G4Media.ro

Kelemen Hunor: Veto-ul Austriei este o atitudine incorectă, imorală, lipsită de argumente…

sursa foto: Ilona Andrei/ G4Media.ro

Kelemen Hunor: Veto-ul Austriei este o atitudine incorectă, imorală, lipsită de argumente solide, arătând un joc politic mizerabil. Este o decizie mizerabilă împotriva fiecărui cetățean român

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că veto-ul Austriei împotriva aderării României la spațiul Schengen „este o atitudine incorectă, imorală, lipsită de argumente solide, arătând un joc politic mizerabil”.

„O decizie mizerabilă! Astăzi, Consiliul miniștrilor europeni de Justiție și Afaceri Interne (JAI) a respins aderarea României la spațiul Schengen. Veto-ul Austriei este o atitudine incorectă, imorală, lipsită de argumente solide, arătând un joc politic mizerabil. Da, este o decizie mizerabilă împotriva fiecărui cetățean român, împotriva tuturor comunităților din România, împotriva bunului simț, împotriva legilor care guvernează libertatea de mișcare în interiorul Uniunii Europene”, afirmă Kelemen Hunor într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul UDMR subliniază că România, de 11 ani, îndeplinește toate criteriile de aderare la spațiul Schengen, are susținerea tuturor statelor membre, „iar Austria, prin această decizie ipocrită, arată încă o dată că regulile și valorile comune pot fi încălcate în picioare”.

Kelemen Hunor spune că „România va continua să lupte pentru acest drept, trebuie să facă acest lucru demn, curajos, fără niciun compromis și fără a ceda la șantajul mizerabil din partea Austriei”.

„În aceste vremuri grele și complicate trebuie întărită solidaritatea europeană și nu excluderea. Nu numai România are nevoie de această solidaritate, ci întreaga Uniune Europeană”, încheie liderul UDMR.

România a ratat din nou aderarea la Spațiul Schengen după ce Austria și Olanda au votat joi la Consiliul JAI de la Bruxelles împotriva aderării Bulgariei și României la acest spațiu. Austria a anunțat oficial, prin vocea ministrului său de Interne, că se opune aderării României și Bulgariei. Olanda a votat la pachet pentru respingerea României și Bulgariei, deși susținea România, dar decuplarea celor două țări s-a dovedit imposibilă. Detalii aici

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Bre Kelemen, decizia nu este impotriva fiecarui cetatean roman, este in defavoarea oricarui cetatean roman si impotriva clasei politice din Romania.
  Dar stim foarte bine ca deciziile clasei politice din Romania sunt in defavoarea cetatenilor cu exceptia celor speciali.

 2. Bagă ceva și tu bo3gorre, una de aia de jale, să creadă ăștialalți că suferi și tu ștâcumzâc

 3. Ce necaz!

 4. Rezultatul este pe măsura negociatorilor.Dr Ciucă,dr Bode,kwj imperator,Rareș Bogdan batistuta și aurescu trabuc.Tot Victor Orbán este de vina ?Ppe prietenul României .

 5. Perdea de fum.Hotii din PSD – PNL-UDMR din de sase si dau vina pe Austria si Olanda cand ei,cu mana lor,au mituit functionarii tarii cu pensii speciale.

 6. Ati cam tacut malc in ultima perioada dl. Kelemen Hunor. Intr-adevar nu prea ati fi avut ce lobby sa faceti pentru RO pentru ca seful Dvs. de partid nu prea este iubit in EU, iar daca mai rascoleam putin si rahatul ar fi intrat si ei in hora cifrelor mincinoase referitor la numarul de azilanti pe care vajnicii honvezi nu reusesc sa ii opreasca.

 7. Voi sa va mutati in Schengen si sa faceti austro-ungaria impreuna in suc propriu!

 8. E ca atunci cand gvernul maghiar se pune de-a curmezisul la toate deciziile mari europene, guvern sub care stati pres. Sa lasam Austria…

 9. 🐷🐖🐽

 10. hai bre kelemen, te doare de Romania, cum te doare de ursul polar ca sufera din cauza schimbarilor climatice, ia si-l plimba

 11. RESPECT MAXIM KELEMEN HUNOR !…România mai are vreun președinte ???…Sunt muntean, nu maghiar dar caut de ani de zile un om în care să cred și, alături, de care să SPER !…UN OM CINSTIT, nu o mazetă.

 12. Ziceti ce vreti da Kelemen asa cum e el (ca e si el om !!) e peste cu mult fata de japitele peeeseeedeee si peeeeneeele , faza nasoala pt noi e ca joasca la doua echipe simultan si nu stii cu care tine cu adevarat, daca-ar fi macar 50/50 io-s multumit.!