G4Media.ro

Jurnalist israelian dat jos din taxi în Qatar, acuzat de șofer că…

Foto: Captură video

Jurnalist israelian dat jos din taxi în Qatar, acuzat de șofer că „îmi ucide frații”. Qatar nu întreține relații diplomatice cu Israelul (Jerusalem Post)

Jurnalistul israelian Dor Hoffman de la rețeaua TV public KAN a declarat joi că au fost trimiși agenți de securitate pentru a-l scoate pe el și echipa sa de filmare de pe o plajă din Qatar. Un șofer de taxi din Qatar l-a dat jos pe Hoffman după ce a descoperit naționalitatea sa israeliană, a afirmat joi reporterul.

Taximetristul, care i-a luat pe israelieni de dimineață, a oprit vehiculul în mijlocul drumului după ce a aflat că a luat israelieni, lucru care „nu i-a plăcut deloc”, a împărtășit Hoffman în emisiunea de studio a KAN despre Cupa Mondială.

Qatarul, care găzduiește anul acesta Cupa Mondială FIFA, nu are legături oficiale cu Israelul, dar a cooperat cu oficialii israelieni în ceea ce privește ospitalitatea israelienilor care zboară la Doha pentru cea mai mare scenă a fotbalului, acceptând diverse solicitări israeliene privind mâncarea kosher și zborurile directe de la Tel Aviv.

Mai mult, șoferul a refuzat să accepte banii israelienilor pentru că „îi ucid pe frații lui [palestinieni]”, a afirmat Hoffman. „Ne-a lăsat în mijlocul deșertului, a spus că nu acceptă bani pentru că îi omorâm frații și toate chestiile astea… am fost în regulă, am schimbat taxiul”.

Jurnalistul israelian a mai afirmat că au fost trimiși agenți de securitate pentru a-l îndepărta pe el și echipa sa de filmare de pe o plajă din Qatar, după ce a cerut unui restaurant local să filmeze în incinta acestuia. „Proprietarul a cerut să știe de unde suntem… a chemat gărzile de securitate să ne escorteze după ce a aflat că suntem israelieni”, a declarat Hoffman.

De asemenea, proprietarul i-a luat telefonul lui Hoffman, cerându-i să șteargă toate fotografiile făcute în restaurantul său, susține reporterul. „M-am simțit amenințat”.

„Acestea sunt lucruri care se întâmplă și ar trebui discutate”, a conchis Hoffman. „Trebuie să învățăm să ne descurcăm cu aceste incidente, ca israelieni într-un stat ostil. Se poate întâmpla oricui… trebuie să ne păstrăm în siguranță și să înțelegem că acest lucru face parte din înțelegere [de a călători în Qatar]. Nu mă interesează aceste povești, vreau să vorbesc despre fotbal”.

Mai târziu, joi, Hoffman a glumit pe Twitter că „fiecare israelian care călătorește în Qatar trebuie să spună că este din Malta… Nimeni nu știe nimic despre Malta”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. rusine fifa et al ca au acceptat banii catarezi manjiti dde sang3. Cele mai triste mondiale din istorie, o rusine.

  2. Rusine mare pt. FIFA sa desfasoare CM de fotbal in aceasta tara retrograda care nu da 2 bani pe drepturile omului si muncitorilor. Sper ca mai multe tari sa se retraga din aceasta organizatie numita FIFA si sa creeze o alternativa