G4Media.ro

Jurnalista româncă Monica Ulmanu, printre câștigătorii premiilor Pulitzer 2020 pentru o serie…

Jurnalista româncă Monica Ulmanu, printre câștigătorii premiilor Pulitzer 2020 pentru o serie de articole despre încălzirea globală publicate de Washington Post

Jurnalista româncă Monica Ulmanu s-a aflat printre câștigătorii premiilor Pulitzer 2020, decernate luni seară. Premiul explicativ pentru jurnalism a fost câștigat cu o serie de articole despre încălzirea globală publicate de Monica Ulmanu, alături de alți colegi de la Washington Post. Aceștia au documentat numeroasele locuri în care temperatura a crescut deja cu 2 grade Celsius ca urmare a schimbărilor climatice, ajungând la un prag despre care specialiştii avertizează că ar putea fi catastrofal dacă va fi atins la nivel global, transmite Agerpres.

De asemenea, ziarul New York Times a câștigat trei premii Pulitzer, fiind cea mai recompensată publicaţie americană la ediţia de anul acesta, pentru o serie de articole privind criza taxiurilor din New York, un reportaj internaţional consacrat preşedintelui rus Vladimir Putin şi pentru comentariul ziaristei Nikole Hannah-Jones privind contribuţia istorică a sclavilor afroamericani.

New York Times a câştigat de-a lungul timpului un număr record de premii Pulitzer – 127 -, precum şi numeroase nominalizări.

Pe locul doi în clasamentul numărului de premii obţinute anul acesta se situează site-ul de informaţii de investigaţie ProPublica şi revista The New Yorker, care au câştigat fiecare două premii.

Anunţarea câştigătorilor a fost amânată cu două săptămâni anul acesta deoarece o parte din jurnaliştii care fac parte din comitetul de selecţie au fost ocupaţi cu reflectarea pandemiei noului coronavirus şi au avut nevoie de timp suplimentar pentru evaluarea concurenţilor.

Ediţia din 2020 a Premiilor Pulitzer a avut 15 categorii dedicate jurnalismului şi 7 categorii pentru literatură, teatru şi muzică.

Foto: Monica Ulmanu (sursa: The Washington Post)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Jurnalistii adevarati ! In schimb, noi o avem pe Eva Sandor…..