G4Media.ro

Jumătate din Capitală nu are apă caldă. Termoenergetica: va reveni progresiv, în…

Foto: G4Media

Jumătate din Capitală nu are apă caldă. Termoenergetica: va reveni progresiv, în două, trei zile

Jumătate dintre bucureştenii racordaţi la Termoenergetica nu au apă caldă din cauza unei revizii programate la CET Sud care acoperă în integralitate Sectoarele 2 şi 3. Directorul Termoenergetica dă asigurări că aceasta va reveni progresiv, în două, trei zile.

„CET Sud acoperă jumătate din oraş: Sectoarele 2 şi 3. E o revizie normală care se face la orice instalaţie. Dacă reţeaua ar fi fost în bună stare şi nu ar fi avut atât de multe pierderi, şi se mergea cu presiuni foarte mari, se putea prelua rapid dintr-un alt CET care să împingă agentul termic în toate zonele Bucureştiului.

Din cauza faptului că funcţionăm cu presiuni foarte mici pentru că sunt pierderi, durează această încărcare a reţelei din CET Progresul. Gândiţi-vă acum, că din CET Progresul trebuie să dăm apă caldă în Pantelimon şi Colentina. Începem progresiv. Astăzi vor avea (apă caldă – n.r.) câteva sute de blocuri, poimâine alte câteva sute de blocuri şi tot aşa. Nu putem astăzi să dăm la toată lumea.” a declarat pentru G4Media.ro, Claudiu Creţu, Director General, Termoenergetica SA.

Termoenergetica este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România şi deţine 43% din piaţă. Furnizează energie termică pentru aproximativ 562.000 de apartamente, reprezentând aproximativ 8.200 de blocuri de locuinţe şi 320 imobile. În acestea trăiesc 1,21 milioane de locuitori.

Totodată, acesta furnizează agent termic şi pentru aproximativ 4.900 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economici. Regia are aproape 3.000 de angajaţi. Trei sferturi din rețeaua de conducte (954,09 km conducte – reţele termice primare; 2963,3 km conducte – reţele termice secundare) sunt vechi de aproape 40 de ani.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

 1. Efectele Domniei Fanarioatei DUamna Gabi se vad. Multzumim P$D. Placutza Suedeza FN

 2. Apa Calda Caldura Mancarea Transportul In Comun Inseamna Desfrau-Romania=Coreea De Nord 40 ANI

  • Mizerabilii…..

 3. este rentabil sa ai atatia km de teava si sa produci apa calda care se foloseste doar seara? Nu e mai rentabil un boiler electric in ap fiecaruia?

 4. Situația asta ține de câțiva ani. Dacă încă nu v-ați pus boilere sau centrală proprie, sunteți masochiști. Nu ai cum să te mai bazezi pe RADET. E mort. Îl ține primăria în geam ca să ia pensia.

  • Si, daca ai centrala proprie, nu o mai opresti din cand in cand sa mai faci o revizie ceva?
   Sau astepti sa crape ca sa o repari si sa stai fara ea un timp nedeterminat.
   Mai demult erau opriri pentru reparatii programate, si durau cam 1-2 saptamani prin iunie-iulie.
   Acum vorbim despre 2-3 zile.
   In timpul verii mai merge si un dus rece, cu tevile incalzite de la soare; parca e mai bine decat sa se opreasca in decembrie-februarie…

  • In nici un caz o revizie la un boiler electric nu dureaza 5 zile.

 5. Dureaza 10 ani sa fie inlocuiti 1000km de confucta de care Oprescu PSD 2 mandate si Firea PSD 1 mandat si-au batut joc 15 ani la rand.
  Dar era frumos iarna ca erau luminite pe strada de cateva zeci de milioane de euro. Plus ca mai era si cate un festival. Ati dantuit 15 ani acum stati sa se rezolve.

 6. Un robinet n-a schimbat sholdoveanca de la Foscani. Doar paranghelie ca la PSD Voluntari. Na uleiu, na faina. Hop! Hai la ligheean toata lumea.

 7. 3 mandate de cate 4 ani fiecare, din care unul ca independent, rezulta 15 ani in mintea lui Sabin.
  care vorbeste de parca inainte de 2008 nu intra niciun CET in revizie, vara, pentru cateva saptamani.

  evident ca o pretentie minima de la un primar „capabil” ar fi ca macar sa comunice si sa anunte civilizat oamenii, din timp, cand se opreste apa si pentru cat timp.
  dar cata vreme ne multumim cu faptul ca actualul nu e mai prost decat cei de inainte, avem si rezultatele din teren.

 8. Au adus 4 tuburi de Apa calda de 5 metrii lungime Tubul , pe Mihai Bravu de langa Dimitrov . Dar am auzit ca acolo se vor schimba 200 de metrii de Teava . Inca nu s-au apucat de lucru , dar cand vor incepe lucrarile , tine toata luna iulie , lucrarile . Nu s-au schimbat Tevile din anul 1975 , cand atunci au fost innaugurate lucrarile . Sunt Tevi vechi de 47 de Ani !

 9. Hai, ca daca mai era doamna firea o tinea ea calda cu gura.
  Apa

 10. Sistemul de termoficare din București e falimentar de ani buni dar preturile sunt de 3 ori mai mici decat in alte orase. Toată afacerea se învârte în jurul voturilor.

 11. @Sabin
  asa e, insa e complicat sa gandeasca, din partea unui P$Dist. G4 ii gazduieste, deoarece pe forumul Latrina trei nu mai au loc.

 12. Cine i-a votat?nu voi?nu vedeți cum vă mint? aveți sauna în tramvai,troleu,autobuz,ce va mai trebuie apă caldă? faceți economie,că ei sunt in vacanțe la bora-bora,cancun, Seychelles,și alte alea exotice ce costa cat munciți voi o viață!din banii noștri,și noi tacem!

 13. Nu e vina nimanui ca fierul rugineste, garnitura imbatraneste, termoizolatia se distruge, comentatorii sunt analfabeti. Pentru toate sunt solutii: munca, investitii corecte, eliminarea coruptilor, cititul de carti…

 14. Probabil ca tuburile din Otel sunt mai bune , tin mai mult timp Dar unde se sudeaza otelul se decaleste si probabil ca crapa de la Sudura . Au adus cateva tuburi de Tabla Groasa , dar deja sunt Ruginite ! Rugineste , innainte de a fi folosite , Tuburile din Tabla Groasa .