G4Media.ro

Judecător CSM: Scrisoarea deschisă a secției pentru judecători nu are acordul meu…

Judecător CSM: Scrisoarea deschisă a secției pentru judecători nu are acordul meu și al altor colegi aflați în minoritate

Magistratul Bogdan Mateescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, se delimitează de modul de acțiune al CSM.

Mateescu face trimitere la un document publicat pe site-ul instituției, sub forma unei scrisori deschise pentru apărarea independenței justiției față de presupuse presiuni politice exercitate de trei lideri europeni. Detalii AICI

Punctul de vedere al judecătorului Bogdan Mateescu:

 • Întrucât mi-am manifestat dezacordul în urma consultării via poșta electronică și deși am solicitat președintelui CSM să menționeze „cu majoritate” în cazul în care aceasta se întrunește, iar această mențiune nu apare, cred că trebuie să spun public că scrisoarea deschisă a secției pentru judecători nu are acordul meu și al altor colegi aflați în minoritate.
 • Am solicitat, fără succes, fără un răspuns măcar, să evităm un astfel de demers atât timp cât un judecător deliberează într-o procedură legală și să discutăm mâine, în secție, față în față – așa cum dezbate un organ colegial chestiuni importante-dacă se impune un astfel de demers, să analizăm temeinic afirmațiile și eventualele fapte care le-au generat.
 • Dacă în urmă analizei, iar nu a examinării superficiale a unui text pus pe mail timp de o oră, aș fi ajuns la concluzia că se impune o reacție, nu aș fi ezitat să fiu alături.
 • Majoritatea din secția pentru judecători a apreciat, însă, altfel, și a emis scrisoarea deschisă.
 • Este dreptul colegelor mele, sigur, dar și al meu că membru ales de aproape o mie de judecători să subliniez că nu sunt de acord cu acest mod de lucru.

Sursa foto: INQUAM_Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Mă bucur că mai există și judecători independenți care se delimitează de slugile lui Dragnea.
  Păcat că cei independenți au ajuns să fie o minoritate.
  Cei care se mai gândesc la viitorul acestei tari ar trebui să vadă dincolo de interesele de moment și să nu permită distrugerea democrației. Justiția trebuie să rămână independentă de politic!
  Când puterile se unifică se ajunge la dictatură!

 2. Lia Savonea a luat CSM pe persoana fizica.
  Si mai are tupeul sa acuze ca ar simti presiuni din partea unor lideri europeni.
  Poate o ajuta SS, da tumorel un oug si ii extinde puterile si peste granite.

 3. Fara magistrati independenti nu exista justitie independenta. Cum poate sa existe justitie independenta cu Florea, Stan, Dorneanu, Toader, Cataniciu, Savonea si multi altii care de mult au abdicat de la datoriile lor, acceptand sa fie instrumente servile in mana celorlalte puteri ale statului? Orice om de onoare mai bine s-ar impusca decat sa faca ce fac cei mai sus mentionati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.