G4Media.ro

Johnson, Biden, Macron, Scholz și Draghi avertizează că nu trebuie să existe…

sursa foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Johnson, Biden, Macron, Scholz și Draghi avertizează că nu trebuie să existe nicio relaxare în fermitatea Occidentului în fața Rusiei

Liderii Marii Britanii, SUA, Franţei, Germaniei şi Italiei au atras atenţia marţi, în cadrul unei discuţii telefonice, să nu existe „nicio relaxare în fermitatea Occidentului” în faţa invaziei ruse din Ucraina, a transmis într-un comunicat guvernul de la Londra, relatează Agerpres, potrivit Reuters.

Premierul britanic Boris Johnson, preşedintele american Joe Biden, preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi „au convenit că nu poate exista nicio relaxare în fermitatea Occidentului, atât timp cât nu se va termina oroarea la care este supusă Ucraina”, a precizat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson „a subliniat că trebuie să judecăm regimul lui Putin după acţiunile sale, nu după cuvintele sale”, a reafirmat aceeaşi sursă, în contextul în care Moscova a anunţat că îşi reduce acţiunile militare în nord-vestul Ucrainei, în special în jurul capitalei Kiev.

„Putin învârte cuţitul în rana deschisă a Ucrainei cu scopul de a forţa această ţară şi pe aliaţii săi să capituleze”, a mai precizat guvernul britanic.

„Premierul a insistat pe lângă ceilalţi lideri asupra necesităţii de a ne arăta implacabili în reacţia noastră”, a adăugat sursa citată.

„Liderii au mai discutat despre nevoia de a colabora pentru a reorganiza arhitectura energetică internaţională şi pentru a reduce dependenţa de hidrocarburile ruseşti”, se mai arată în comunicatul transmis de Downing Street.

Sursa foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. S-au cam relaxat toți! O sa le treacă când le vine rândul.

  2. daca vroiati fermitate erati in Ucraina , mai ales SUA si UK semnatari ai memorandumului de la Budapesta ala prin care garantati integritatea teritoriala a Ucrainei si asta inca din 2014 de cand cu invazia Crimeei, vorbe de babe fricoase bine macar ca ati trimis ceva arme!

  3. Cear fi să donati voi desteptilor salariile voastre timp de 5 ani pentru ajutorarea Ucrainienilo.