G4Media.ro

Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava, arestată preventiv pentru 30…

Sursa foto: Pexels

Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava, arestată preventiv pentru 30 de zile în dosarul privind consumul de droguri de mare risc și sprijinirea activităților infracționale ale unor traficanți de droguri/ Decizia nu este definitivă

Judecătorii au dispus joi seară arestul preventiv 30 de zile pentru judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava, în dosarul privind consumul de droguri de mare risc și sprijinirea activităților infracționale ale unor traficanți de droguri, conform minutei instanței. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în 48 de ore.

Parchetul General a anunțat, joi, reținerea judecătoarei, care este cercetată pentru folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, favorizarea infractorului, luare de mită, complicitate de trafic de influență, deținere de droguri pentru consum în formă continuată, punerea la dispoziție a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri.

Între altele, judecătoarea ar fi avertizat persoane cercetate de DIICOT că sunt vizate de măsuri de supraveghere tehnică sau percheziții.

În perioada 2020-2023, judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava ar fi primit ca mită bani, bijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție, produse alimentare și altele, în legătură cu măsurile dispuse și hotărârile pronunțate într-o cauză instrumentată de DIICOT.

E vorba de primul magistrat după mai mulți ani acuzat de luare de mită. Până acum, procurorii fostei Secții Speciale și apoi procurorii anume desemnați să ancheteze magistrați au anchetat mai ales presupusele abuzuri din magistratură, nu fenomenul corupției din magustratură.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...