G4Media.ro

Kadîrov susține că un grup mare de foști mercenari Wagner a început…

Sursa foto: © Andrey Sayfutdinov | Dreamstime.com

Kadîrov susține că un grup mare de foști mercenari Wagner a început să se antreneze cu trupele sale speciale din Cecenia

Un grup mare de foşti mercenari ai Wagner din Rusia a început să se antreneze cu forţele speciale din regiunea Cecenia din sudul Rusiei, a declarat luni liderul cecen Ramzan Kadîrov, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Wagner a jucat un rol proeminent în unele dintre cele mai aprige lupte ale războiului declanşat de Rusia în Ucraina, dar viitorul său a fost pus sub semnul întrebării atunci când liderul Evgheni Prigojin a fost ucis în urma prăbuşirii unui avion în august, la două luni după ce a condus o scurtă revoltă împotriva establishment-ului rus de apărare.

Kadîrov a precizat într-un mesaj pe Telegram că un grup mare de foşti luptători ai Wagner se antrenează intensiv cu forţe speciale cecene Ahmat.

„Mă bucur că astăzi rândurilor faimoasei unităţi (Ahmat) li s-au alăturat combatanţi care au o experienţă excelentă de luptă şi s-au dovedit a fi războinici curajoşi şi eficienţi”, a spus el.

„Sunt încrezător că în bătăliile viitoare se vor ridica pe deplin la înălţimea reputaţiei lor”, a adăugat Ramzan Kadîrov.

El a publicat un video, însoţit de muzică emoţionantă, care arată soldaţi în pregătire de luptă, inclusiv unii purtând însemne Wagner pe uniforme şi măşti pe feţe. Kadîrov a spus că exerciţiile au inclus trageri, medicină de război şi antrenamente pentru lunetişti, mitraliori, genişti şi artilerişti.

Nu este clar câţi luptători Wagner au luat parte la exerciţii sau dacă vreunul dintre ei va rămâne în forţele cecene după încheierea antrenamentului.

După moartea lui Prigojin, Kremlinul a respins ca fiind o „minciună absolută” sugestiile că acesta ar fi fost ucis la ordinele preşedintelui Vladimir Putin pentru a-l pedepsi din cauza revoltei din iunie. Rusia nu a publicat încă rezultatele anchetei privind accidentul aviatic fatal.

Putin a trecut ulterior la aducerea luptătorilor Wagner sub controlul statului, ordonându-le să semneze un jurământ de credinţă, iar Kremlinul a declarat în repetate rânduri că grupul nu există ca entitate juridică.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Famiglia traditionala Wagner. Dorm impreuna se antreneaza pe tik-tok impreuna si fac cu schimbul la statul capra.