G4Media.ro

Joe Biden a semnat ordinele executive privind combaterea inechităților rasiale: Moartea lui…

Joe Biden a semnat ordinele executive privind combaterea inechităților rasiale: Moartea lui George Floyd a fost un punct de cotitură

Președintele SUA Joe Biden a semnat marți mai multe ordine executive, parte din noua politică privind combaterea inechităților rasiale, afirmând că moartea lui George Floyd a fost un punct de cotitură pentru țară.

„Cele 8 minute și 46 de secunde care au luat viața lui George Floyd au deschis ochii a milioane de americani și milioane de oameni din întreaga lume”, a spus Biden, în fața reporterilor, înainte de a semna ordinele.

Biden a amintit că imaginea genunchiului pus pe gâtul lui Floyd nu poate fi uitată.

„În opinia mea, a marcat un punct de cotitură în atitudinea acestei țări față de ideea de justiție rasială”, a spus Biden și a povestit că fiica lui Floyd i-a spus, în urma proteste naționale, că „Tati a schimbat lumea”, relatează CNN.

Biden a mai spus că, în săptămânile care vor urma, va reafirma „angajamentul guvernului federal pentru diversitate, echitate și incluziune și accesibilitate”, pe baza acțiunilor începute în administrația Obama/Biden.

Președintele SUA a anunțat că desființează comisia 1776, inițiată e Donald Trump în urma protestelor Black Lives Matter.

„Unitatea și vindecarea trebuie să înceapă cu înțelegerea și adevărul, și nu cu ignoranța și minciuna”, a mai spus Biden.

Alte ordine semnate de Biden vizează promovarea locuințelor echitabile, limitarea închisorilor private, combaterea xenofobiei.

Citește și:

Preşedintele Biden vrea să limiteze închisorile private şi transferurile de echipament militar către poliţie, cum ar fi elicopterele, căştile pentru intervenţii la manifestaţii sau grenadele cu efect luminos şi sonor

sursa foto: Joe Biden / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Ce e aia ”promovarea locuințelor echitabile”?

  • In mod normal locuinte echitabile ar trebui sa insemne ca fiecare are locuinta in functie de cat munceste.
   Dar, in mintea neomarxistilor, locuinte echitabile inseamna ca tu, care muncesti la 3 joburi pentru a reusi sa-ti cresti copiii si sa-ti achiti facturile si impozitele si ratele si creditele trebuie sa ai vecini personalitati gen Georgica a lui Floid, care te asteapta acasa, in holul blocului, in ritm de hip-hop rap, la 3 dimineata, aburind a etno de nivel foarte HIGH.
   E ca in ferma animalelor, unde George Orwell descrie minunatul marxism, in care toat lumea e egala, dar porcii sunt mai egali decat celelalte vietuitoare.

 2. Că nu poți să ai 650mp locuibili și că să dai și la BLM! Sau la Boys
  În ultimă instanță, îi iei in chirie… Socială.

  • Observator

 3. Brusc, Londra a fost năpădită de un nou afiş. Nu are nici un text, ci reprezintă, pur şi simplu, un soldat eurasian monstruos, înalt de trei -patru metri, cu o mutră inexpresivă de mongol şi care înaintează, cu nişte cizme enorme şi cu pistolul-mitralieră ţinut la brâu şi îndreptat înainte. Indiferent din ce unghi te uiţi, gura puştii, mărită din cauza perspectivei, pare a ţinti exact către ochii tăi. Afişul ăsta a fost lipit în orice loc liber de pe orice perete destul de mare, lăsând în urmă, ca număr, chiar şi portretele Fratelui cel Mare. Prolii, care de felul lor sunt apatici când vine vorba despre război, acum s-au mobilizat, lăsându-se asmuţiţi într-una dintre crizele lor periodice de frenezie patriotică. Şi, pentru a se armoniza cu starea generală de spirit, rachetele omoară şi ele mai mulţi oameni decât de obicei. Una a căzut pe un cinematograf plin din Stepney şi a lăsat câteva sute de morţi îngropaţi sub dărâmături. Toată populaţia cartierului s-a încolonat într-o lungă procesiune funebră, care a durat ore întregi şi a luat, de fapt, forma unui miting de protest. Altă bombă a căzut pe un maidan folosit ca loc dejoacă şi câteva zeci de copii au fost transformaţi în praf şi pulbere. Au urmat alte demonstraţii furioase. Goldstein a fost ars in efîgie, sute de afişe cu soldatul eurasian au fost sfâşiate şi aruncate pe foc, iar câteva magazine au fost jefuite în tărăboiul general; în cele din urmă, s-a răspândit zvonul că ar exista spioni care teleghidează rachetele prin radio-unde, aşa încât doi bătrâni, suspectaţi de a fi de origine străină, au murit sufocaţi de flăcări în propria lor casă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.