G4Media.ro

Judecătorul Marius Iosif, care a anulat toate sesizările de plagiat depuse la…

Sursa: Agerpres/ Autor: Silviu Matei

Judecătorul Marius Iosif, care a anulat toate sesizările de plagiat depuse la CNATDCU în cazul doctoratului premierului Nicolae Ciucă, a făcut cerere de pensionare

Judecătorul Marius Iosif, care a anulat toate sesizările de plagiat depuse la CNATDCU în cazul doctoratului premierului Nicolae Ciucă, a făcut cerere de pensionare, care se afla azi pe ordinea de zi a secției de judecători din Consiliul Superior al Magistraturii.

 

Judecătorul Marius Iosif, cel care a luat decizia anulării sesizărilor, a fost numit, în 2007, de către ministrul liberal de atunci al Justiției, într-o funcție în minister și, ulterior, în cea de director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor. Fără a oferi vreun motiv, Iosif a refuzat accesul reporterului G4Media.ro la studierea acțiunii din dosarul intentat de Ciucă și nu a răspuns la întrebările legate de potențiala sa lipsă de obiectivitate în judecata speței.

Printr-o decizie anunțată în urmă cu câteva ore, într-un dosar al cărui ultim termen a fost ieri, completul condus de Marius Iosif a decis: ”Admite acţiunea exercitată de reclamantul Ciucă Ionel Nicolae în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Educaţiei şi Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării şi în consecinţă: Anulează Adresa nr. 122/21.01.2022 de admitere a sesizării nr. 111/20.01.2022, Adresa nr. 137/25.01.2022 de admitere a sesizării nr. 123/21.01.2022 şi Adresa nr. 160/27.01.2022 de admitere a sesizării nr. 143/25.01.2022, toate emise de pârâta Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării.”

După primirea unei copii motivate a deciziei, Ministerul și Unitatea Executivă pot depune recurs. Unitatea Executivă este organismul din Ministerul Educației unde sunt înregistrate sesizările de plagiat, din punctul de vedere al formei (nume persoană care a făcut sesizarea, date personale, existența argumentelor, valabilitatea link-urilor din formular) înainte de fi înaintate Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), singurul care poate analiza dacă suspiciunile se verifică sau nu.

În acest sistem, Unitatea Executivă joacă rol de registratură. Din cele nouă sesizări depuse pentru verificarea tezei lui Ciucă urmare a unor dezvăluiri din Pressone.ro făcute de jurnalista Emilia Șercan, Unitatea a respins șase invocând lipsa unor elemente de formă din formularul de sesizare și le-a admis pe cele trei a căror anulare a obținut-o acum Ciucă în instanță.

Nici Biroul de Presă al premierului și nici reprezentanții Unității Executive nu au trimis G4Media.ro un răspuns sau nu au comentat aspectele legate de dosarul de la Curtea de Apel București.

Printr-o altă decizie, din data de 1 martie 2022, un alt complet de la această instanță suspendase efectele înregistrării celor trei sesizări – cu alte cuvinte, CNATDCU oricum nu mai putea analiza teza lui Ciucă, iar acesta nu era singurul motiv: Parchetul General a demarat o anchetă penală, justificată de o presupusă încălcare a drepturilor de autor, și a luat toate documentele aflate la Consiliu despre acest caz.

Acest lucru a ridicat întrebarea dacă nu există, la nivelul unor autorități publice, o tentativă de a tergiversa/anula verificarea tezei, un alt eveniment alimentând această teorie: acuzațiile Emiliei Șercan referitoare la existența unei intenții de a o compromite, în contextul scandalului tezei premierului.

G4Media.ro a descoperit alte elemente inedite din această speță, toate desfășurându-se la Curtea de Apel București, instituție condusă de judecătorul Luminița Criștiu Ninu, despre care presa centrală a scris, în mod repetat, că este o apropiată a Liei Savonea, membru influent în Consiliul Superior al Magistraturii și exponentă a unei tabere anti-reformiste din acest organism.

Judecătorul care a decis, pe 1 martie 2022, să suspende efectele înregistrării celor trei sesizări la CNATDCU, se numește Ionela Tudor, detașată de la Tribunalul București. În mod bizar, deși sentința din acest dosar este de mică întindere (o arată și obiectul procesului – suspendare provizorie, precum și faptul că decizia s-a luat de la primul termen, la opti zile după depunerea acțiunii la instanță), nici în acest moment, la aproape patru luni de la pronunțare, nu este redactată/motivată, ceea ce împiedică Ministerul și Unitatea Executivă să depună apel.

La circa o lună după decizia lui Tudor, un avocat, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, observa că ”Din acea ședință din 1 martie 2022 această hotărâre (cea a lui Ciucă n.r.) este singura care nu este motivată și publicată pe site-ul rejust.ro, în condițiile în care potrivit legii motivarea trebuie să se facă în 48 de ore.” De atunci au mai trecut două luni și jumătate, fără să se schimbe ceva.
Sursa Foto: Antena3.ro

Și mai multe semne de întrebare apar în jurul magistratului care a judecat dosarul lui Ciucă și a cărui pronunțare a avut loc astăzi. În 2007, pe vremea când era judecător la Brașov, Marius Iosif a fost numit de ministrul Justiției din acea vreme, liberalul Tudor Chiuariu, ca director al Direcției de Analiză și Avizare Acte Normative din minister.

La puțin timp, Chiuariu l-a detașat pe Iosif ca director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, post pe care l-a ocupat până în 2008. El a mai fost numit de Chiuariu și ca președinte al Comisiei de inventariere a arhivei SIPA, în perioada iunie 2007 – decembrie 2008.

După plecarea liberalilor de la Putere, Iosif s-a întors în magistratură, apoi a demisionat și a devenit avocat, pentru ca, recent, să devină din nou judecător, la Tribunalul București, de unde, la fel ca Tudor, a fost detașat la Curtea de Apel București. El nu a răspuns întrebărilor G4Media.ro referitoare la potențiala lipsă de obiectivitate în judecarea dosarului în care reclamantul Nicolae Ionel Ciucă este și președinte al partidului care i-a oferit cele trei funcții de mai sus.

De asemenea, Iosif nu a răspuns nici întrebării de ce a refuzat accesul G4Media.ro la studierea acțiunii din dosarul intentat de Ciucă – un lucru rar și curios, de vreme ce miza o constituie documente publice, postate de pe site-ul CNATDCU, în timp ce reclamantul este persoană publică, iar alte două părți – Unitatea Executivă și Ministerul Educației – sunt instituții publice.

Un alt fapt inedit din dosarul pronunțat astăzi și intentat de Ciucă este acela că, alături de acesta, ca reclamant mai apare o tânără din Algeria pe nume Melissa Abdel Moumene. Un cont de Facebook cu acest nume indică faptul că aceasta a studiat la ASE București.

În aceeași zi în care s-a raliat demersului lui Ciucă de a cere anularea sesizărilor de la CNATDCU, femeia a mai depus o acțiune în care a cerut judecătorilor să anuleze o decizie a Direcției de Imigrări care această instituție dispusese, pe 13 aprilie 2022, returnarea sa în țara natală.

La fel ca în dosarele lui Ciucă, și în acest dosar Curtea de Apel București a admis cererea: a anulat decizia de returnare și a stabilit că Moumene îndeplineşte condiţiile necesare obţinerii permisului de şedere pentru studii în România. Moumene nu a răspuns întrebărilor G4Media.ro trimise ca mesaje private pe contul de Facebook.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

81 comentarii

 1. Nu mai iese nimeni fiindcă au renunțat la România, au văzut că aici ticăloșia câștigă. Vor rămâne în România doar captivii și slugile de partid ca tine.

 2. Sistemul funcționează mai bine ca niciodată, se !@#ă sistematic pe popor fără nici o problemă, râde cefălatul de Ciucă și cu c#rul de noi

 3. Corect, pt ce sa mai transpiri/ingheti in strada cand tot USL castiga.

  • La ultimele alegeri, prin votul nostru voi ați ajuns la putere, dar ați ales sa va bateți joc de noi și sa va jucați de-a moțiunea. Dacă tot dați bir cu fugiții, de ce sa mai stricam votul pe voi???

  • @ Gogu Pintenogu

   Nu ai votat niciodata cu USR, postac pintenog.
   Daca citesti articolul intelegi cum s-au comportat liberalii… ca si pesedistii… Marius Iosif sau Lia Savonea… acelasi lucru.
   E FOARTE BINE ca USR s-a retras de la guvernare! Ar fi guvernat cu niste hotzi.

   Gogu Pintenogu, daca USR ramanea la guvernare cu PNL, la articolul acesta ai fi scris: vedeti cum USR ii legitimeaza pe acesti hoti de la PNL? Ne-ati inselat asteptarile useristilor, etc…

 4. Am spălat porcul!

 5. Partidele pline de șarlatani și cățeii politici din toate instituțiile statului corupt (și recunoscut ca atare ”dă șhef” ) au construit cea mai mare rețea mafiotă din lume; pentru care noi plătim sporuri, pensii nesimțite, și speciale; inclusiv magistraților corupți!

 6. Probabil familia, copiii sunt mandri de acest om… Va doresc sa nu apucați ziua în care sa încasați prima pensie! Slugilor!

  • familia, copii sunt inconjurati de lingai care nu-i mai scot din linguseli doar-doar le-o pica ceva. stai linistit, nu sufera de jena. Romanika eterna

 7. Maurul și-a facut datoria maurul poate sa se pensioneze special cu 20 k lunar. Voi la munca nu mai frecați netul aiurea.

 8. ,,maurul asta nenorocit ”se-ntoarce pe un post bine remunerat si-nhata si pensia,iar fraierii sa munceasca sa-i plateasca privilegiile,uitati-va ce s-a ales din interzicerea cumulului pensie salariu

 9. Cine a avut de plecat a făcut-o acum 10-15 ani . Și cei care au fost orientați au ales state precum Elveția sau Norvegia .

 10. Foarte bine. Felicitari domnului judecator pentru miscarea strategica facuta. Le dati o lectie buna slugilor care mai comenteaza!

 11. Asta abia asteapra sa cumuleze pensia babana cu un salariu gras de la o sinecura de sluga obedienta.

 12. Manevra se cheamă:”dai și fugi!” și face parte din arsenalul funcționărimii române posesoare de diplome obținute la facultăți cunoscute publicului larg sub denumirea de „fabrici de diplome”…

 13. Pensii speciale.

 14. O mizerie de judecator a spalat o mizerie de ministru. Pana una alta, in Ro aceste lucruri par firesti.

 15. Iata „statul paralel”!
  Oamenii care au facut „servicii” si dreptl lor la „recompensa” …

  Ba, si ala e jude de nivel inalt !
  Pana unde dracu sunt infiltrati baietii veseli?

  Oamenii cu justitia, cu dreptatea … sociala.

 16. Un sir de comentarii=un sir de adevaruri.Si mai adug si eu unu’.Sunt judecatori cu condamnari(penale) pt. coruptie,care primesc pensii speciale nesimtite!!!

 17. Nu stiu de ce va mirati cand votati de 32 de ani PSD PNL UDMR cum vreti sa se schimbe ceva?!

 18. Cata bataie de joc fara niciun pic de jena. Si dupa tot ce a facut, merita si el o pensie speciala? Vrednic este!

 19. Danciucii sunt din ce in ce mai penibili, cred acum că Danciuca nici n-a citit măcar propria lucrare de doctorat.:(((((((
  Ăstuia ii plătim pensioaie specială, dar algerianca sau Cocutza de la securici deghizată în algerianca ce rol a jucat în circul ăsta danciuchesc? A fost răsplătită corespunzător, în caz că există si in viata reala ?

 20. Alo, deontologu’ p@@ii!
  Mai ușor cu cookie-urile de spionat. Mai toate site-urile media respectabile au renunțat la ele. Pana și stiripesurse.ro, ca să înțelegi la ce nivel ești.

  • @Andrei i-a explica noua, daca stii, ce e aia cookie-uri de spionat, pe pariu ca habar nu ai

  • @Andrei da pe tine cookie-urile te f…t, nu hotia , daca g4 e „deontologu p..i” ca iti „baga” spioni, judecatorul MARIUS IOSIF ce e ? e ok ca nu-ti baga spioni?

 21. Securismul in actiune! vorba tov. Hellvig

 22. @Sandokan
  Asa cum am afirmat am si Demonstrat.Romania este in FALIMENT din Noiembrie 2021 adica de 8 luni
  Ciucă, mincinosul subvențiilor. Guvernul României datorează deja 2 miliarde de euro furnizorilor de energie electrică pentru subvențiile promise în noiembrie 2021. Nu sunt bani, și “factura” crește cu 250 de milioane de euro pe lună

 23. Cea mai corupta țar din UE.

 24. Comportament de mafiot, nu de judecător. Rușine!

 25. culmea victimei in tara asta:
  – suntem furati de hoti ca CIUCA,
  – suntem apoi furati de judecatorii/procurorii care nu-si fac treaba
  – suntem apoi furati cu pensiile lor SPECIALE
  – suntem furati si la VOT exemplu PRESEDINTELE TRADATOR

  – 70% din ROMANI voteaza sa fie VICTIME

 26. DUPA PENSIONARE VOR URMA SINECURI SI ALTE CHESTII ADUCATOARE DE PROSPERTITATE PENTRU tovarasul LOR „judecator”

  ASTA INSEAMNA SA AI TOATA PUTEREA !

 27. Din dealul Cotroceniului…..

 28. CATE „EMINENTE” DIN ZONA IASIULUI tudorelului SI AL pivnicerei INVART „justitia”

 29. Iar bomboana de pe colivă o va reprezenta adoptarea legilor securității naționale prin care se va statua o nouă categorie socială: SPECIALII!! Ei există și acum dar în ilegalitate, oarecum. Va fi lege: EI vor fi mai egali decât noi, ceilalți. Bunăstarea lor va fi mai importantă decât mofturile noastre privitoare la libertatea de exprimare, democrație…. Pentru cei ce vor devoala acțiunile incorecte ale SPECIALILOR, va exista, odată cu adoptarea acestor legi, pedepse pe măsură!!!
  E clar că jocul trebuie resetat!!!! USL trebuie să dispară pentru totdeauna!!! Altfel, jocul lor preferat, „politistu’ bun, politistu’ rău” va continua la nesfârșit…

 30. Nu se iese in strada nici pentru hotia de la sector 1. Dar asta ne place. Procurorul ala ce mai face, s-a pensionat?

 31. 🤣🤣 Integritate. Etică. ɐıuɐɯoᴚ

  • Doar niște balize cu niște cruci mari roșii sa punem la toate judecătoriile. Sa știe tot romanul ca dacă intri acolo riști sa mori.

 32. Sa i fie pensionarea lunga cat cinstea sa de judecator !

 33. Iar se vaita romanashii pe net.Pai baaaaaa,ce-ati votat?USL de 30 ani.No aia aveti!

 34. Daca vom fi === 1 MILION ==== in strada II PUTEM DISTRUGE LA PROPRIU, inainte de 2024.
  Putem avea o ROMANIELIBERA DE CIUMA PORTOCALIE INAINTE DE 2024.

 35. Nu apare varsta c.o.r.up.tului pe site-ul CAB, dar din poza are sub 50 de ani.
  A lucrat la CAB fix 5 luni, din februarie 2022, suficient cat sa ia pensie speciala mai grasa.

 36. Se practica de mult. Umbla unul noaptea cu o galeata si golea haznaua in hiraul din carutza dupa care-l golea la ripa. Lumea dormea. Nu stia decit propietarul care dupa ce platea incepea sa lucre iar la umplerea haznalei.

 37. Prea comuna aceasta practica a politicului sa foloseasca lingai batrani si sa ii pensioneze dupa, la fel sa intamplat si cu animalu’ ala din politie ce a facut abuz impotriva Emiliei Sercan.

  Cred ca abuzul in serviciu trebuie sa iti afecteze pensia.

  • Proc.u.ro.rul care a încercat să claseze dosarul 10 august, cel care a comparat oamenii de la p.r.o.t.e.st cu „o braz.d.ă iremediabil d.i.stru.să” !

  • Fratioare, pari a munci cu carca pe afara, nu dai impresia de prea multa minte. Nu te supara, mai intreaba i si pe altii

 38. Platiti-va taxele in continuare pentru salariile acestor oameni minunati!

 39. Sănătate Domnule Marius, sănătatea multă și viata lunga din tot sufletul va doresc dumneavoastră și celor ca dumneavoastră care musca din România asta atat cat mai este!

 40. Acest ticalos trebuie exclus din magistratura si arestat pentru abuz in serviciu si favorizarea infractorului.
  Premierul plagiator trebuie sa-si prezinte demisia, iar UE trebuie sa blocheze toate fondurile destinate Romaniei, pana cand toti judecatorii corupti, aflati in solda mafiei psd si pnl, de la CCR, de la ICCJ, de la Curtile de Apel, din CSM, nu sunt exclusi din magistratura si arestati, pentru atac la siguranta nationala, pentru abuz in serviciu si pentru favorizarea infractorilor.

 41. @ Constantinescu, dacă Românica e în faliment, de ce plătește în continuare pensii mai mari ca salariile la magistrații §ulii?!

 42. Bun, de comentat am comentat, dar care e soluția la problema?!!! Mă refer la o soluție fezabila și concretă.

  • Pai care sa fie,asocierea,dar la noi dreptul de asociere „e sublim”,”e curat constitutional”,dar exista numai pe hartie,”adica „lipseste cu desavarsire”.Protestul întodeauna este bine venit,ca si procentul mare de participare la alegeri.

  • Problema trebuie încadrată in categoria corecta si apoi trebuie responsabilizate institutiile care au bugete alocate pentru a monitoriza conformitatea cu legea si standardele in categoria respectiva.

   Este o problema/ incident de etica si integritate.

   SGG este responsabil de auditarea anuală a SCIM (inclusiv Standardul nr. 1 Etica si Integritate cu date venite de la Ministerul Public) si A.N.I. pe partea de asigurare a integrității in instituțiile publice.

   Aceste instituții trebuie sa se mobilizeze cu talent in efectuarea de investigaţii profesioniste şi imparţiale în acest caz care este de competenţa lor.

   Faptul ca aceste instituții si angajații lor nu performează – se datorează atât salariilor mici dar si faptului ca proiectele care trebuiau sa completeze (cu expertiza contractata din exterior) acele competente interne precare – au fost ai sunt atribuite unor firme de generali.

   Proiectele strategice pe eficientizare la nivel central in sectorul public si pe integritate si anticorupție la nivel central, adică exact pe categoriile de activități unde sunt probleme, sunt atribuite de ani buni acelorași firme care au monopol pe informație si
   care nu au cum sa justifice prin livrabilele precare create si rezultatele nesatisfăcătoare obținute – cei peste 50 de milioane tocati din fonduri publice!

  • Câteva exemple concrete:

   ▪️Dra.gos Dincă, Pu. blic Research- 20 milioane in contracte cu statul, anual.
   Vroiam sa văd ce a creat de 20 milioane de lei anual si pt un profit (pentru sine) de 5 milioane lei anual din fonduri publice. Livrabilele lui sunt de negăsit.

   ▪️U.NIQUE SOLUTIONS – acum RO.VNER & MOORE/

   ▪️Contract cu MJ: Consolidarea capacității administrative a secretariatului tehnic al Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020 de a sprijini implementarea măsurilor anticorupție”
   e-licitatie.ro/pub/notices/ca-notices/view-c/100190237

   Nu văd încă ce au livrat pentru Secretariatul Național Anticorupție de banii aia.

   ▪️La SGG. Contract nou pe tava in Februarie 2022, exact domeniul in care au permis înflorirea coruptiei si lipsei de integritate in țara asta, inclusiv pe speța de mai sus. Acest individ care încasează 4 milioane anual de la stat pe proiecte de anticorupție si integritate sa vina sa explice pro-bono cine nu își face treaba:
   Valoare lot : 800.000
   Furnizori: RO.VNER & MOORE/ PU.BLIC RESEARCH

   https://e-licitatie.ro/pub/notices/ca-notices/view-c/100257914
   Achiziție servicii de consultanță și expertiză în cadrul proiectului „Consolidarea sistemului de management prin implementarea Cadrului comun de autoevaluare (CAF) şi sistemului de management al calităţii conform ISO 9001:2015 „

  • Câteva exemple concrete:

   ▪️Dra.gos Dincă, Pu. blic Research- 20 milioane in contracte cu statul, anual.
   Vroiam sa văd ce a creat de 20 milioane de lei anual si pt un profit (pentru sine) de 5 milioane lei anual din fonduri publice. Livrabilele lui sunt de negăsit.

   ▪️U.NIQUE SOLUTIONS – acum RO.VNER & MOORE/

   ▪️Contract cu MJ: Consolidarea capacității administrative a secretariatului tehnic al Strategiei Naționale Antico.ruptie 2016-2020 de a sprijini implementarea măsurilor antico.ruptie”
   e-licitatie.ro/pub/notices/ca-notices/view-c/100190237

   Nu văd încă ce au livrat pentru Secretariatul Național Anticorupție de banii aia. Culmea ironiei: strategia nationala pe mâna celor mai c…..!

   ▪️La SGG. Contract nou pe tava in Februarie 2022, exact domeniul in care au permis înflorirea co.rupției si lipsei de integritate in țara asta, inclusiv pe speța de mai sus. Acest individ care încasează 4 milioane anual de la stat pe proiecte de antico.ruptie si integritate sa vina sa explice pro-bono cine nu își face treaba:
   Valoare lot : 800.000
   Furnizori: RO.VNER & MOORE/ PU.BLIC RESEARCH

   /e-licitatie.ro/pub/notices/ca-notices/view-c/100257914

   Achiziție servicii de consultanță și expertiză în cadrul proiectului „Consolidarea sistemului de management prin implementarea Cadrului comun de autoevaluare (CAF) şi sistemului de management al calităţii conform ISO 9001:2015 ”

   DNA si presa “independenta” vorbesc uneori despre corupția din sistem, dar niciodată nu punctează cauza si esența: MAI-ul, MJ-ul, SGG-ul alimentează firmele Secu care au acaparat statul roman, firme care au control asupra statului prin strategii si prin acces ilegal la informații. Secu’ de după ‘89.

   România este un stat capturat de grupurile/rețelele de interese care influențează cu succes procesul decizional (la cel mai înalt nivel).

  • Mulțumesc! Am înțeles că e clar că suntem pierduți, cam iremediabil!

 43. Da si fugi. Asta-i tactica acestui gunoi care are nesimtirea sa se numeasca judecator in Romania.

 44. Un căcat care s-a învârtit în modul cel mai urât ca să prindă pensia specială de magisteat nesimțit! Că-ca-ții ăștia care cică conduc acum țara nu văd ce fac ceilalți Că-ca-ți din Justiție?!

 45. Maurul și-a făcut datoria, maurul trebuie să se pensioneze!

  • Inainte de pensionare va primi o primă de vreo 10 000 de euro, care se va adauga la calcularea pensiei. Și apoi după o lună de concediu va primi o funcție la stat ( consilier, ceva, secretar, AGA) deci va cumula salariu și pensie. Că doar nu sunt proști să promulge legea prin care să nu ai dreptul și la pensie soecială și la salariu.

 46. Am înțeles, n-avem soluții.

 47. Păi ăsta e analfabet, abia silabiseste niște cuvinte, ce titlu de doctor să aibă? Păi asta e culmea culmilor, proștii să aibă doctorat. Dă-o naibii de treabă că e de rahat. Bă toți proștii și hoții și răuvoitorii conduc. Lumea merge spre prăpastie. Sau spre sclavie.

 48. Pas cu pas spre România educata.Rușine sa le fie.

 49. Este o practica pentru multi care din avocatura au devenit magistrati pentru cateva luni numai pentru faptul de a prinde o pensie speciala de mii de euro.

 50. Si-a indeplinit misiunea, acum trebuie sa-si primeasca rasplata. Hal de tara corupta!

 51. Traiasca, traiasca si-n floreasca Rrrromanika educata! Normalitatea in Rrrromanika. Pe urma, intra in politica si doarme in Parlament sau in UE Parlament.

 52. E doar chestiune de timp ca România să intre în incapacitate de plata

 53. Din cauza ca votati tot usl, intr-o forma sau alta, e asta cu pensie lunara cat o excursie in niste insule exotice. Rusine!

 54. Mai are și tupeul Viorica cu epoleți sa vorbească de integritate când îl protejează sistemul pentru un doctorat copiat ca la școală speciale cu nevoi speciale, rușine , e incapbil să citească și de pe.foi , cum e posibil că asta să ajungă general, știm contractele , dar totuși e o rușine pentru uniforma

 55. Pnl + Psd = Love

 56. Derbedeii României au acaparat Justiția care evident este a lor, au acaparat statul cu puterile, legislativă și executivă și mizează pe faptul că majoritatea cetățenilor nu înțeleg ce li se întâmplă. USL2.0 împreună cu bolșevicii UDMR și cu creația Serviciilor, partea filorusă care l-au inventat pe Simion și AUR vor alunga românii inteligenți și harnici din țară. Românul nu înțelege și nu se prezintă la vot. Asta și vor derbedeii care fac mare paradă cu patriotismul lor.
  A face paradă cu steagul național nu este suficient, este suficient doar pt proștii și naivii care nu înțeleg realitatea.

 57. I s-a aprobat cu 01.08.2022 pensionarea,așa că are timp să motiveze până atunci hotărărea cu pricina, care oricum nu e definitivă.