G4Media.ro

Județul Brașov: Încă un primar proaspăt ales își pierde mandatul din cauza…

Județul Brașov: Încă un primar proaspăt ales își pierde mandatul din cauza incompatiblității

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv pe 21 octombrie recursul intentat de primarul comunei Bunești, Mircea Pălășan, împotriva unei decizii a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) din 1 Martie 2017, potrivit unui comunicat comun al USR PLUS și FDGR.

Potrivit prevederilor Codului Administrativ, mandatul primarului va înceta și trebuie organizate noi alegeri pentru funcția de primar ca urmare a sentineți definitive a Curții Supreme.

Mircea Pălășan a fost susținut de Partidului Național Liberal (PNL) și reales la alegerile locale din 27 Septembrie 2020 în ciuda deciziei ANI și a respingerilor succesive ale contestațiilor formulate de Pălășan în instanță, pe fond și în apel.

Potrivit comunicatului ANI din martie 2017, Pălășan a fost găsit în conflict de interese administrativ în timpul mandatului de primar 2012-2016, în trei cauze separate, două dintre ele implicând fonduri ale Uniunii Europene. El a întocmit și semnat proiectele a două hotărâri ale Consiliului Local Bunești cu privire la realizarea, respectiv aprobarea PUZ pentru imobilul proprietatea sa. În plus, primarul a semnat avizul favorabil și avizele de oportunitate cu privire la elaborarea PUZ pentru același imobil, documente în baza cărora a fost eliberat certificatul de urbanism de către Consiliul Județean Brașov. Ulterior, aceste documente au stat la baza eliberării autorizației de construire a unei pensiuni agroturistice cu finanțare din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurară (FEADR).

In cea de-a treia cauză, Mircea Pălășan a întocmit și semnat proiectul hotărârii Consiliului Local privind atribuirea directă a pășunilor comunale pe o durată de 10 ani, în favoarea sa personal și a fiicei sale, printre alții. În urma acestei atribuiri, Mircea Pălășan și fiica sa au încasat subvenții pentru agricultură prin intermediul Agenţiei de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Ce ne mai mira? Nu va mai vindeti pt iasov, dragilor! Plasa vietii bucurestenilor este iasovul! Nu va mai lasati mintiti, atat in vacante cat si in imobiliare! Nu mergeti la pomul laudat!!!

  Mama mafiei imobiliare si a coruptiei, a procesarii gunoaielor si deseurilor chimice este la iasov!!!

  • Da unde sa mergem, chiaburule?
   Că e fain la munte! E mai scump decât în Alpi!
   Cum sa nu ne facem un Insta și un Face de la pomul lăudat!
   Și încă doo de la fiță din Mama-ia și gata! 5000de coco boss! Atât am spart!
   Și să nu uit: o plasă de rafie, un trloer, teniși NB și o boxă pe Moldoveanu va rrrupe normele!!
   Siktir ” ora EXACTĂ”!

 2. Acest primar al PNL a vrut sa construiască un stadion din fonduri europene in satul Viscri, care este in patrimoniul mondial UNESCO, căci aparține de comuna Bunesti. Din cauza lui o grămada de case superbe din satele aparținătoare au fost distruse. Tipul a câștigat alegerile dandu-le bani oamenilor sa votreze cu el. PNL = PSD.

 3. Pai cum ar putea functiona o alianta intre PNL care accepta cu buna stiinta astfel de candidaturi si USR care se opune unor astfel de metode ?

  PS. Stiu… USR trebuie sa faca compromisuri, adica sa inchida ochii si sa se prefaca pur si simplu ca nu vede, nu-i asa ? :))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.