G4Media.ro

Kievul susține că a reuşit să contracareze o tentativă de ocupaţie în…

Sursa foto: Anatolii STEPANOV / AFP

Kievul susține că a reuşit să contracareze o tentativă de ocupaţie în sudul Ucrainei şi să oprească avansarea forţelor ruse pe uscat

Soldaţii ucraineni, care apără sudul ţării, unde trupele ruse şi-au intensificat ofensiva, au reuşit să contracareze o tentativă de ocupaţie a teritoriului şi să oprească avansarea forţelor ruse pe uscat, după ce au eliminat aproximativ 122 de soldaţi inamici, a declarat Comandamentul operativ de sud al armatei ucrainene pe pagina sa de Facebook, relatează marţi EFE şi Unian, citate de Agerpres.

‘Inamicul, întărit în poziţii defensive ocupate dinainte, nu a efectuat nicio acţiune intensă în regiunile Herson şi Mikolaiv (/Nikolaev/, în sudul ţării, unde controlează zone vaste) în cursul ultimelor 24 de ore’, asigură comandamentul ucrainean poziţionat în zonă.

‘Cu toate acestea, Mikolaiv şi împrejurimile sale au fost ţinta mai multor atacuri cu lansatoare de rachete. Inamicul a lovit încă o dată instalaţii industriale. Din fericire, nu au fost raportate victime’, adaugă armata ucraineană.

În regiunea Herson, potrivit acesteia, ‘o tentativă a unui grup de sabotaj şi recunoaştere inamic de a captura un post al nostru de observare a fost contracarată şi zădărnicită cu focuri mortier’.

‘Unităţile noastre de rachete şi artilerie au efectuat peste 100 de lansări’, care au provocat ‘pierderi de ordinul a 122 (soldaţi) în rândurile inamicului în ultimele 24 de ore’, potrivit aceleiaşi surse.

Aceste forţe grupate sub comandamentul operativ Sud (Pivden) au amintit că, în afară de două nave de asalt distruse luni dimineaţă lângă Insula Şerpilor, au mai scos din luptă mai multe vehicule blindate şi auto, precum şi o dronă de atac şi recunoaştere ‘Forpost’ care încerca să intre în Odesa dinspre mare.

După ce forţele ruse au atacat luni regiunea Odesa cu rachete de două ori, ‘agresorii au continuat să distrugă podul peste limanul Nistrului (şi aşa avariat), lovindu-l cu rachete de croazieră Yahont’, mai adaugă armata ucraineană.

O rachetă ‘Oniks’ – lansată de sistemul ‘Bastion’ din Crimeea ocupată – a distrus un imobil de locuit în Odesa, în urma atacului un adolescent de 15 ani a fost ucis, iar o fată a fost rănită.

Un grup naval al Flotei Rusiei din Marea Neagră continuă să brăzdeze coasta de sud-est a Ucrainei, menţinând la un grad ridicat ameninţarea cu atacuri cu rachete, relevă Comandamentul forţelor ucrainene din sudul ţării.

Separat, Statul Major al armatei ucrainene subliniază într-un comunicat postat pe Facebook că peste 400 de ocupanţi ruşi au fost eliminaţi în ultimele 24 de ore în Ucraina. În total, de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina la 24 februarie, forţele ucrainene au eliminat circa 24. 200 de militari ruşi, conform aceluiaşi comunicat, citat de media ucrainene.

Sursa foto: Anatolii STEPANOV / AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Ciuhap mei,ciuhap face afacere la Romanistan, ciuhap venit cu buzunarele goale si acum e meleoner.

  2. nu inteleg de ce nu mai trimit ucrainenii niste rachetute neptun sa elimine restul navelor ruse care patruleaza in largul odesei? de ce nu bombardeaza podul de peste stramtoarea kerci?

    • Nu mai patrulează nici o navă în largul Odesei. S-au ascuns toate în Crimeea.
      Rachetele sunt trase probabil din Crimeea.