G4Media.ro

Kievul spune că Rusia vrea să cucerească Bahmut până marți

Sursa foto: Anatolii Stepanov / AFP

Kievul spune că Rusia vrea să cucerească Bahmut până marți

Rusia și-a intensificat bombardamentele asupra Bahmut în speranța de a prelua controlul până marți, a declarat duminică seara generalul ucrainean însărcinat cu protecția orașului ucrainean, care se află sub asediul armatei ruse, adăugând că va face tot posibilul pentru a evita un astfel de rezultat, transmite agenția Reuters, citată de boursorama.com.

Marți, 9 mai, este Ziua Victoriei, una dintre principalele sărbători naționale din Rusia, care celebrează victoria asupra Germaniei naziste.

„Este important să luăm decizii cât mai repede posibil și să anticipăm acțiunile inamicului”, a declarat generalul Oleksander Sirski prin intermediul mesageriei Telegram, după ce a vizitat trupele ucrainene pe linia frontului din Bahmut.

„Rușii încă speră să cucerească orașul până pe 9 mai. Misiunea noastră este să împiedicăm acest lucru”, a spus el, adăugând că armata rusă și-a intensificat bombardamentele cu armament greu și a început să folosească echipamente de ultimă generație.

Orașul Bahmut are o valoare simbolică pentru ambele părți. De asemenea, Moscova îl vede ca pe o trambulină pentru ofensive împotriva altor orașe ucrainene, în timp ce Kievul consideră că păstrarea acestui front este esențială pentru lansarea unei contraofensive.

Contrar a ceea ce anunțase anterior, șeful grupului paramilitar rus Wagner, care acționează alături de forțele rusești la Bahmut, a declarat duminică că nu intenționează să se retragă din oraș miercuri.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Marti la anu’ si la multi ani.

  2. Daca e marti e Belgia, nu Bahmut.

  3. Era ridicol de acum 6 luni ca o armata cu pretentii precum cea a Rusiei sa nu reuseasca sa cucereasca prin asediu un orasel ca Bakhmut. Pentru situatia actuala nici nu gasesc un adjectiv potrivit, un superlativ pentru penibil – o victorie pirica prin excelenta ?