G4Media.ro

Kelemen Hunor: Consider că este o mare iresponsabilitate faptul că Guvernul nu…

Liviu Dragnea si Kelemen Humor semneaza protocolul de colaborare intre PSD, ALDE si UDMR, miercuri, 21 decembrie 2016. Inquam Photos / George Calin

Kelemen Hunor: Consider că este o mare iresponsabilitate faptul că Guvernul nu a venit cu un plan de buget cel mai târziu în decembrie 2018

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, că este o mare iresponsabilitate faptul că Guvernul României nu a prezentat încă proiectul de buget, el adăugând şi că adoptarea OUG 114/2018 a fost „o decizie proastă”.

El a specificat că se pare că nu va fi convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului în această lună pentru dezbaterea bugetului.

„Consider că este o mare iresponsabilitate faptul că Guvernul nu a venit cu un plan de buget cel mai târziu în decembrie 2018, dar nici în octombrie, noiembrie, decembrie, când ar fi trebuit. Consider că este un mesaj foarte, foarte prost şi am sperat că în ianuarie vom avea o sesiune extraordinară. S-ar putea să nu mai fie, eu cred că se amână, încă nu a fost convocată această sesiune extraordinară, încă nu există plan de buget elaborat, nu ştiu ce motive ar putea să fie şi între timp este un haos. De ce? Pentru că administraţiile publice nu pot să-şi facă niciun fel de plan, întreprinderile economice, întreprinzătorii, nimeni în această ţară nu poate să-şi facă planuri fără buget, fiecare stă în stand-by, funcţionează în stand-by şi trăieşte în stand-by. Şi dacă în Parlament va fi bugetul numai în februarie, atunci un buget viabil se va contura de-abia pe la finele lunii martie, începutul lui aprilie. Acesta va fi intervalul în care ţara va lucra, va funcţiona fără buget. Nu este bine, este rău, este inacceptabil”, a afirmat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

Liderul UDMR a arătat că au mai fost situaţii în care în an electoral guvernul care a plecat a lăsat un proiect de buget, iar noul guvern a adoptat bugetul, însă anul 2018 nu a fost unul electoral, ceea ce înseamnă că proiectul de buget putea fi pregătit din timp şi dezbătut.

În plus, a afirmat Kelemen Hunor, Guvernul a adoptat şi OUG 114/2018, pe care o consideră „o decizie proastă”, la care UDMR va încerca să aducă o serie de corecţii.

„Dar s-a întâmplat altceva, s-a luat o altă decizie proastă, pentru care am criticat şi criticăm guvernul. În ultimele zile din decembrie s-a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care politica fiscală este schimbată. Se schimbă o mulţime de lucruri într-un domeniu căruia nu-i plac mişcările bruşte. Este nevoie de jumătate de an ca societatea să se poată pregăti, fiecare segment al societăţii, de la administraţiile publice până la IMM-uri, la marile firme multinaţionale, până la marii întreprinzători, fiecare economie să se poată pregăti pentru noile reguli ale jocului. În acest moment încă această ordonanţă de urgenţă nici nu poate fi aplicată şi tare mă întreb cum va decurge dezbaterea parlamentară, nu va fi plimbare de plăcere pentru că prin aceasta haosul doar creşte. Situaţia trebuie îmbunătăţită (…) Şi dacă este nevoie de corecţii, dacă este nevoie de o politică fiscală nouă, atunci acestea trebuie să fie pregătite deja la începutul anului 2019, ca să intre în vigoare din 2020. Noi am criticat şi vom critica în continuare acest guvern, această coaliţie guvernamentală, vom înainta propuneri de modificare şi în cazul acestei ordonanţe de urgenţă”, a mai afirmat Kelemen Hunor.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. acest agent strain Kelemen e dusmanul poporului roman insa a afirmat corect referitor la lipsa bugetului, insa cred ca ca de obicei UDMR critica/santajeaza PSD cind are nevoe de careva concesii in favoarea sa, adica concesii in favoarea lui V. Orban impotriva Romaniei, sa nu ne imbatam cu apa, Kelemen trebue sa stea la puscarie cu prietenii sai din PSD ALDE

  2. Kelemen Hunor: „Dacă în Parlament va fi bugetul numai în februarie, atunci un buget viabil se va contura de-abia pe la finele lunii martie, începutul lui aprilie. Acesta va fi intervalul în care ţara va lucra, va funcţiona fără buget. Nu este bine, este rău, este inacceptabil.”
    Ce o fi inseamnand „inacceptabil” in acceptiunea lui Hunor?! Ce faci atunci cand constati ca ceva este inacceptabil?! Mi-nchipui ca pleci, daca nu accepti, altfel sunt doar vorbe goale, sau pline doar de ipocrizie.

  3. Kelemene ai uitat cumva ca astia sunt prietenii si partenerii vostrui de coalitie alaturi de care ati votat impotriva motiunilor de cenzura, ati adoptat masacrarea justitiei si ati aparat colegii parlamentari de urmariri penale?

    Bai baiatule sunteti niste penibili si oricat ati incerca sa va delimitati de hotzi din pacate am inceput sa va cam confundam cu ei. Sunteti din aceeasi categorie, doar ca din cand in cand vorbiti alta limba.

  4. ca sa zic asa, chelemene, sa-i sugetzi musteatza lu dracnea, acu’, ca tot veniti cu asemenea panseuri. Rusine voua e putin spus. udemere = centuristii politichiei romanesti.

  5. Kelemen : consider că este o mare iresponsabilitate din partea acestui guvern, că nu a adoptat inca bugetul.
    Kelemen: noi susținem acest guvern.

    Aveți o mostră clasica de sofism. Popular, in acest caz, lichelism.

  6. Domnul pare ori amnezic, ori zănatic. Să-și amintească ce partener serios al alianței de guvernare a fost pe durata ultimilor ani! Când ai parteneri care, prin intermediul tău, manipulează mizerii, retorica anti-mizerii nu te face steril.

  7. Kelemen Hunor striga mafiotii..

  8. UDMR este satelitul PSD si complice la proasta guvernare. Sper sa fiti boicotati de catre proprii alegatori, mult rau faceti Romaniei, va prostituati politic… Care da mai mult…

  9. Nu ne place jocul dublu. De 30 de ani UDMR se aliaza doar cu cei dela putere , indiferent de culoarea politica.

  10. Domnule Kelemen Hunor, acum e prima dată cănd constați „O iresponsabilitate” din partea „guvernării” psd? Doar acum?
    Până zilele astea unde ai trăit ?
    La moțiunea de cenzură din decembrie ați binevoit să nu votați, motivând că opoziția nu are un plan de guvernare. Oare acum ați descoperit cam ce „plan de guvernare” au „guvernanții” ciumei roșii ?
    Cam târziu.