G4Media.ro

Kelemen Hunor anunţă o şedinţă a coaliţiei joi pentru amendamentele depuse la…

sursa foto: Ilona Andrei/ G4Media.ro

Kelemen Hunor anunţă o şedinţă a coaliţiei joi pentru amendamentele depuse la OUG pe energie / „Nu vom putea salva toată industria şi toate segmentele economice”

Vicepremierul Kelemen Hunor a anunţat că, joi, va fi o întrunire a coaliţie pentru a discuta şi decide asupra amendamentelor depuse la ordonanţa de urgenţă din domeniul energiei. El a adăugat că subvenţiile pentru energie vor depăşi 40 de miliarde de lei, iar prioritare la ajutorul de stat sunt sectoare precum întreprinderile mici şi mijlocii, agricultura şi industria alimentară, precizând că va urma o iarnă dificilă şi Guvernul nu va putea salva toate industriile.

„Mâine (joi – n.r.) vom avea o şedinţă a coaliţiei unde vom discuta amendamentele depuse la ordonanţa de urgenţă pe energie. Trebuie să vedem care dintre aceste amendamente vor fi susţinute de coaliţie. Vom vedea dacă există posibilitatea de a le susţine de la bugetul de stat”, a spus Kelemen Hunor, la Digi24.ro.

Liderul UDMR a mai spus că va exista o compensare şi pentru lemnul de foc.

„Mâine (joi – n.r.) în coaliţie vom avea o discuţie. Cel care foloseşte lemnul nu e mai puţin cetăţean decât cel care foloseşte gazul natural”, a mai explicat vicepremierul.

Acesta a mai spus că urmează o perioadă dificilă, iar Guvernul nu va putea salva toată industria şi toate segmentele economice.

„Trebuie să te uiţi care sunt domeniile prioritare. Ce poţi să susţii, ce nu poţi. Sunt anumite domenii care nu pot fi salvate doar prin subvenţia de la stat. Şi nu doar în România. Sunt domeniile prioritare. Întreprinderile mici şi mijlocii care aduc o grămadă de bani la buget, agricultura, industria alimentară, da, sunt categorii prioritare. Dar să vă dau un exemplu, industria petrochimică probabil că în acest moment nu poate fi susţinută de la bugetul de stat şi acolo e o perioadă mai dificilă. Nu vom putea salva toată industria şi toate segmentele economice. Şi acest lucru trebuie spus. Avem priorităţile întreprinderilor mici şi mijlocii, industria alimentară, agricultura, industria de construcţii, acele sectoare care pot fi ajutate. (…) Doar pe subvenţiile care trebuie date pe această ordonanţă pentru consumatorii casnici şi non-casnici probabil vom trece peste 40 de miliarde până la sfârşitul perioadei”, a conchis Kelemen Hunor.

Sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. da-le draq de industry „mongol boy” ,trebuiesc salvate pensiile speciale si pilaraiele voastre de prin institutii.
  dar pun si eu o intrebare daca nu puteti salva anumite industrii,bani de unde mai incasati ca sa va salvati pe voi?Ca nu cred ca veti imprumuta…pentru salarii si pensii speciale,asa-i?Ca sa va imprumutati sa salvati industrii si locurile de munca din acestea nu va lasa inima,pui de atilla ce esti.
  insa iti dau dreptate ca va fi o iarna grea,nu prea mai aveti pe unde sa va ascundeti si pe cine da vina.

 2. E trist că ăștia vând țara pe față și ai noștri se fac că nu văd!

 3. „Vom salva institutiile publice, regiile autonome de stat si toate entitatile statului; acum facem verificari astfel incat niciun bugetar sa nu fie afectat. Pentru ca acolo e bazinul nostru electoral. Cei din mediul privat se vor descurca; nu-i putem salva si pe ei. Si sa puna mana sa munceasca, sa produca si sa nu se mai planga atat.”

 4. Esti do.bitoc, lingau al dosului lui Orban. Este neconstitutional ce propui.

 5. Salvăm doar pensiile speciale !

 6. Asta dupa ce ofera plafonare si lacaselor de cult. Sa vedem pe cine sacrifica. Dupa mergem la o rugaciune la caldurica.

 7. Bai, voi aveți grija de voi, de copilașii voștri,
  sa mănânce și ei o pâine mai alba, vorba unui renumit torționar!
  Ce se poate întâmpla de bine este dacă orban ducând se la vale ii ia și pe ăștia după el!

 8. Corect,vor fi salvate acele domenii unde ora exactă se dă de la Budapesta. Ce tot bate câmpii, să stabilească un plafon maximal și ce depășește să se plătească la cursul pieței. Nu poți să vii să spui că unii consumă mai cu talent și alții nu.

 9. probabil nu o sa se salveze alea care aduc interese UNGARIEI!!!! cum a fost cu blueair – wizzair

 10. Tot ce vrea acest USL2.o cu aripile udmr/aur este sa faca cetatenii dependenti de pomenile lor! Atat pot si stiu ei🤮

 11. Nu uitati de HORECA, trebuie salvata neaparat, unde mai e jefuit romamul ca la carciuma? Unde se face evaziune ca la carciuma? Deci HORECA,… nu uitati!

 12. nu mai bine taiati toate pensiile necontributive, blocati posibilitatea de a se angaja la stat tinerii pensionari din justitie, armata , politie , servicii etc. daca vor sa iasa asa tineri la pensie , sa iasa doar cu ce au contribuit. si blocati banii catre ong-ri. toate ong-le

 13. Nu uitativde bonusurile si energia gratuita pentru masinile electrice. Industria se poate inchide

 14. DUPA CE A PUS BOMBELE LA „justitie” O DA PE ECONOMIE.
  NU MAI DOARME NOAPTEA, SE PERPELESTE DE GRIJA ECONOMIEI.

 15. ASTE E PENTRU VENTILATOARELE MEDIA.

  EI SE ADUNA SA IMPARTA FUNCTI SI BANI.