G4Media.ro

Kelemen Hunor: Dacă mâine Austria se va abține la vot nu ar…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Kelemen Hunor: Dacă mâine Austria se va abține la vot nu ar împiedica aderarea României la Schengen, ci ar însemna doar că, din punct de vedere tehnic, aceasta ar putea avea loc la sfârşitul lunii martie, 2023

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a indicat că una dintre posibilități, la reuniunea de mâine a miniştrilor europeni de Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), este ca Austria să se abțină la vot, în mod strategic, în privința aderării României și Bulgariei la Schengen. Acest lucru nu ar însemna împiedicarea României, ci că aderarea s-ar produce la sfârşitul lunii martie, 2023.

Kelemen a mai adăugat că e nevoie de o decizie din punct de vedere politic în ceea ce priveşte aderarea la Schengen care să întărească solidaritatea europeană şi nu să o slăbească.

„La reuniunea de mâine a miniştrilor europeni de Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), unde se va discuta despre aderarea României la Schengen, Austria va putea, în continuare, să utilizeze abţinerea strategică. Acest lucru nu ar împiedica aderarea României la Schengen, ci ar însemna doar că, din punct de vedere tehnic, aceasta ar putea avea loc la sfârşitul lunii martie 2023. Acest lucru presupune, desigur, că va exista un vot separat în cazul fiecărei ţări şi că aderarea României nu este legată de cea a Bulgariei. Acum este mare nevoie de o decizie din punct de vedere politic care să întărească solidaritatea europeană şi nu să o slăbească”, a transmis Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai adăugat că România îndeplinește toate criteriile tehnice în privinţa aderării la spațiul Schengen: „Aderarea la Schengen este în interesul tuturor cetăţenilor români, inclusiv al nostru, al maghiarilor din România”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

11 comentarii

 1. Imigrantii din Serbia intra ilegal in Ungaria si ajung in Austria si totusi este blamata Romania.
  Cred ca tov. Kelemen Hunor a uitat sa mentioneze asta.

  • De parca tovarășul kelemen a avut vreodată în viata lui vreun respect pentru nevoile României.. le e ciuda ca pierd spaga la granița vameșii unguri.

 2. Dpdvt in martie acest lucru nici nu va fi discutat, deoarece planul noii tari care va fi la conducere a fost deja facut si prezentat, iar tema nu exista in acel plan facut pentru urmatoarele 6 luni, adica pana in vara.
  Cum primavara e intre iarna si vara, deci nu e adevarat. Domnul trebuie sa citeasca revista presei.

 3. Asta cu amânarea e specifica celui care e pe poziție superioară.
  Noi avem decît P$D

 4. Asta cu amânarea e ca aia de la interviu, va sunam noi… adică niet pe limba austro-ungară. Ăștia la cât sunt de vehemenți ori au mult de câștigat ori foarte mult de pierdut. Le-o fi promis țarul țara fagilor iar, ca tare mult le place lemnu.

 5. UDMR ar fi putut fi un interlocutor mai convingător pentru Austria decât învinșii la negocieri din restul coaliției.
  Cei interesați de turism s-au cam lămurit. România va intra în Schengen odată cu Republica Moldova.

 6. Asa se va intampla, nu-i prost Kelemen 🙂

 7. 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

 8. Daca si cu parca ….

 9. Taci si tu din gura chelios raios ce esti!!!