G4Media.ro

Joe Biden, în primul său discurs la Adunarea Generală a ONU: Lumea…

Joe Biden, în primul său discurs la Adunarea Generală a ONU: Lumea se confruntă cu un deceniu decisiv

În primul său discurs adresat Organizației Națiunilor Unite, președintele american Joe Biden a promis cooperarea cu aliații întrucât ne aflăm într-un „deceniu decisiv pentru lumea noastră”, relatează BBC și Reuters.

Asigurările liderul de la Casa Albă vin pe fondul tensiunilor cu aliații în legătură cu retragerea SUA din Afganistan și cu un scandal diplomatic major cu Franța în legătură cu submarinele australiene.

Biden a făcut campanie pentru readucerea Americii la un rol de lider global, pe care l-a reafirmat marți.

„Cred că trebuie să lucrăm împreună ca niciodată”, a spus președintele SUA.

Cea de-a 76-a Adunare Generală din New York City are loc pe fondul pandemiei și al unei crize climatice, ambele înrăutățind diviziunile globale.

Liderul de la Washington a insistat asupra cooperării cu privire la aceste două mari subiecte, declarând că „succesul nostru este legat și de succesul celorlalți”.

Pe fondul unei relații tensionate dintre Statele Unite și  China, Joe Biden a subliniat că SUA „nu caută un nou război rece sau o lume împărțită”, ci „va apăra cu putere pe noi înșine, aliații noștri și interesele noastre împotriva atacurilor”.

El a susținut, de asemenea, retragerea sa din Afganistan, care a fost criticată de aliați în țară și în străinătate, și a adăugat că „puterea militară trebuie să fie ultima noastră soluție”.

Sursa foto: Captură video – Twitter/ UN General Assembly

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Decisiv pentru ce?
    Marea resetare satanica?