G4Media.ro

Joe Biden a anunţat că a autorizat transferul de soldaţi americani în…

Sursa foto: Flickr / The White House

Joe Biden a anunţat că a autorizat transferul de soldaţi americani în statele baltice Lituania, Estonia şi Letonia

Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat marţi că a autorizat transferul de soldaţi americani în statele baltice Lituania, Estonia şi Letonia, ca răspuns la acţiunile Rusiei în Ucraina, relatează Agerpres, conform AFP.

”Nu avem nicio intenţie de a lupta împotriva Rusiei”, a declarat Biden într-un discurs de la Casa Albă, după ce Moscova a recunoscut independenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei şi a autorizat trimiterea de trupe ruseşti în Donbas.

Liderul american a apreciat că mai este încă timp pentru a evita „ce este mai rău” în Ucraina, unde spectrul unei invazii ruseşti este tot mai mare.

”Nu există nicio îndoială că Rusia este agresorul, aşa că suntem conştienţi de provocările cu care ne confruntăm”. ”Cu toate acestea, mai este încă timp pentru a evita cel mai rău scenariu, care va provoca suferinţe enorme pentru milioane de oameni”, a declarat Biden, citat de AFP.

”Vom judeca Rusia în funcţie de acţiunile sale, nu de cuvintele sale. Şi orice ar face Rusia în continuare, suntem pregătiţi să răspundem cu unitate, claritate şi convingere. Sper că va rămâne deschisă calea diplomatică”, a spus el.

Sursa foto: Flickr / The White House

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Nu e atacata Lituania, man. Dimpotriva, trebuie trimis rapid ajutor Republicii Burysma!

  • Mare deștept mai esti cu remarca asta. Sau doar un biet troll?!
   Tu crezi ca Biden sta el asa si se hotărăște de unul singur unde sa trimita soldați… :))

  • Ti-a scapat informatia ca NATO nu intervine militar in Ucraina ?
   Motivul pentru care trupe NATO apar pe flancul estic , e de precautie, in caz ca Putin are planuri marete de a incerca sa invadeze si alte state ex-sovietice.

 2. Important e cine judeca primul.

 3. Ii bun…Deci până la urmă, ce-o obținut Putin din tot scandalul ăsta cu recunoașterea independenței Donetsk și Lugansk a fost mai mulți soldați americani la granițele Rusiei.. Îi deștept rău omu ăsta..

 4. Trimiteți cât de mulți americani, în țările limitrofe Ukrainei, că turcul plătește!

 5. Trimiteți trupe după ce 25 de ani ați întărâtat Rusia cu amenajarea de baze, livrări de tehnică și alte măsuri la fel de belicoase. Dacă piticul crăcănat pleaca mâine spre Bruxellesul democratic nu aveți ce-i face iar războiul se va purta aici ,nu în țara tuturor posibilităților (sic!). La voi nu este criza de gaze, curent sau petrol. Ați făcut numai rău în Europa timp de 30 de ani.