G4Media.ro

Kadîrov, sancționat de Trezoreria SUA

Sursa foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Kadîrov, sancționat de Trezoreria SUA

Trezoreria americană a impus sancțiuni împotriva a încă 44 de cetățeni ruși, inclusiv împotriva liderului Ceceniei, Ramzan Kadîrov, precum și împotriva a 32 de organizații rusești, potrivit agenției rusești Interfax.

Documentul Biroului de control al activelor străine din cadrul Departamentului Trezoreriei SUA (OFAC) notează că unele dintre rudele lui Kadîrov, în special soția sa Medni, fiicele Karina, Tabarik și Aishat, care deține funcția de ministru al Culturii din Republica Cecenă, au fost, de asemenea, supuse sancțiunilor.

În plus, pe lista SDN figurau, în special, consilierul prezidențial rus Maxim Oreshkin, foștii și actualii șefi ai Depozitarului Național de Decontări (NSD, parte a grupului Moscow Exchange) Eddie Astanin și Viktor Zhidkov, directorul general al NSPK (Mir) Vladimir Komlev.

De asemenea, Statele Unite au impus sancțiuni împotriva comisarului prezidențial pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, a șefului administrației militaro-civile din regiunea Zaporojie, Evgheni Balitski, și a membrului consiliului principal al administrației din regiunea Zaporijia, Vladimir Rogov.

Sancțiunile au inclus compania Baikal Electronics, o serie de centre de cercetare în domeniul fizicii, al semiconductorilor și al tehnologiilor cuantice, în special Institutul de Fizică și Tehnologie K. A. Valiev al Academiei de Științe a Rusiei, A.F. Ioffe RAS, P.N. Lebedev RAS, Institutul de Spectroscopie RAS.

În plus, au fost aplicate sancțiuni împotriva JSC Angstrem și JSC Element, JSC PO Sever, JSC NPP Sapphire, JSC NPO Lavochkina, Russian Space Systems, JSC MCST, LLC ” The core of Fab Dubna”.

În iulie 2020, Ramzan Kadîrov, soția și fiicele sale, Karina și Aishat, au fost sancționați de Departamentul de Stat al SUA sub acuzația de implicare în încălcări ale drepturilor omului. În 2017, șeful Ceceniei a intrat sub incidența sancțiunilor SUA în temeiul Legii Magnitsky. El se află sub sancțiunile UE din iulie 2014, după anexarea Crimeii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Pentru mascariciul asta, cea mai dura sanctiune este sa ii fie blocat contul de TikTok.

    • Si Kadirov a pornit tot ca Simion: sluga putinista. Dar cecenul a ucis cateva mii de conationali cu ajutorul teroristului sef,Simion poate cel mult sa swuga cateva mii de conationali dar sper ca minoritatile sexuale din Romania sa se opuna,j.egului putinist i-ar face placere.

  2. Eu nu cred! Vedeta tik-tok,purtatoare de cizmulite Prada avea ceva din banii ciorditi de Putin de la mujicii semiinteligenti in banci decadente????

  3. Nu e problema ,mai arunca in aer cateva familii cecene si le spune ca au fost nazistii,si scoate paguba.