G4Media.ro

Kadîrov îl acuză pe Papa Francisc de faptul că este ”victima propagandei”,…

sursa foto: Twitter/ Vatican News

Kadîrov îl acuză pe Papa Francisc de faptul că este ”victima propagandei”, după ce Suveranul Pontif i-a catalogat drept ”cruzi” pe militarii ruşi din minorităţi etnice care luptă în Războiul rus din Ucraina

Liderul cecen Ramzan Kadîrov îl acuză miercuri pe Papa Francisc de faptul că este ”victima propagandei”, după ce Suveranul Pontif i-a catalogat drept ”cruzi” pe militarii ruşi care fac parte din minorităţi şi luptă în Războiul rus din Ucraina, relatează AFP, citată de News.ro.

Papa declara, într-un interviu acordat unei reviste iezuite americane, America, publicat luni pe site, că deţine ”multe informaţii despre cruzimea trupelor” ruse care ajung în Ucraina.

”Cei mai cruzi sunt poate cei care vin din Rusia, dar care (nu sunt) de tradiţie rusă, precum cecenii, bureaţii”, declara Francisc.

Cecenia este o republică din Caucazul rus cu populaţie majoritar musulmană, iar Bureatia, o regiune budistă din Siberia, situată între Lacul Baikal şi Mongolia.

”Papa i-a prezentat pe ceceni şi pe bureaţi ca pe cei mai cruzi din armata rusă”, îi reproşează miercuri liderul autoritarist cecen Ramzan Kadîrov.

”Cum să-ţi dai seama – numai privind – de ce etnie este cutare militar rus din cutare unitate, când în ţara noastră trăiesc peste 190 de etnii?”, se întreabă Ramzan Kadîrov, într-un comunicat publicat pe Telegram.

”Bineînţeles că şeful Vaticanului nu va putea răspunde la această întrebare. El a devenit pur şi simplu victima propagandei şi îndârjirii presei străine”, consideră Kadîrov.

El i-a reproşat Papei Francisc episoade violente din istoria Bisericii Catolice precum ”inchiziâţia” şi ”cruciadele”.

În rândul cecenilor ”nu există alcoolici şi nici toxicomani, toţi sunt foarte religioşi”, dă asigurări Kadîrov.

El precizează că trupele sale le propun în mod sistematic militarilor ucraineni să se predea, înainte de lupta.

”E păcat că o personalitate religioasă cunoscută mondial nu ştie nimic despre atitudinea musulmanilor faţă de inamicii lor”, deplânge liderul autoritarist cecen.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. A uitat să menționeze că sunt și sodomisti. Ce dreaq este de așteptat de la niște primitivi?

    • A vrut sa zica ca ce a fost pana acum e nimic.
      Nu stie popa ce le poate pielea in realitate.

  2. nu mai sunt nici acuzatiile ce erau pe vremea mea