G4Media.ro

Joe Biden a discutat cu Xi Jinping despre Hong Kong și lagărele…

Joe Biden a discutat cu Xi Jinping despre Hong Kong și lagărele de reeducare a uigurilor

În cursul conversaţiei telefonice, care a avut loc la trei săptămâni după instalarea sa la putere, Joe Biden şi-a exprimat „profunda îngrijorare” cu privire la practicile economice „neloiale şi coercitive” ale Beijingului, represiunea din Hong Kong şi „încălcările drepturilor omului” în Xinjiang, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Casa Albă.

Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre pandemia de COVID-19 şi „provocările comune” reprezentate de securitatea sanitară mondial şi schimbările climatice.

Potrivit experţilor, peste un milion de uiguri sunt ori au fost închişi în lagăre de reeducare politică din Xinjiang.

Beijingul respinge termenul „lagăre” şi susţine că sunt centre de formare profesională, destinate să asigure un loc de muncă populaţiei şi, prin urmare, să o ţină la distanţă de extremismul religios.

Noul preşedinte este aşteptat cu nerăbdare în legătură cu problema delicată a relaţiilor americano-chineze, deoarece subiectele de tensiune dintre primele două mari puteri mondiale sunt numeroase.

Dacă şi-a manifestat clar dorinţa de a rupe cu politica externă a lui Donald Trump, acesta este unul dintre rarele cazuri în care ar putea, în esenţă, să menţină o anumită continuitate cu predecesorul său.

Într-un interviu difuzat duminică la CBS, Joe Biden a avertizat că rivalitatea dintre Statele Unite şi China va lua forma unei „competiţii extreme”, asigurând totodată că vrea să evite un „conflict” între cele două ţări.

Întrebat despre omologul său chinez, liderul administraţiei de la Washington a adăugat: „Este foarte dur. El nu are – şi nu spun asta ca o critică, aceasta este realitatea – el nu are nicio uncie de democraţie în el”.

Un înalt responsabil al administraţiei, care a vorbit sub acoperirea anonimatului, a reafirmat miercuri că taxele vamale asupra produselor chineze introduse sub preşedinţia Trump rămân în vigoare deocamdată, în aşteptarea unei reexaminări cuprinzătoare a strategiei comerciale americane.

„Nu am luat o decizie cu privire la acest dosar”, a spus el. „Vor fi schimbări în politica noastră comercială faţă de China, dar acestea nu sunt imediate şi între timp nu eliminăm taxele vamale”, a adăugat el, subliniind dorinţa Casei Albe de a dezvolta această strategie „împreună cu aliaţii”.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Au discutat, da ?
  Ca una din primele actiuni ale lui Biden a fost sa abroge o lege care obliga personalul din invatamantul superior sa declare sponsorizarile venite din china (stiut fiind faptul ca universitatile americane au fost demult infiltrate de chinezi). Deci ? Adversari sau prieteni pe la spate ?
  Cine stie echipa din spatele lui biden….stie si multiplele legaturi de atarnare fata de tov. Xin….

  • Sponsorizarile astea secrete sunt un grav sabotaj! Primesc niste gusati americani bani si nu se aplica tabla impartirii.

 2. Daca in manuale inca ne referim la inchisorile noastre cu regim deschis sau semideschis care majoritatea intre timp au devenit cumparabile cu ce oferea HoReCa la 2-3-4 stele ca si „medii concentrationale”, atunti ar fi corect sa ne referim la un lagar chinez de concentare macar cu aceeasi termeni daca nu mai duri. Care”reeducare?” Pitesti light cu turci amărâti care nu au comis nicio infractiune si nu au fost condamnati de niciun fel de tribunal?
  Biine bagati camere peste tot dar aveti si voi un cod penal din ala chinezesc ca al lui Ceausecu.
  Nu au nevoie sa faca asta. Aceste gesturi reprobabile doar tradeaza nesiguranta regimului si cruzimea marelui lider Xi. Putin este for real. 007 rosu, fara dubii. Se simte asta. Xi e nesigur pe el chiar si cu toata gama de arme posibile la dispozitie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.