G4Media.ro

Joe Biden își relansează campania printr-un program-gigant de redresare a economiei SUA,…

Joe Biden își relansează campania printr-un program-gigant de redresare a economiei SUA, de 700 de miliarde de dolari: ajutor pentru afacerile mici, protejarea produselor americane și ”uniformizarea decalajului averilor”/ Echipa lui Trump: O catastrofă economică

Fostul vicepreşedinte american, care domină în sondajele de la nivel naţional, a vrut să marcheze o relansare a campaniei sale, bulversate de peste trei luni de epidemia COVID-19, accelerând pe sectorul economic, transmite News.ro.

Planul său – intitulat ”Build Back Better” (Reconstruire mai bună) – este ”îndrăzneţ, practic şi se concentrează asupra construirii unei economii a viitorului” care va fi ”făcută în America, în întregime în America”, a declarat el joi, în urma unei vizite la o fabrică din Dunmore, un orăşel din Pennsylvania, de unde este originar tatăl său.

Acest stat-cheie din nord-est face parte dintr-o zonă care include regiuni afectate de dezindustrializare şi şomaj, care au votat cu Donald Trump în 2016.

Acest program prevede reînfiinţarea locurilor de muncă dispărute după criza COVID-19 și a locurilor de muncă suplimentare prin investiţii publice masive pe o perioadă de patru ani.

Astfel, 400 de miliarde de dolari urmează să fie alocaţi ”în vederea cumpărării unor produse şi materiale de care ţara noastră are nevoie în vederea modernizării infrastructurilor, reconstituirea stocurilor şi îmbunătăţirea securităţii”, a declarat el.

Alte 300 de miliarde vor fi alocate Cercetării şi Dezvoltării (R&D) şi unor inovaţii tehnologice precum energii regenerabile şi vehicule electrice.

”Chinezii cheltuiesc miliarde de dolari pentru a încerca să-şi însuşească tehnologia viitorului, iar noi stăm cu braţele încrucişate”, a declarat el.

Banii Guvernului ”vor fi folosiţi pentru a cumpăra produse americane şi a susţine locuri de muncă americane”, a dat asigurări Joe Biden, în faţa unei asistenţe rare, din cauza distanţării sociale.

”RĂSTURNAREA PRIORITĂŢILOR”

El a promis, de asemenea, o independenţă sporită faţă de furnizori străini, un ajutor micilor întreprinderi, mai ales celor deţinute de către minorităţi rasiale, o mai mare libertate a salariaţilor de a se înscrie într-un sindicat şi o creştere a salariului orar al muncitorilor consideraţi ”esenţiali” în timpul pandemiei.

”Nu ajunge să-i salutăm, trebuie să-i plătim”, a lansat el.

”Eu nu accept viziunea defetistă potrivit căreia forţele automartizării şi mondializării ne fac incapabili să păstrăm locuri de muncă bine plătite în Statele Unite şi să creăm locuri de muncă în plus”, a mai declarat fosta mână dreaptă a lui Barack Obama, popular în rândul electoratului muncitor şi care este susţinut de mai multe organizaţii sindicale.

În vederea finanţării proiectului său şi cu scopul de a nu ”încuraja” întreprinderile la delocalizare, el a anunţat o dublare a texei asupra profitului întreprinderilor din străinătate.

Biden a preluat unele dintre argumentele cu care Donald Trump şi-a construit victoria în 2016 – relocări, acordarea priorităţii producţiei naţionale, protecţia împotriva practicilor comerciale ”nedrepte” cu America.

Însă fostul magnat în domeniul imobiliar ”este cea mai rea persoană care să conducă ţara”, a apreciat Joe Biden, denunţând ”incompetenţa” Guvernului în cele trei crize majore actuale – pandemia COVID -19 care a ucis peste 133.000 de oameni, criza economică care i-a urmat şi ”rana profundă a rasismului sistemic” în ţara sa.

”O treime” din planul financiar masiv adoptat de către Congres în primăvară” a ajuns la marile întreprinderi. Acestea sunt marii câştigători”, a declarat democratul.

”A venit timpul să răsturnăm priorităţile şi să ajutăm micile întreprinderi”, mai ales cele deţinute de minorităţi.

Soluţia la inegalităţile rasiale ”nu este doar o chestiune de reformă a poliţiei”, a declarat el, un ecou la mişcarea de fierie de la nivel naţional împotriva violenţelor poliţiei.

”Trebuie să avem un program pentru a reforma decalajul averilor”, a subliniat Joe Biden.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a denunţat planul lui Joe Biden, apreciind că are ”să anuleze toate câştigurile pe care le-am generat împreună şi să ne arunce într-o catastrofă economică”.

sursa foto: Facebook/ Joe Biden

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Ar trebui sa ia programul lui Warren daca vrea lucruri serioase. Restu-s abureli. Si poate ca ar fi cazul ca America sa nu mai faca pe „Justitiarul Noptii”, prea si-au bagat nasul peste tot, cu pretul mult prea scump. Ce, Franta si Germania nu-s destul de puternice sa asigure securitatea Europeana ? Chiar asa jalnici am ajuns ? Sa-si vada de continentul lor, ca l-au cam facut prapad, e 50% semi-desertificat/zona arida. + Ca la cati bani au bagat/spalat in „Aparare”/Militar ar fi trait in paradis pana acum daca investeau banii aia-n oameni. + Ilegalizarea armamentului vandut la „Mega Image”/”Kaufland”, ar fi un pas mare pt. omenire. 🙂 N-au mai facut unul de 51 de ani …

 2. Împrumută nițel din programul economic al lui Trump !
  PS. Are insa grija sa ia un pic și de la Bern’ pt că în final să spună că va ajuta mai mult firmele mici ale minoritarilor etnici in raport de cele ale majoritarilor
  PPS. Daca nu veneau criza sanitara si cea economica Trump matura pe jos cu Joe ! Așa… ??

 3. Nu-mi place tipul. Nu poartă masca iar distanțarea chiar și sociala este neconforma cu directiva oms și preluata de Werner, Orban și ciolacu.

 4. Excroc pima la capat. Made in USA e programul lui Trump, ramolitul vindut Chinei comuniste iese din subsol si citeste prgramele altora, cite un pic de la fiecare, numai ca nu are habar de solutii mai trage ceva bilioane impreuna cu fisu de la China si Ucraina, mare PORC

  • Nu existia niciun indiciu ca ar exista legaturi intre Biden si China. Sunt sanse foarte mari ca aceste acuzatii false sa fie facute chiar de propaganda Chinei, care il prefera pe Trump.
   Relatia dintre Trump si China a fost tradata de mai multe gesturi facute de Trump, printre care si acela de a-i cere lui Xi sa-i sustina candidatura.
   Daca urmaresti canalele media pro-Beijing de pe 9gag sau youtube ai putea observa ca se incearca discreditarea lui Biden. Articolele ce redau ineptiile lui Trump au semnificatia deturnata in sensul in care denigreaza poporul american.

  • @George Termina cu prostiile astea cu „Nu exista nici-un indiciu”. Hunter Biden detine 10% din BHR Equity Investment Fund Management Co. E in board of directors. L-au delistat dupa ce a inceput scandalul asta, dar tot detine aia 10%.
   Realitatea e toti politicienii sus-pusi din US sunt curtati de guverne straine prin intermediul firmelor controlate de stat. Si Biden si Trump au legaturi financiare cu CCP, iar CCP incearca constant sa mituiasca politicieni prin mecanisme de astea.
   Singura intrebare pe care trebuie s-o pui este care dintre cei doi chiar a luat o actiune impotriva Chinei? Biden a fost VP 8 ani si China a inflorit, cu o gramada de contracte comerciale cu US. Trump a fost presedinte 3.5 ani si a a incheiat si el contracte comerciale cu CCP, dar a impus si tarife suplimentare si i-a pus explicit sub lupa electoratului american. Trage singur concluziile.

 5. Inca un mandat pentru psihopatul de Trump insemna un dezastaru pentru lumea civilizata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.