G4Media.ro

Judeţul Neamţ a câştigat definitiv procesul cu judeţul Harghita pentru Cheile Bicazului

Judeţul Neamţ a câştigat definitiv procesul cu judeţul Harghita pentru Cheile Bicazului

Judeţul Neamţ a câştigat definitiv procesul intentat de judeţul Harghita şi municipiul Gheorgheni în ceea ce priveşte graniţa dintre cele două unităţi administrativ teritoriale, relatează Agerpres.

Prefectul George Lazăr a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au admis excepţia imposibilităţii contestaţiilor, invocată de Prefectura Neamţ.

„Curtea de Apel Ploieşti a respins contestaţiile în anulare, ca inadmisibile şi a obligat contestatarii – municipiul Gheorgheni şi judeţul Harghita la plata către intimata comuna Bicaz-Chei a sumei de 8.000 lei, câte 4.000 lei fiecare. Este o sentinţă irevocabilă, pronunţată în şedinţa publică de azi, 13.01.2021. Am câştigat încă o dată procesul Cheile Bicazului! Asta înseamnă să fii patriot, să îţi iubeşti judeţul şi să te baţi cu toată priceperea şi cu buna credinţă pentru dreptate şi obiectivele de valoare”, a declarat prefectul George Lazăr.

Judeţul Harghita şi municipiul Gheorgheni au acţionat în instanţă judeţul Neamţ şi comuna Bicaz Chei, solicitând mutarea graniţei în interiorul Cheilor Bicazului.

Prin sentinţa din 12 iunie 2019, pronunţată de Tribunalul Prahova, Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal, a fost stabilită o nouă linie de hotar dintre teritoriul administrativ al municipiului Gheorgheni şi teritoriul administrativ al comunei Bicaz Chei, iar judeţul Neamţ a pierdut circa 5.000 de hectare din comuna Bicaz Chei, respectiv Cheile Bicazului.

Sentinţa a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Ploieşti de autorităţile din Neamţ, iar la termene s-a prezentat prefectul George Lazăr, abia numit pe funcţie.

Curtea de Apel Ploieşti a dat câştig de cauză judeţului Neamţ în 2020, dar autorităţile din Harghita au deschis un nou proces în care au solicitat contestaţia prin anulare.

Miercuri, Curtea de Apel Ploieşti a respins această solicitare astfel că sentinţa pronunţată anul trecut rămâne definitivă.

Sursa foto: Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Perfect, platim tot noi ca tara cei 8000 de lei pt ca ungurii vor anumite teritorii

 2. „Asta înseamnă să fii patriot, să îţi iubeşti judeţul…” Draga guvernule, stiati ca aveti un oligofren pe post de prefect la Neamt?

  • @amicu – Oare ce n-ai inteles din frazele astea?
   „Sentinţa a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Ploieşti de autorităţile din Neamţ, iar la termene s-a prezentat prefectul George Lazăr, abia numit pe funcţie.
   Curtea de Apel Ploieşti a dat câştig de cauză judeţului Neamţ în 2020, dar autorităţile din Harghita au deschis un nou proces în care au solicitat contestaţia prin anulare.”
   Ca eu am inteles asa, prefectul proaspat numit in functie s-a ocupat de recursul declarat la Curtea de Apel, recurs care a fost castigat, in pofida sentintei de la Tribunalul Prahova din 2019, de judetul Neamt in 2020. Deci, de ce ar fi oligofren prefectul?

  • …” prefectul este un oligofren…” Pt că așa l-a făcut masa. Că pe masă s-a livrat…
   Pentru că este vorba de o chichiță administrativă din ROMÂNIA!
   Dar ne place sa ne dam rotunzi, fără să înțelegem un text dat la primă citire!
   Nu-i nimic. Se mai poate citi. Odată, încă odată….
   Succesuri!!

 3. Constitutia spune ” Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe.” Administratia o face guvernul. Parlamentul poate legisla, dictand reguli pentru administratori. Conform legii 290/2018, comuna Bicaz-Chei este parte din judetul Neamt. Ar fi amuzant ca din comuna se nu faca parte chiar Cheile.

  Nu inteleg ce asteptau impricinatii de la Curtea de Apel Ploiesti. Dar fiind tara tuturor posibilitatilor, vedem de la prima instanta ca erau justificati sa aiba asteptari.

 4. Extinderea tinutului secuiesc, pentru marele coridor maghiar!Multi citesc, putini mioritici pricep.Si abia incepe strategia lor!

  • Nu-s toți așa de ”perspicaci” care ”mioriticii” seb-olșevici care trollează pentru mafia PCR-FSN-PSD.

  • Bine ca sint unii care pricep ca ce ne faceam? Ne trezeam ca Harghita inghite Neamtul si dupa aia Moldova toata, ca astia-s hulpavi. Mai ai frati p-acasa?
   Aia din Harghita (dragi „patrioti” cei din Harghita sint tot cetateni romani, chiar daca sint de etnici unguri) voiau probabil si ei o parte din banii care ies din turismul prin cheile Bicazului.

  • 🤣🤣🤣🤣
   Marele coridor către …. Neamț!
   🤦🤦🤦🤦🤦
   Știu că sunteți mulți….!

 5. ,,Asta înseamnă să fii patriot, să îţi iubeşti judeţul şi să te baţi cu toată priceperea şi cu buna credință pentru dreptate şi obiectivele de valoare”, a declarat prefectul George Lazăr „. Nenea Lazăr CAM MINŢI – aşa cum fac avoca caţii ( profesia mata din timpul liber?): meritele pentru aceasta speță sunt ale fostei prefect de Neamț pe care ai atacat-o ca un ,,gentleman” care… nu eşti tu. Îţi spune ceva numele S. Daniela, nenea? Când te-am contrat în ziarul aservit vouă gălbejiților de la Piatra – ala cu nume de munte, mi-au șters măgarii postarea, în care-i luam apărarea femeii pe care ai mânjit-o cum ai vrut tu. Ghinion. Aici la G4, nu șterg comentariile ca la Piatra Neamț. Nu te da păun, că nu ești… Ai văzut tu nenea Lazăr, păuni galbeni? Este unul care crede că există – este șeful tău de partid. El se mai dă …păun, așa ca tine, bibicule.

 6. Treziti-va măăă !
  Uite-asa prin neimplicare li lipsa de patriotism, o sa ajunga Cheile Bicazului tocmai la…Budapesta !
  Grija mare, totusi;
  Sa nu vă-npinga drk sa va bateti intre voi care-cum sa asfaltati drumurile pe acolo, precum si pe cele de prin secuime, spre Lacul Sj.Ana, Balvanyos…etc.

  • Asa se face rost de pământ în stil românesc. Cheile bicazului întotdeauna a aparținut Ținutului Secuiesc. Încă de pe vremea când Moldova nici nu a existat pe harta..

  • Viiiineeee Arsene cu asfaltu’!!!
   O shaorma nu doriți? Din partea casei.
   🤥🤥🤥🤑🤑🤑👿

  • Puidedac, dacă nu ești și de roman, de la Roma, nu se pune…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.