G4Media.ro

Klaus Iohannis a decorat cadre sanitare, universităţi de medicină şi Institutul Național…

Klaus Iohannis a decorat cadre sanitare, universităţi de medicină şi Institutul Național de Sănătate Publică

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat marţi, cu prilejul Zilei Naţionale a României, mai multe cadre cadre sanitare, universităţi şi Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) pentru efortul depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, relatează Agerpres.

„Curaj, responsabilitate, altruism sunt valori definitorii ale celor către care ne îndreptăm recunoştinţa astăzi, ca reper deosebit de speranţă şi solidaritate. În mod normal, sala aceasta ar fi fost neîncăpătoare dacă am fi avut posibilitatea să mulţumim tuturor celor care au contribuit la limitarea efectelor pandemiei şi la salvarea de vieţi. Vă rog să acceptaţi recunoaşterea oferită astăzi şi în numele colegelor şi colegilor de breaslă. Dumneavoastră, cei din linia întâi, luptaţi neobosit pentru viaţă, de multe ori cu riscul propriei siguranţe. Prin acţiunile dumneavoastră, scrieţi o istorie discretă, dar de netăgăduit, a onoarei şi demnităţii, construind o nouă realitate bazată pe încredere în unitate şi solidaritate. Prin dăruirea de sine şi prin dovada permanentă de simţ al datoriei, onoraţi vocaţia de medic, indiferent cât de periculos este mediul de lucru şi cât de dificil este să fiţi în prima linie. Dragostea dumneavoastră pentru viaţă şi semeni ne inspiră şi ne responsabilizează”, a declarat preşedintele Iohannis la ceremonia care a avut loc la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că, în ciuda limitărilor apărute în actul educaţional, impuse de contextul epidemiologic, marile universităţi de medicină şi farmacie au continuat să depună eforturi pentru formarea profesioniştilor.

„Mulţi medici au depus eforturi supraomeneşti pentru a împăca, în această perioadă, calitatea de dascăl cu turele lungi de muncă în spitale”, a spus Iohannis.

Şeful statului a arătat că modul în care medicii s-au pus în slujba luptei contra pandemiei este impresionant.

„Tot impresionant este şi modul în care cei care urmează să intre în această nobilă meserie au înţeles să urmeze valorile profesiei şi să devină voluntari în spital, pentru a suplimenta numărul de salvatori. Mobilizarea mediului universitar pentru a-şi ajuta colegii din spitale stă sub semnul solidarităţii şi este un model demn de urmat pentru noi toţi. Mă înclin cu recunoştinţă şi profund respect, în numele statului român, în faţa dumneavoastră!”, a afirmat Iohannis.

Directorul general al INSP, Simona Pârvu, a îndemnat românii să respecte măsurile de protecţie sanitară.

„Cunoaştem foarte bine situaţia în care se află întreaga societate şi nu doar din statistici. Virusul SARS-CoV 2 nu ţine cont de vârstă, profesie sau demnitate publică. Avem colegi, prieteni, rude care au trecut prin boală, de aceea transmitem un îndemn tuturor românilor să fie solidari cu eforturile personalului medical şi să respecte măsurile de protecţie împotriva răspândirii bolilor”, a spus ea.

În semn de „apreciere pentru implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19”, şeful statului a conferit: Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler INSP, dr. Anghel Maria Nina (Moineşti), dr. Băloi Adelina (Timişoara), dr. Bărbat Marius-Teodor (Cluj-Napoca), dr. Botea Dragoş Florin (Oradea), as. med. pr. Casoni Maria-Elena (Târgu-Mureş), dr. Dacz Monika Erika (Oradea), dr. Florea Marc (Oradea), dr. Georgescu Corina Maria (Timişoara), dr. Gherman Ada Sonia (Cluj-Napoca), dr. Grigoraş Ioana (Iaşi), dr. Henţia Ciprian Adrian (Timişoara), dr. Lupse Mihaela Sorina (Cluj-Napoca), dr. Pascal Ema-Raluca (Reşiţa), as. med. pr. Pop Alexandra-Angela (Oradea), dr. Sandu Monica Andreea (Bucureşti) şi dr. Suciu Alin Aurel Raul (Oradea); medalia „Meritul Sanitar” clasa a III-a as. med. Bordianu Gabriela-Ioana (Bacău).

De asemenea, în semn de „recunoştinţă pentru calitatea procesului educaţional şi a excelenţei academice, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19”, preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler: Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş şi Universităţii de Medicina şi Farmacie din Craiova.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Oare masa a primit decoratie pt ca l a fatat? Cine plm a putut sa creada ca pr0stu asta e la fel de rau ca psd?

  • Interesant totusi ca nu ni se spune si faptul ca a decorat/avansat persoane din cadrul STS inainte de alegeri, institutie a serviciilor secrete implicata in procesul electoral. Reamintesca ca suntem singura tara europeana in care serviciile secrete-s bagate in alegeri. Traim inca pe vremea impuscatului.

  • Sper ca l-a decorat si pe eroul din prima linie, politistul de pa permise din suceava care lua spaga 20 000€ pe zi si si pe seful de spital din suceava care a infestat tot orasul in primavara cu coronavirus si care si el lua o spaga similara

  • Vorba Urinei Loghin, patria noastră s-o tâlhărim noi, nu alții.

 2. Eroi au fost, eroi sunt inca! Traiasca bugetarii! Traiasca parazitii sociali!

  • Oare le dar si spaga impreuna cu decoratia?

  • Oare le dar si spaga impreuna cu decoratia?

  • E economie de piata, du-te sa te trateze de covid Regina Maria sau Cobalcescu.

   E si uniune europeana, du-te sa te trateze germani si francezii.

   Nu mai sunt graniceri cu armele indreptate catre tara, poti sa te duci si in Dubai daca acolo ti se par doctorii mai buni.

   Pentru cele mai mici contributii procentuale la sanatate, calculate din cel mai mic venit din UE, ce cacat vrei?

 3. Înțeleg nevoia de recunoștință pentru medici dar osanalele astea încep să devină deranjante. Medicii ăia nu fac voluntariat, sunt plătiți pentru serviciile le care le prestează, beneficiază și de sporuri pentru activitatea din perioada asta. De ce nevoia de a face atâtea închinăciuni în fața medicilor?

  • Intre cei decorati am recunoscut o doctorita pe care o cunosc personal si care a fost in grupul de volutari romani (medici si asistenti) care au lucrati in martie-aprilie in Italia.
   Si nu trebuie sa faci nici un fel de inchinaciuni medicilor. Ar fi de-ajuns sa scrii mai documentat.

 4. Numa lume bună pe aici. Nu am cuvinte să exprim ce le doresc unora. Dar poate nici ei nu sunt de vină că trăiesc în familii de kkt fără trecut, viitor sau prezent.

 5. Chiar el însuși în persoană o peroadă a încalcat legea .
  Cum de nu a venit garcele ce erau mai mult de 20 în sală.
  Să aud mâine la știri că a fost amendat,

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.