G4Media.ro

Julian Assange, condamnat la 50 de săptămâni de închisoare de un tribunal…

Julian Assange, condamnat la 50 de săptămâni de închisoare de un tribunal londonez / Reacția WikiLeaks: Condamnarea este ”şocantă şi răzbunătoare”

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost condamnat la 50 de săptămâni de închisoare de un tribunal londonez pentru că a încălcat în 2012 condiţiile de acordare a liberării condiţionate impuse de justiţia britanică asupra unui ordin de extrădare în Suedia, informează EFE, AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Australianul, în vârstă de 47 de ani, a venit personal la tribunalul din Southwark pentru a-şi primi sentinţa, în condiţiile în care un alt tribunal britanic l-a găsit vinovat pentru aceeaşi infracţiune la 11 aprilie, după ce fusese arestat în interiorul ambasadei Ecuadorului la Londra, unde s-a refugiat timp de aproape şapte ani.

Acest proces judiciar se desfăşoară în paralel cu o altă solicitare de extrădare în SUA a fostului jurnalist.

Condamnarea lui Julian Assange a fost calificată de WikiLeaks drept „şocantă şi răzbunătoare”.

”Suntem foarte preocupaţi dacă va fi o audiere corectă în vederea extrădării”, se arată într-un mesaj postat de WikiLeaks.

News.ro amintește că Julian Assange se afla în Ambasada Ecuadorului din 2012, după ce a cerut azil politic în urma unei hotărâri judecătoreşti conform căreia ar trebui să fie extrădat de către Marea Britanie în Suedia pentru a fi judecat pentru acuzaţiile de agresiune sexuală.

Suedia a renunţat la acuzaţii în 2017, însă Assange a rămas în ambasadă din cauza mandatului de arestare pe numele său emis de poliţia metropolitană britanică.

El a fost arestat pe 11 aprilie după ce Guvernul Ecuadorului i-a retras statutul de azilant şi a permis poliţiei britanice să îl reţină.

SUA au cerut extrădarea sa pentru a fi pus sub acuzare la Washington, unde este acuzat de conspiraţie privind spargerea unui calculator al Pentagonului. Assange este acuzat că a ajutat un membru al armatei să descarce ilegal informaţii clasificate în 2010 despre războaiele din Irak şi Afganistan care au fost ulterior publicate pe WikiLeaks.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Cum a ajuns Assange pe mana Judecatoarei Deborah Taylor si-a pus deja cruce. O sa-l chinuie iudeii si englezii din Anglia ca pe Isus pe Cruce.
  De fapt, probabil Assange s-a dus in Anglia asa cum a intrat si Isus in Ierusalim calare pe magar. Probabil stia Assange ca acolo va fi si sfarsitul lui.
  Mai ramane ca Assange sa pronunte ceva de genul Profetiei lui Isus:
  Marcu. Cap 13 :
  1. Si iesind din Templu, unul dintre ucenicii Sai I-a zis: Invatatorule, priveste ce fel de pietre si ce cladiri !
  2. Dar Issus a zis: Vezi aceste mari cladiri? Nu va ramane piatra pe piatra care sa nu se risipeasca.

 2. O pedeapsa usoara pentru spionul rus.