G4Media.ro

Jurnalistul TVR Claudiu Lucaci, fost purtător de cuvânt al lui Adrian Năstase…

Jurnalistul TVR Claudiu Lucaci, fost purtător de cuvânt al lui Adrian Năstase și fost director de comunicare al fostului ministru condamnat Monica Ridzi, este propunerea lui Tăriceanu pentru un post la CNA

ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, l-a propus pe jurnalistul TVR Claudiu Lucaci pentru postul de membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

Lucaci s-a făcut remarcat de-a lungul carierei de jurnalist prin atitudinea obedientă față de Putere, lucru pentru care a și fost răsplătit cu diverse posturi guvernamentale.

Astfel, din ianuarie 2001 până în mai 2003 Claudiu Lucaci a fost purtător de cuvânt al Guvernului condus de fostul lider PSD Adrian Năstase, condamnat în 2012 la închisoare pentru fapte de corupție.

Din iunie 2003 și până în martie 2005 Lucaci a fost trimis de același Năstase în postul de Consul general al României la Los Angeles, în Statele Unite.

După revenirea din posturile guvernamentale, Claudiu Lucaci s-a întors la TVR, unde a fost producător, moderator emisiuni de ştiri şi Coordonator editorial al Summit-ului NATO din Bucureşti, în parteneriat cu Guvernul României şi Ministerul Afacerilor Externe.

În 2009 Lucaci părăsește din nou televiziunea publică pentru un post în Guvern: din martie și până iulie a fost director de comunicare al ministrului Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi, și ea condamnată ulterior la închisoare pentru fapte de corupție.

În 2012, după preluarea puterii de către USL, Claudiu Lucaci a fost instalat director de știri la TVR de către noul președinte al televiziunii publice, Claudiu Săftoiu.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a descris în detaliu cu ce s-a ocupat Claudiu Lucaci la ministerul Tineretului: ”unul dintre cei care au coordonat operațiunea de imagine și de cumpărare de știri TV a Monicăi Iacob Ridzi”:

Dar cine e Claudiu Lucaci?

Citez dintr-un document intitulat ”Denunț”, aflat la Înalta Curte de Casație și Justiție. Îl văzusem acum un an și m-am reîntors azi în arhivă pentru a-l parcurge cu mai multă atenție, pe acesta și altele.

”Am conceput o prezentare în valoare de circa 650.000 de euro pe care i-am trimis-o Ioanei Vârstă, consilierul Monicăi Iacob Ridzi de la MTS. După cîteva zile, aceasta m-a contactat telefonic și m-a chemat la sediul MTS, unde m-am întîlnit cu ea și cu un bărbat pe nume Claudiu care răspundea de relațiile cu presa”.

Așa începeau evenimentele din dosarul Ridzi. Denunțul îi aparține lui Bogdan Iacobescu, reprezentantul firmelor care au făcut afacerea 2 Mai cu MTS, iar ”bărbatul pe nume Claudiu” este Claudiu Lucaci.

Claudiu Lucaci a fost, ca director de comunicare al MTS, cel care a asigurat mediatizarea evenimentului de la 2 Mai, cînd ProTV, Realitatea TV, Antena 3 și MTV au vîndut știri editoriale pentru Monica Iacob Ridzi și pentru MTS. ”Am asigurat condițiile de transmisie audio-video ale evenimentului de către mass-media”, recunoaște el.

În spatele formulării pretențioase stă un adevăr nașpa. 2 Mai 2009 a fost nu doar cea mai masivă, intensă și prost gîndită operațiune de cumpărare de conținut editorial, ci și o publicitate politică ilegală, declarată astfel de Curtea de Apel București, prin Sentința civilă 444/26.01.2010.

Citește articolul integral aici: PROPUNEREA NOII PUTERI PENTRU ȘTIRILE TVR: ”UN BĂRBAT PE NUME CLAUDIU”!

Citește și: LUCACI DIN CABINETUL LUI NĂSTASE PE PLAJA LUI RIDZI ȘI ACUM LA ȘTIRILE ”DEPOLITIZATE” ALE TVR

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Un incompetent pe plan profesional caracterizat de obedienta si pofta la borcanul cu miere de unde si ascensiunea lui numai printre corupti. Cum dreaq se face ca Ciolos sau Şora nu au reusit sa intre in asemenea „cercuri distinse”?

 2. Sa fie sanitar!

 3. Numele acestui jurnalist este pur ,,românesc,, și anume Claudiu Lukacsi. Acest jurnalist a fost doar în posturi călduțe nu pentru MERITOCRATIE ci pentru PUPINCURIST.
  Fiind director al Știrilor TVR, Claudiu Lukacsi, și-a acordat singur plata a sute de ore suplimentare în cuantum de circa 200 de milioane de lei vechi, conducerea TVR obligânu-l să restituie 180 de milioane de lei încasați ilegal.
  Tot el își obliga subordonații să semneze un document sub pretextul securizării informațiilor din TVR. Cu alte cuvinte a instituit metode securiste în redacția de Știri a Televiziunii Române, interzicând subordonaților săi să divulge către alte terțe persoane informații din interior.
  Membri ai Consiliului de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Andrei Muraru, Radu Carp şi Romina Surugiu au solicitat public demiterea din funcţiile de coordonator cu atribuţii de director a lui Claudiu Lukacsi (Direcţia Ştiri) „din motive legate de nerespectarea interesului public în prezentarea evenimentelor publice din perioada campaniei electorale”- Aceștia au spus:,, Reamintim faptul că televiziunea publică a fost singura televiziune care nu a prezentat manifestaţiile publice de vineri, 14 noiembrie 2014 şi care a deturnat în scopuri electorale formatul unei emisiuni informative, «Viaţa satului»“.
  Ăsta este Claudiu Lukacsi propunerea ALDE pentru membru CNA.

 4. TVR a devenit a doua hazna romaneasca dupa A3.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.