este propusă înlocuirea sintagmei „conducătorilor de consilii judeţene” cu „preşedinţilor consiliilor judeţene” pentru clarificarea în mod limitativ a beneficiarilor de informaţii prevăzuţi de art. 11 din Legea nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României.

Informaţiile pentru securitatea naţională obţinute din străinătate de Serviciul de Informaţii Externe sunt exceptate de la dispoziţiile prevăzute în proiectul de lege, mai arată legea promulgată de către şeful statului.

Iniţiatorii acestei legi sunt mai mulţi parlamentari ai PNL şi PSD şi argumentează, în expunerea de motive a propunerii legislative, că este necesară actualilzarea legislaţiei în domeniul securităţii, deoarece aceasta a fost făcută să corespundă necesităţilor de securitate ale ţării noastre la începutul anilor ’90.

„Legislaţia din domeniul securităţii naţionale a fost concepută să corespundă necesităţilor de securitate ale României de la începutul anilor ’90. Ultima modificare şi completare a Legii 51/1991 privind securitatea naţională a României a fost publicată în Monitorul Oficial 190 din 18 martie 2014. Realitatea practică a ultimilor ani arată că atât primarii de sectoare ai municipiului Bucureşti, cât şi primarii municipiilor reşedinţă de judeţ au în gestiune obiective de interes cu impact în zona securităţii naţionale, administrarea patrimoniului unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi a unor fonduri importante cu implicaţii în zona de securitate naţională”, motivează iniţiatorii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Ar merge și o rebrănduire… Baronii a Priori.

  2. Dă-i pe mână lu baluța secrete naționale 🤣🤣🤣le da cămătarilor de sector pe doua franzele.
    Baluța cel mai jmenar primar împreunat cu sportivii 💌🖕👉👌
    Nu mai muriți odată sa scăpați de noi?

  3. Haaaa că pina acum nu aveau nici o informație??!! Bucurați-vă.

  4. Deci DGSE va cheltui în Ro doar cât s-o realeagă pe vrăjitoarea specializată în furtul de voturi! Și robinetul cu informații va funcționa la capacitate maximă! Atenție Cioloș! Simbria ta și visul cotrocenesc sunt în mare pericol! Vorba ceea: facerea de bine….. Sau cealaltă: pe cine nu lași să moară…. N-ai nici măcar un strop de noroc!! 😝🤪😜😛😋

  5. Sa dai asta primarilor unguri si secui, e o adevărată prostie! Ăștia sunt șerpi crescuți la sân! Agenți ai rușilor! Dușmani ai României!