G4Media.ro

Jucătorii din NHL nu vor participa la Jocurile Olimpice de iarnă de…

Sursa foto: Pixabay

Jucătorii din NHL nu vor participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing / La JO din 2018, NHL a refuzat să-şi elibereze jucătorii considerând că piața sud-coreeană nu era strategică pentru dezvoltarea sa

Jucătorii din NHL, prestigiosul campionat nord-american de hochei pe gheaţă, nu vor merge la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie) după amânările în cascadă a meciurilor cauzate de Covid-19, a anunţat presa americană, citată de News.ro.

NHL a avut termen până pe 10 ianuarie să se retragă de la Jocurile Olimpice fără să plătească o amendă. Fără superstarurile NHL, afişele turneului olimpic şi-ar pierde mult din strălucire, aşa cum a fost deja şi pentru ultima ediţie, în 2018, la Pyeongchang (Coreea de Sud), câştigată de Rusia.

NHL şi sindicatul jucătorilor ajunseseră anterior la un acord pentru eliberarea jucătorilor pentru următoarele două olimpiade, în 2022 la Beijing şi 2026 la Milano-Cortina d’Ampezzo, dacă pandemia nu va bulversa calendarul campionatului.  Odată cu amânarea Philadelphia-Washington programată marţi din cauza un focar la Capitals, NHL a ajuns la cifra de 50 de jocuri amânate în acest sezon.

Absenţa de la Jocurile Olimpice ar adăuga două săptămâni la calendarul NHL, suficiente pentru a reprograma meciurile amânate, astfel încât fiecare franciză să joace cele 82 de meciuri din sezonul regulat.

Jucătorii NHL au participat la Jocurile Olimpice de iarnă din 1998. În 2018, NHL a refuzat să-şi elibereze jucătorii sub pretextul că piața sud-coreeană nu era strategică pentru dezvoltarea sa.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...