G4Media.ro

Kim Jong Un și-ar fi executat ministrul de Externe care a organizat…

Kim Jong Un și-ar fi executat ministrul de Externe care a organizat summitul cu Donald Trump – presă

Fostul ministru de externe nord-coreean Ri Yong-ho pare să fi fost executat anul trecut, relatează un ziar japonez miercuri, citat de agenția sud-coreeană de presă Yonhap, relatează digi24.ro

Ri pare să fi fost executat în preajma perioadei dintre vara și toamna anului trecut, relatează Yomiuri Shimbun, care citează mai multe surse anonime. Patru sau cinci oficiali din cadrul ministerului nord-coreean de externe par să fi fost executați succesiv în jurul perioadei în care Ri a murit, potrivit informațiilor. Sursa a adăugat că unele probleme nespecificate legate de Ambasada Coreei de Nord din Marea Britanie ar putea fi motivele din spatele execuției lor, spunând că toți, inclusiv Ri, au muncit în misiunea diplomatică.

Ministerul sud-coreean al unificării ce gestionează afacerile inter-coreene a spus că este conștient de știre și verifică informațiile relevante. Ri, care a fost numit ca șef al diplomației din Nord în 2016, a jucat un rol cheie în negocierile cu SUA pentru summiturile din 2018 și 2019 dintre liderul nord-coreean Kim Jong-Un și președintele american de atunci, Donald Trump. Summitul de la Hanoi care a avut loc la începutul anului 2019 s-a încheiat fără niciun acord. În informațiile publice, se cunoaște că Ri și-a părăsit funcția în 2020. Anterior, în 2019, informații apăruseră în presa sud-coreeană că au fost executați trimisul special al Coreei de Nord în SUA, Kim Hyok Chol, şi alţi 4 diplomaţi nord-coreeni care au participat la negocierile la nivelul grupurilor de lucru pentru pregătirea celui de-al doilea summit SUA-Coreea de Nord din februarie, regimul dictatorial considerându-i responsabili pentru eşecul acestuia, relatează digi24.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Cr inseamna „și-ar fi executat ministrul ?” adica exista o mare probabilitate ca aceasta stire sa fie falsa?

  • Nu l-a executat, l-a pus pe racheta si a ajuns pe orbita!
   In Rusia zboara zilnic cate un miliardar pe geam dar nu ne mai miram!

  • E simplu: Dacă e viu, să-l arate

  • @Raz – Avand in vedere ca e vorba de Coreea de Nord, e cam greu cu sursele, dar, de asemenea, stiindu-se istoricul acestei tari, regimul si opresiunea de acolo, e foarte probabila presupunerea. Ce zici, e mai bine asa? O stire e falsa atunci ca cel care o lanseaza stie exact ca e falsa, cam asa vad eu lucrurile. In schimb o stire data pe surse (si se face sublinierea ca e o presupunere) nu este un fals ci doar o presupunere.

 2. „responsabilitate ministeriala” in inteles nord-coreean 🤣
  La noi ministrii prabusesc industrii intregi si sunt premiati pentru asta.