G4Media.ro

Klaus Iohannis a promulgat legea care respinge OUG 80/2017, adoptată de Guvernul…

Klaus Iohannis a promulgat legea care respinge OUG 80/2017, adoptată de Guvernul Tudose pentru modificarea legii privind menținerea unui nivel minim de rezerve de produse petroliere

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea Legii privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2017 pentru modificarea art. 8 alin. (1) din Legea nr. 360/2013 privind constituirea şi menţinerea unui nivel minim de rezerve de ţiţei şi de produse petroliere, transmite Agerpres.ro.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului avea ca obiect de reglementare modificarea literelor b) si c) ale alineatului (1) al articolului 8 din Legea nr. 360/2013 privind constituirea şi menţinerea unui nivel minim de rezerve de ţiţei şi de produse petroliere, în sensul precizării operatorilor economici cărora le pot fi delegate obligaţiile de stocare.

În expunerea de motive a acestei OUG, emisă de Guvernul Tudose, se preciza că prevederile actului normativ vor avea o aplicare limitată de timp, producând efecte doar până la intrarea în vigoare a legii privind privind constituirea şi menţinerea unor rezerve minime de ţiţei şi/sau produse petroliere, care rezolvă toate neconformităţile semnalate de Comisia Europeană şi care abrogă Legea 360/2013.

Între timp, Legea nr. 360/2013 privind constituirea şi menţinerea unui nivel minim de rezerve de ţiţei şi de produse petroliere a fost abrogată prin Legea nr. 85/2018 privind constituirea şi menţinerea unor rezerve minime de ţiţei şi/sau produse petroliere. Ca urmare, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, în 24 septembrie, proiectul de lege de respingere a acestei ordonanţe.

sursa foto: Presidency.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Intre timp, recursul compensatoriu omoara si violeaza sute de oameni, iar Ponta vrea sa revina la sefia PSDistilor.

  • Din moment ce esti in viata, presupun ca ai scapat ieftin, cu un viol. P.S.: Sper sa nu te doara fundul prea tare.

 2. pt toti # kondensatorii care au neuronul fabricat doar acum cativa ani

  „Cum a ratat Klaus Iohannis o carieră strălucită în PSD, „partidul care trebuie dispară din România””

  «E limpede şi unui gură-cască într-ale politicii că prin tărăboiul cu Premierul Coaliţiei de la Grivco, Mircea Geoană şi Crin Antonescu l-au pus în faţă pe Klaus Iohannis pe post de tanchetă şi, îndrumaţi de Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vîntu prin portavocile posturilor tv, urcă pitiţi în dosul neamţului Dealul Cotrocenilor, feriţi de gloanţele Celui din Palat». ”

  La Senat Klaus Iohannis era așteptat pe trepte de Mircea Geoană. Președintele Ciumei Roșii de atunci și candidat la președinție din partea Coaliției politico-mediatice zisă și de la Grivco, condusă de PSD. Cei doi s-au închis în biroul lui Mircea Geoană de la Senat. Birou de președinte al Senatului din partea PSD. A urmat o discuție între patru ochi de ochii lumii. De fapt, decizia ca Klaus Iohannis să fie premier în tandem cu Mircea Geoană fusese luată mai demult. Acum se juca comedia propunerii făcute de Mircea Geoană în numele Coaliției de la Grivco. La ieșirea amîndorura din Birou Mircea Geoană a declarat despre Klaus Iohannis:

  „Este, cred, o investiţie bună, din care toţi românii ar avea de câştigat.
  Am avut o discuţie foarte bună cu domnul primar, cu care mă cunosc de mulţi ani de zile.”

  www[.]cristoiublog[.]ro/cum-a-ratat-klaus-iohannis-o-cariera-stralucita-in-psd-partidul-care-trebuie-dispara-din-romania/

  Are loc apoi o discuție a lui Klaus Iohannis cu partidele membre ale Coaliției. Din delegația PSD, fac parte Mircea Geoană, Adrian Năstase, Dan Nica, Viorel Hrebenciuc, Victor Ponta, Aura Vasile. PSD-ști unul și unul, toți contribuiseră la dezastrul țării după 19 ani de postdecembrism. Deși doar primar la Sibiu, Klaus Iohannis știa de pe atunci ceea ce știe acum. Că PSD răspundea de abaterea țării de la drumul normal. Ar fi fost firesc să-i scuipe pe cei de față a scîrbă politico-morală. Klaus Iohannis nu face asta. Mai mult el acceptă să fie nominalizat ca premier de Coaliția condusă de PSD după trecerea Moțiunii de cenzură depusă împotriva Guvernului Boc, guvern antiPSD, desigur.

  Eșecul Coaliției de a-l impune ca premier în locul lui Emil Boc nu-l face pe Klaus Iohannis să se retragă. El acceptă propunerea lui Mircea Geoană de a face tandem la prezidențiale.
  Mircea Geoană, președinte, Klaus Iohannis, premier. Pe 2 decembrie 2009, la Sinteza zilei Klaus Iohannis declară că face echipă bună cu Mircea Geoană:

  „În cazul în care domnul Geoană nu va cîştiga nu voi accepta o altă nominalizare. Sîntem o echipă. Astfel de echipe între politicieni nu se formează foarte uşor. Ne-am întîlnit şi am constatat foarte repede că ne dorim acelaşi lucru: o guvernare corectă.”

  Așadar și Mircea Geoană de la Ciuma Roșie și Klaus Iohannis sînt convinși că guvernarea după prezidențialele cîștigate de Mircea Geoană va fi una corectă.

  Mircea Geoană n-a ajuns președinte.
  Dacă ajungea, Klaus Iohannis ar fi fost un brav premier al Coaliției conduse de PSD!

  În 2009 Klaus Iohannis ratează ocazia de a fi premierul lui Mircea Geoană.

  În 2014, ratează ocazia de a fi vicepremierul lui Victor Ponta.

  Ca urmare a demisiei lui Radu Stroe din funcția de ministru de interne și a lui Daniel Chițoiu din funcția de vicepremier, pe 7 februarie 2014 biroul politic național PNL a decis numirea lui Klaus Iohannis ca ministru de interne și vicepremier.

  Într-un comunicat al primăriei Sibiului, Iohannis anunța că a acceptat nominalizarea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.