G4Media.ro

Kievul redenumeşte aproximativ 100 de străzi cu scopul de a renunţa la…

sursa foto: CRISTIAN LUPASCU / AGERPRES FOTO

Kievul redenumeşte aproximativ 100 de străzi cu scopul de a renunţa la trecutul rusesc / Au apărut străzile Londra, Azov și a ”renaşterii ucrainene”

Kievul a redenumit joi 95 de străzi, ca parte a unor eforturi de renunţare la trecutul rusesc şi sovietic, a anunţat primarul Kievului, Vitali Klitschko, la o zi după ce Ucraina a marcat 31 de ani de independenţă, relatează News.ro, care citează The Guardian.

De când Rusia a invadat ţara în februarie, Ucraina a accelerat aşa-numita ”derusificare”, o campanie menită să şteargă moştenirea de sute de ani de guvernare a Moscovei.

”Ar trebui să perpetueze memoria evenimentelor istorice semnificative ale Ucrainei, precum şi figuri celebre şi eroi care au glorificat Ucraina şi au luptat pentru independenţa statului nostru”, a declarat primarul capitalei ucrainene, Vitali Klitschko, referindu-se la noile denumiri.

O stradă a fost numită după Londra, în timp ce alta a fost numită ”strada renaşterii ucrainene”.

O altă stradă, care purta anterior numele de familie al ministrului sovietic al Apărării, a fost redenumită după regimentul Azov din Ucraina.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

11 comentarii

 1. Strada General Ciuca?

  • Ciucă nu e general, și-a plagiat lucrarea de doctorat pe baza căreia a fost promovat. Ciucă e doar unealta lui Iohannis, care e unealta lui Hellvig.

  • Zi sa mori tu Eugene ca nu l-ai votat nici 2014? Daca l-ai votat pe Ponta….mai rau decat ce le urezi tu celor care l-au votat pe Iohannis iti urez…asa ca, shut the f up!

  • Bulevardul WC Iohannis

  • Vladimire, daca Iohannis este unealta lui Hellvig, Hellvig a cui unealta sa fie? Sau a nimanui, Hellvig fiind conducatorul de facto al Romaniei, fara alt jupan?
   Sunt tare curios cum judeca situatia asta un USR ist terrorist
   Conform logicii tale, se poate trage foarte usor concluzia ca Romania nu este o tara suverana si independenta ci o tara vasala, condusa prin interpusi.
   Vezi ca ai inceput sa raspandesti propaganda ruseasca, intelectualule

  • Nue Putin .. sucãrit ?! 🧛😂😂😂😂

 2. The show ain’t over until the fat lady sings.

 3. Strada Bandera

 4. #Monica….las o mai moale cu astea doua cuvinte și singurele pe care le știi,mai băiatule! Pregătește te de nunta marelui alb,simion….ca s ar putea sa fie ultimul chef pe care îl faci!

 5. Strada Burisma? Strada Laptop Hunter?

 6. Strada Tratatul de la Minsk.