G4Media.ro

Justiția americană a inculpat-o pe canadiana care intenționa să îl otrăvească pe…

sursa foto: Captură video

Justiția americană a inculpat-o pe canadiana care intenționa să îl otrăvească pe Donald Trump

Pascale Ferrier, femeia de 53 de ani din Quebec acuzată că i-a trimis o scrisoare otrăvită preşedintelui american Donald Trump, a fost inculpată oficial sub acuzaţia de ameninţări la adresa preşedintelui Statelor Unite de o instanţă din statul New York, informează AFP, citată de Agerpres.

Pascale Ferrier s-a prezentat în faţa unui magistrat federal din Buffalo, la graniţa cu Canada, unde a fost arestată duminică, în prezenţa unui avocat numit din oficiu, pe care l-a solicitat.

Deşi nu i s-a cerut să decidă în acest moment dacă va pleda vinovată sau nu, judecătorul Kenneth Schroeder a anunţat că pledează nevinovată în numele său, ceea ce îi conferă mai multe drepturi în acest moment.

Conform rechizitoriului făcut public marţi, Pascale Ferrier este persoana care i-a trimis preşedintelui SUA o scrisoare primită vineri la centrul de sortare poştală al Casei Albă, plic ce conţinea ricină, o otravă potenţial mortală.

Potrivit agentului care a condus ancheta, scrisoarea conţinea următorul mesaj adresat preşedintelui american: „Ţi-am găsit un nume nou: clovn tiran urât. Sper să îţi placă. Distrugi Statele Unite şi le conduci la dezastru”. „Renunţă, nu candida la aceste alegeri”, a scris acuzata, după care menţiona că a strecurat în scrisoare „un cadou special” – otrava – pentru a-l „ajuta” pe Donald Trump să se hotărască.

„Dacă asta nu funcţionează, voi găsi o reţetă mai bună pentru o altă otravă sau îmi voi folosi arma în ziua în care voi putea veni”, a conchis ea şi a semnat „Spirit rebel liber”.

Sunt formulări şi o semnătură asemănătoare cu cele pe care anchetatorii le-au găsit în alte şase scrisori trimise în Texas la mijlocul lunii septembrie unor persoane care lucrează în centre de detenţie unde Ferrier a fost închisă în 2019, după arestarea ei pentru deţinerea ilegală de arme de foc.

Acuzata, care a vorbit doar monosilabic în timpul şedinţei de marţi, a solicitat o audiere specială, stabilită pentru 28 septembrie, în care procurorii americani vor trebui să prezinte dovada identităţii sale înainte de a putea continua procedurile.

Până atunci, Pascale Ferrier va rămâne în închisoare, procurorii considerând că există un risc ridicat ca acuzata să fugă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. Fanaticii de extrema stanga au luat-o razna! Nu stiu ce tara poti sa mai salvezi cu oamenii astia. De ce naiba se mai zbat?

 2. LGBTQXYZ in actiune

  • Ei lasa ca pana la Noviciok-ul administrat lui Navalni de KGB-istii lui Putin mai este cale lunga.

   Rusia a ajuns departe pe calea minciunii, manipularii, furtului, crimelor si a tuturor relelor care se pot face. Cam tot ce e interzis de poruncile crestine, totul e facut de Putin si gasca lui si apoi tot ei vin si pozeaza in mari crestini. Studiaza istoria si retine un lucru fratica:

   RUSI = LOSERI!

   De fiecare data. Chiar daca au mai fost decenii cand ati avut imperiu sau comuniscm sau bla bla, in final ati pierdut la modul rusinos. Loseri, loseri, loser. Astia sunt rusii.

 3. Asta-i femeie?
  Fereasca dzeu!

  • @Sadiku are gen neutru, așa arată progresistul, ce-i cu gândirea asta medievală :)))

  • Mi se pare sau are aceeasi privire tragico-nefericita cu cea a Adinei Florea? Ochii, privirea – spun totul …

 4. E sotia lui „Vladimir Putin e un gunoi”.

 5. Dictator nenorocit, cat o sa mai abuzezi poporul rasculat? Ma refer la Duterte.

 6. Je-goshii draqului, blocati mesajele care nu sunt ‘politically correct’e. ? A ajuns si la voi cancerul PC din Occident.
  Tapalaga, nu te temi ca ramai fara job? Gay nu esti, musulman nici atat. Sau esti negru in cerul gurii?
  Ati ajuns si voi cersetori de clickuri controlati de stanga marxista din Occident…

 7. Asta parca e din USR. Asa o sa arătați femeilor după 4 ani de guvernare USR-ista. Dacă va place votați USR!