G4Media.ro

Kelemen: „Se vor găsi bani şi pentru pensionari / De la 1…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Kelemen: „Se vor găsi bani şi pentru pensionari / De la 1 ianuarie, conform legii, trebuie şi vom creşte pensiile” / „Cred că trebuie să fie la procentul inflaţiei. Nu am luat o decizie”

Vicepremierul Kelemen Hunor a precizat că de la 1 ianuarie vor creşte pensiile, în România, însă nu a fost stabilit foarte clar un procent. Potrivit liderului UDMR, procentul de creştere a pensiilor ar trebui să fie raportat la inflaţie, relatează News.ro.

Kelemen Hunor a subliniat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că se vor găsi bani şi pentru majorarea pensiilor, în România.

”Se vor găsi bani şi pentru pensionari, fiind că de la 1 ianuarie, conform legii, trebuie şi vom creşte pensiile. Deci, din acest punct de vedere nu este o chestiune care, dacă faci, conform legii, că până la urmă e vorba de legea salarizării, faci împotriva celorlalţi. Este o greşeală să pui tot timpul diferite categorii sociale unii împotriva altora, pensionari împotriva angajaţilor bugetari, împotriva privaţilor, intelectuali împotriva muncitorilor. Deci astfel de chestiuni sunt total aberante şi extrem de periculoase. Putem merge din demagogie în demagogie, dar ăsta nu este un drum pe care trebuie să meargă România sau societatea din România. Distrugi orice ţesut social şi orice coerenţă socială”, a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă pensiile vor creşte de la 1 ianuarie, Kelemen Hunor a precizat că este o discuţie în acest sens.

”Este o discuţie. În acest moment nu am luat o hotărâre dacă va fi 10, 15,1. A trecut concursul, cred, şi toţi au înţeles că inflaţia trebuie acoperită şi trebuie să găsim resursele necesare. (…) Trebuie să găsim această soluţie şi trebuie să încercăm în această perioadă grea pentru toată lumea, pentru toată Europa. Nu noi am creat această perioadă şi această greutate, să protejăm oamenii. Asta încearcă să facă Guvernul şi cu energia, şi cu pensiile, şi cu toate măsurile pe care le luăm. În primul rând trebuie să prioritizezi, că nu pot să salvezi pe toţi şi trebuie să spui care sunt priorităţile tale, IMM-urile, industria alimentară, agricultura şi, bineînţeles, aşa poţi să găseşti şi resurse”, a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat, de asemenea, care ar fi procentul cu care vor creşte pensiile, vicepremierul a explicat că nu a fost luată o deczie în acest sens.

”Nu spun procent, că nu am luat o decizie. Eu cred că trebuie să fie la procentul inflaţiei, în jur – sub – peste, în funcţie de efortul bugetar. Nu îmi cereţi să spun exact care va fi procentul, fiindcă încă nu am ajuns la faza acea de a discuta exact suma”, a spus Kelemen Hunor.

Vicepremierul a fost întrebat când va fi luată o decizie în acest sens, el explicând că în cursul lunii octombrie se va decide.

”În cursul lunii octombrie. Spre sfârşitul lunii octombrie. Da, vrem să dezbatem proiectul de buget în noiembrie în Parlament. Deci în a doua parte a lunii octombrie lucrurile vor fi mai aproape de fi clarificate”, a subliniat Kelemen Hunor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Cred ca,s-ar putea ect,deci nimic sigur. Chiar si maghiarilor le e plina scu*a de promisiunile astora. Bine ca s-au facut maririle pt primari,patura de jos poate sa astepte.PSD+PNL+UDMR = 0

 2. Intotdeauna se gasesc bani pentru voturi. Nu am nicio emotie.

 3. „Se vor gasi bani”…. niste firfirei, acolo un 10% cand Inflatia a depasit 25% la produsele de necesitate!!
  Iar la Gaz s-a scumpit de N’spe ori!
  S….r!!!!
  J…..e esti, Hunore!

 4. Pensionarul mănâncă cu un an în urmă?de ce? că vreți voi?magistratul și politicianul de ce trebuie să fie la zi cu banii? sunteți plătiți de noi să munciți pentru noi!nu o faceți,nu o să mai fiți!simplu!

 5. Să se ducă să pupe moaște poate așa se satură,se încălzesc,le creste pensia ca aluatul dospit! așteptă să le crească alții pensia? înseamnă că au îmbătrânit degeaba!