G4Media.ro

Juncker: Niciun compromis nu este posibil atunci când e vorba de drepturile…

Juncker: Niciun compromis nu este posibil atunci când e vorba de drepturile omului, de respectarea statului de drept, de lupta anticorupție

„Uniunea Europeană este făcută din compromis, dar atunci când este vorba de drepturile omului, atunci când este vorba de respectarea statului de drept, atunci când este vorba de lupta contra corupției, niciun compromis nu este posibil“, a afirmat președintele Comisiei Europene, în discursul susținut la Ateneul Român. Juncker a subliniat că, deși unii din această țară se îndoiesc, Comisia Europeană este prietena României.

Juncker a spus că își amintește că drumul spre adxerare a fost pentru România întotdeauna dificil și deseori solicitant. El a salutat extraordinara performanță a românilor care au ținut ferm în mâinile lor busola europeană și care rămân profund atașați apartenenței la UE și apărării valorilor comune, care trebuie respectate în fiecare moment.

„Da, Uniunea Europeană este făcută din compromis, dar atunci când este vorba de drepturile omului, atunci când este vorba de respectarea statului de drept, atunci când este vorba de lupta contra corupției, niciun compromis nu este posibil“, a continuat Juncker, menționând că România are locul său natural în UE.

Președintele CE a precizat că locul natural al României este și în spațiul Schengen și că rămâne fidel promisiunii sale privind aderarea României.

Jean Claude Juncker a vorbit și despre dosarele UE din perioada președinției României și a adăugat: „Pe parcursul acestor luni, Comisia – care este prietena României, lucru de care unii din această țară par uneori că se îndoiesc – va fi ca întotdeauna de partea voastră, purtată de aceeași voință care îi animă pe toți cei care sunt astăzi aici: să facă astfel încât prima președinție română a Consiliului UE să fie un moment mare în istoria României și un moment mare în istoria UE“.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Mi-e teama ca tembelul asta sa aplice realpolitik, adică acomodarea cu banditii ăștia ai noștri!

  2. Foto semnificatva:
    Viorica dand din maini ca sa poata comunica cu Juncker.

  3. Nu înțeleg de ce tot trebuie să repete liderii occidentali aceleași chestii despre normele civilizației vestice că la noi astea erau și s-au respectat de când iexista Romania lol

  4. Normele și valorile civilizațiilor secular umaniste sunt bune,dar cu cine …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.