G4Media.ro

Judecătorul Bogdan Mateescu și-a anunțat candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului…

Judecătorul Bogdan Mateescu și-a anunțat candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii

Judecătorul Bogdan Mateescu a anunțat, joi seara, că va candida pentru președinția Consiliului Superior al Magistraturii, afirmând că este nevoie de o consolidare a Consiliului, „decredibilizarea sa fiind extrem de dăunătoare”.

 • „După o atentă analiză, am luat hotărârea de a candida pentru preşedinţia Consiliului Superior al Magistraturii. Le-am împărtăşit hotărârea mea colegilor din CSM astăzi (considerând corect ca ei să fie cei care să o cunoască primii), iar acum o fac şi aici, public, asumându-mi tot ceea ce urmează”, a scris Bogdan Mateescu pe contul de Facebook.

Mateescu susține că decenţa, asumarea, profesionalismul, dialogul onest şi constructiv, responsabilitatea, respectul sunt valori în care crede „cu tărie şi care trebuie ataşate ideii de consolidare a Consiliului, decredibilizarea sa fiind extrem de dăunătoare”.

Potrivit lui Mateescu, este esenţial pentru magistratură, dar şi pentru societate „un Consiliu coerent, care să contribuie cu toată energia lui şi cu toată forţa argumentelor miilor de magistraţi la îmbunătăţirea cadrului legal care să le apere cu adevărat independenţa, în contextul imensei responsabilităţi pe care o poartă”.

„Un Consiliu care să depună toate eforturile posibile pentru a fi îndeplinite condiţiile necesare înfăptuirii unui act de justiţie de calitate în beneficiul cetăţenilor, dar şi pentru a asigura păstrarea standardelor de demnitate şi de conduită ataşate statutului de magistrat”, a mai precizat judecătorul Bogdan Mateescu.

Judecătorul Bogdan Mateescu a criticat în repetate rânduri activitatea Inspecției Judiciare a CSM și a cerut, alături de alți membri ai Consiliului, demisia șefului IJ, Lucian Netejoru.

În luna iulie 2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis o cerere a Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) de redeschidere a anchetei într-un dosar pe numele judecătorului Bogdan Mateescu, membru al CSM, dosar închis în 2018 de DNA.

Dosarul redeschis de Curtea Supremă la solicitarea SIIJ priveşte plângerea a doi membri PSD din Govora împotriva judecătorului CSM Bogdan Mateescu, fost președinte al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, a tatălui său, primar în Govora, Mihai Mateescu, şi a unui fost senator PNL, Marin Cotescu. Plângerea vizează presupuse infracţiuni de corupţie comise de judecător şi tatăl lui primar.

Foto: Bogdan Mateescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Daca se plang PSD, Netejoru si Sectia Nazista de el, atunci clar merita respectul nostru!
  Problema e ca posturile astea se dau pe „prietenie” si cum el nu e prieten cu PSD, slabe sanse sa primeasca.

  Mai e mult pana sa se curete bucataria de caracatite.

 2. Succes! Sper că de data asta cinstea și competența vor avea câștig de cauză. Să nu mai aud vrăjeli ca data trecută că cică n-au fost candidați buni și de-aia au ales dubioși.

  • Mateescu este cel mai oportunist dintre membrii CSM. A facut pe rand aliante cu toti apoi s-a rasculat impotriva lor si i-a barfit pe toate drumurile. Desi clameaza principii pe facebook si pe culoarele CSM la tigara cu procurorii, este de un oportunism iesit din comun.

  • lasa ca tu poti sta cu asta actuala sau cu savonea.

 3. Dl Mateescu nu are nicio sansa in fața vedetei de jusțitie Savonea.

  • Nu esti la curent. Dl Mateescu este mana.n mana cu Savonea de la o vreme. Pt candidarura asta, si – a schimbat opinia de mai multe ori in ultimele luni.

 4. Asta e un penal ,pe care il apara ceilati membri ai CSM sa nu fie anchetat disciplinar….toti penali au tupeu in tara asta…

  • Looool. Il confunzi cu savonea. Desi sa faci asa greseala…. inseamna ca situatia e cam grava la tine.

  • Bobitza, nu iti mai da singur comentarii semnate Andrei. Macar asuma-ti si iesi pe facebook. Te asteptam cu like-uri.

  • A batut demult palma cu gasca Savonea. Este pudelul Liei Savonea de peste 1 an. Si este si sluga lui Predoiu. Era anti PSD ca ii curge sange galben prin vine.

 5. Daca acest tanar este in gasca savonierei nu are ce cauta la conducerea CSM. Ajunge ptr o tara vaduvita de inactivitatea si ineficienat justitiei., in care relationarile oculte si uneori coruptia au tinut in loc Romania.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.