G4Media.ro

Judecătorii ucraineni decid astăzi soarta lui Vadim Șișimarin, rusul de 21 de…

Sursa foto: Yasuyoshi CHIBA / AFP

Judecătorii ucraineni decid astăzi soarta lui Vadim Șișimarin, rusul de 21 de ani acuzat în primul proces pentru crime de război din Ucraina

Un verdict este așteptat astăzi în primul proces pentru crime de război în Ucraina, transmite The Guardian. Judecătorii de la Kiev vor stabili soarta sergentului rus de 21 de ani Vadim Șișimarin, care a împușcat un bărbat aflat pe bicicletă.

Tânărul a recunoscut că a ucis un civil neînarmat în vârstă de 62 de ani în primele etape ale invaziei, dar anterior a declarat în fața instanței că a fost presat să comită un act pentru care îi pare „cu adevărat rău”.

„Eram nervos în legătură cu ceea ce se întâmpla. Nu am vrut să ucid”, a declarat el din boxa de apărare de sticlă, purtând un hanorac gri și albastru, în momentul în care procesul s-a încheiat vineri.

Șișimarin a adăugat: „Îmi pare sincer și cu adevărat rău. Nu am vrut să se întâmple asta, nu am vrut să fiu acolo, dar s-a întâmplat. Aș dori să îmi cer scuze încă o dată. Și voi accepta toate măsurile de pedeapsă care îmi vor fi date”.

Avocatul lui Șișimarin a pledat pentru achitare, spunând că clientul său a executat ceea ce el a perceput ca fiind un ordin direct pe care inițial nu l-a respectat.

Procurorii, care au cerut o condamnare pe viață, au declarat că acesta era „perfect conștient” că executa un „ordin criminal”.

Photo by Yasuyoshi CHIBA / AFP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. O sa ia 20 de ani, va fi schimbat cu Rusia ( ma rog, ce va ramane din republica)peste vreo 5,6 ani

  2. Copil prost. Efectul virilizant al armei, sentimentul ca nu pot raspunde fiind in slujba Rusiei si indeplinirea fara gandire a ordinului.
    Se vede dupa fizionomie ca vine din pustietatea Asiei. Genul cauia i se potriveste sitagma : a vazut prima data trenul la incorporare”. Dar va fi schimbat cu prizonieri rusi. Dupa care va primi o medalie si se va ingropa din nou in satul lui siberian.

  3. Asta merită, ORICE astfel de faptă trebuie pedepsită, pe când procese pentru TOȚI (și de o parte și se alta? ) . Avem 100 000 000 de refugiați (în lume ) din cauza războaielor, totuși nu se pot opri ? Deja cei care doresc PACE sunt de condamnat ?