G4Media.ro

Kelemen Hunor: Noi vom susţine eliminarea tuturor pensiilor speciale, fără nicio deosebire.…

Kelemen Hunor: Noi vom susţine eliminarea tuturor pensiilor speciale, fără nicio deosebire. Nu există niciun acord pe îngheţarea pensiilor

UDMR susţine eliminarea tuturor pensiilor speciale, a declarat luni vicepremierul Kelemen Hunor, lider al formaţiunii. El a mai precizat că, în cadrul coaliției, nu există un acord cu privire la înghețarea pensiilor.

„Noi vom susţine eliminarea tuturor pensiilor speciale, fără nicio deosebire. Altă variantă nu vom susţine”, a declarat Kelemen Hunor, la Parlament.

Întrebat dacă susţine varianta USR referitoare la eliminarea pensiilor speciale ale demnitarilor, deputatul UDMR a arătat că nu există un acord în coaliţie pe această temă. „Asta este părerea lor, nu există un acord în coaliţie. Fiecare cetăţean este egal în faţa legii”, a spus Kelemen Hunor, care a adăugat că pensiile speciale trebuie eliminate pentru toate categoriile socio-profesionale.

Kelemen Hunor a menţionat că nu există un acord în coaliţie nici privind îngheţarea pensiilor.

„Nu există niciun acord pe îngheţarea pensiilor. În programul de guvernare şi în discuţiile avute înainte de a forma Guvernul, noi ne-am luat un angajament că pensiile vor creşte în 4 ani de zile cu acel procent de 40 şi ceva, cum este în lege, nu într-un an. (…) În funcţie de posibilităţile bugetare, trebuie să existe şi în acest an o creştere”, a adăugat el.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Totul sau nimic.

 2. @Draga

  1 Tai pensiile speciale (inclusiv alea militare pe care PNL/USR/PSD le protejează)
  Pensiile speciale trebuie să fie excepția, nu regula, în baza unor merite palpabile.
  Nu se poate ca un polițist din M.A.I. să se pensioneze la 38 de ani, un militar care a jucat barbut la cazarma să se pensioneze la 40 de ani si un judecator la 46 de ani.

  2 ANAF-ul la muncă, Romania e pe ultimul loc în UE la colectarea de taxe și impozite.

  3 Recuperați averile obținute ilegal. Confiscarea oricărei averi ce nu poate fi justificată legal (politicieni, interlopi, maneliști, etc)

  4 Interzicerea cumulării de pensie publică cu salariul la stat sau/și a mai multor pensii publice.

  5 Abrogarea tuturor sporurilor bugetarilor.

  6 Abrogarea pensiilor speciale pentru a. foști membri de partid PCR b. membri/turnători din fosta Securitate c. torționari și recuperarea banilor dați și a averilor deținute de acești oxiuri, din acești bani trebuie să oferim reparații victimelor comunismului, a Revoluției din 89 si pentru mineriade.

  7 Impozitarea si taxarea marilor proprietari și marilor companii (Banci, Biserici, corporații din IT, corporații din telecomunicații, ș.a.m.d.)

  Doar cu primele două măsuri România are deja excedent bugetar precum Germania si putem face investiții si chiar să absorbim Moldova înapoi.

  • Să te ții cum va ține USRul cu dinții de pensiile speciale ale magistraților.

   #StatulParalel

 3. Păi la cât lemn ați furat și trimis în Austria f t vă rasa n gură cu complicitatea hohentzolernului doar vă trageți din aceleași imperii austro-ungar și prusac

 4. Adica sustin fix varianta care are cele mai putine sanse de a fi pusa in practica.
  Ne era „dor” de eroii cu gura UDMR

  • Magareasca insulta faci !. Adica, daca propunerea UDMR este cea mai apropiata de moralitate din Coalitie atunci pentru tine UDMR- stii sunt (ironic): ,,eroi cu gura UDMR”.
   Atunci se poate raspunde la insulta ta cu o alta afirmatie: Mai bine ,,erou cu gura”:
   (UDMR) decat ,,porc imoral cu ratul” : (USR)

  • @Rahan5 Au fost declarate neconstitutionale precedentele incercari de a elimina pensiile speciale „la gramada”, conform initiativei PNL

   UDMR sunt eroi cu gura, pentru ca nu-i costa nimic sa zica ca vor toate eliminate.
   Spre deosebire de tine, ei au tinut minte ca a fost declarat neconstitutional acest princpiu, oricat de bine ar suna el pe hartie.
   Cu mainile UDMRistii isi incaseaza toti, fara nici cel mai mic deranj, pensiile speciale de parlamentari .

   Iti sunt antipatici USR, treaba ta ( asta daca nu esti un gunoi de postac, desigur ).
   Macar aproape toti au renuntat la pensii ( cu 4- parca – exceptii care nu mai sunt parlamentari daca cumva mai sunt membrii de partid).
   Si continua sa aibe initiative care le-ar elimina partial, pentru ca asta pare a fi singura posibilitate constitutionala

  • catre @caitiff: Vorbesti numai aiureli !. Pensile de serviciu ale magistratilor pot fi atacate si reduse corespunzator la orice ora daca este vointa in Coalitia de Guvernare fara sa poata fi blocate de CCR. Pensile de serviciu ale magistratulor
   ( maxim vreo 70.000 de lei / luna) se bazeaza pe niste Legi care indica modul prin care aceste pensi sunt abuziv constituite. Judecatorii au fost lasati legal sa- si constituie singuri pensile pe baza salarilor/ sporurilor din ultimile 6 luni de activitate. Care e o mare prostie.
   Pensile de serviciu ale magistratilor ar trebuii constituite doar pe baza tuturor anilor in serviciul Ministrului Jistitiei. De exemplu: Ca sa faci Legislatia asta nu ai nevoie de acceptul CCR. CCR nu va putea declara neconstitutionale Noile Legi, cu care se pot ataca modul de constituire a pensilor lor proprii, pentru ca intra in contradictie cu proprile lor Legi abuzive care au permis ca un Judecator sa- si constituie pensia bazandu- se doar pe ultimile 6 luni de activitate.
   Ce poate fi mai simplu si mai rapid decat o Lege votata in luna februarie 2021 si in care sa fie specificat ca obligatoriu Pensia de Serviciu se constituie pe baza tuturor anilor de Serviciu in subordinea Ministerului Justitiei ?.

  • Corect!
   Peste 4 ANI vom vorbi iarasi despre Eliminarea Pensiilor SPECIALE!!!!

 5. Wow!
  Intr-adevar, nu exista!
  😂

 6. Wow!
  Intr-adevar, nu exista!

 7. & Ciolos vrea eliminarea pensiilor speciale care nu se justifică, păi, parcă toate pensiile speciale erau nocive, acum ce facem???

 8. Cine v-a impiedicat s-o faceti pana acum? Nu a existat vointa politica, ci doar ati mimat orgasmul in mod populist. Si, oricum, chiar toate nu se pot elimina, ci doar 7 din cele 8 pensii speciale, printre care cele ale personalului MApN, MAI, SIE, STS, etc. Pensiile speciale
  ale magistratilor (pensii de serviciu) nu pot fi eliminate, ci aduse la nivelul decent pe care il aveau in 1997 cand au fost introduse.
  https://www.riseproject.ro/pensiile-speciale-paradisul-ridicat-din-bani-publici-si-aparat-printr-un-razboi-al-dezinformarii/

 9. Multumim Kelemen bacsi !
  Ungurii sunt mai hotărâți ca si românii !
  Orban,Barna,Ciolos desi sunt ardeleni,sunt niste gargaristi ,ca sa nu le zic altfel.

  • Chiar nu intelegeti ca e vorbarie goala!
   1. Cum puteti crede ca UDMR sustine eliminarea tuturor pensiilor speciale?!
   Fiecare Pensie speciala are Legea ei pe baza careia a fost votata in Parlamnet, deci fiecare Pensie spepciala pe rand poate fi eliminata, ca sa nu cada la CCR!
   2. Dvs chiar credeti ca EXISTA 1 singur politruc care chiar doreste Eliminarea Pensiilor speciale, care NU asteapta sa iasa la Pensie si sa primeasca cei peste 10.000 Lei, pentru mai mult de 3 mandate!?
   Dl Kelemen Hunor are deja peste 3 mandate, va avea o Pensie speciala uriasa si va face TOTUL sa o aiba cand va ajunge la pensie!
   In plus, stiti cine ia cea mai mare Pensie speciala ca fost parlamentar?!
   Dl Marko Bela de la UDMR, a avut 6 mandate ca Senator al Romaniei, are cea mai mare Pensie speciala din Parlament, peste 12.000 Lei/Luna!

   Noiembrie 2020, Antena 3: „46 de pensii le reveneau unor foşti parlamentari Senatori care au acumulat 3 mandate(sau peste 3!), Brutul pensiei fiind, în acest caz, 12.167 de lei.
   Efortul bugetar ANUAL al Senatului pentru susţinerea acestor pensii este 20.630.076 lei.”

   „Camera Deputaţilor şi Senatul au generat, până în prezent, circa 800 de pensionari ‘speciali’, beneficiari ai unei pensii care creşte în mod corespunzător pe baza numărului de mandate efectuate.
   Concret, sunt 542 de beneficiari de pensii în urma efectuării unuia sau mai multor mandate de DEPUTAT.

   Pensia cea mai mică a unui fost Deputat este 2.037 de lei brut, fiind 86 de foşti parlamentari care încasau lunar, la începutul anului, această sumă.
   La polul opus, 4 foşti deputaţi încasau, fiecare, pensii brute de 12.168 de lei.(cei cu minim 3 mandate!).
   Efortul bugetar ANUAL al Camerei deputatilor cu cele 542 de pensii se ridica la 33.227.364 lei.”

 10. Am lucrat la editura aquilla ’93 în perioada 99-2006 cu logistică rudimentară, la târgul de carte la TNB laptaria lui Enache erau niște desculți, provinciali bashiti din Satu Mare și Oradea

 11. Ce escroc!!
  Sustinand ELIMINAREA tuturor pensiilor SPECIALE, NU va fi eleiminata nici UNA, CCR abia asteapta!!
  Jigodiilor!!!